Deutsche Bank rapporterar 7,2 miljarder euro nettointäkter under första kvartalet 2021

Deutsche Bank rapporterar 7,2 miljarder euro nettointäkter under första kvartalet 2021

Bitcoin Värde
april 28, 2021 by Bitcoinera
4
Deutsche Bank, en ledande tysk finansiell tjänsteleverantör, offentliggjorde i dag sitt finansiella resultat för första kvartalet 2021. Banken redovisade ett resultat före skatt på 1,6 miljarder euro då nettovinsten uppgick till 1 miljard euro, det högsta kvartalsresultatet för koncernen på sju år. Enligt det officiella tillkännagivandet nådde Deutsche Banks nettoomsättning 7,2 miljarder euro under första


Deutsche Bank, en ledande tysk finansiell tjänsteleverantör, offentliggjorde i dag sitt finansiella resultat för första kvartalet 2021. Banken redovisade ett resultat före skatt på 1,6 miljarder euro då nettovinsten uppgick till 1 miljard euro, det högsta kvartalsresultatet för koncernen på sju år.

Enligt det officiella tillkännagivandet nådde Deutsche Banks nettoomsättning 7,2 miljarder euro under första kvartalet 2021, vilket är ett hopp på cirka 14% jämfört med samma period 2020. Det tyska företaget uppvisade en stark tillväxt i alla företag under de senaste tre månaderna.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Christian Sewing, VD för Deutsche Bank, kommenterade det senaste tillkännagivandet: ”Vårt första kvartal är ytterligare bevis för att Deutsche Bank är på rätt väg i alla fyra kärnverksamheterna och bygger en hållbar lönsamhet. Förutom en betydande omsättningstillväxt under ett redan starkt kvartal föregående år, visade vi kostnads- och riskdisciplin. Vi uppnådde en avkastning på materiellt eget kapital efter skatt på över 7% och avkastningen i Core Bank ligger redan före vår ambition för nästa år. Dessa resultat ger oss förtroende för att vi når våra 2022-mål. ”

Föreslagna artiklar

CAPEX.com omfamnar ramverk för högsta regleringsrapportering Gå till artikel >>

Den Frankfurtbaserade banken har nyligen etablerat den växande marknadens valutahandelsmotor i Singapore bland en ökad efterfrågan på den kinesiska yuanen.

Tillväxt inom Investment Banking

Deutsche Bank framhöll en stark tillväxt i sin division för investmentbanker. Det totala resultatet före skatt för bankens investmentbankverksamhet uppgick till 1,5 miljarder euro under första kvartalet 2021, vilket är ett betydande hopp på 134% jämfört med samma period 2020. Vidare uppvisade Deutsche Banks division för företagsbanker en stark tillväxt de tre senaste månader som resultat före skatt uppgick till 229 miljoner euro, vilket är en ökning med 90% jämfört med första kvartalet 2020. Bankens private banking- och kapitalförvaltningsverksamhet ökade med 92% respektive 66%.

Under fjärde kvartalet 2020 rapporterade banken ett nettovinst på 189 miljoner euro och uppvisade en betydande tillväxt i sina ränte- och valutahandeln. I december 2020 avslöjade Deutsche Bank sin plan att minska antalet jobb inom detaljhandeln.

Source link