Dessa länder förbjöd kryptovalutor, här är varför

Dessa länder förbjöd kryptovalutor, här är varför

Köpa Bitcoins
april 22, 2021 by Bitcoinera
8
Förhållandet mellan regeringar och kryptovalutor har alltid varit spänt. I vissa länder har detta lett till direkta förbud mot köp, ägande och handel. Det direkta förbudet mot kryptovalutor hände främst runt 2017 och 2018, vilket sammanföll med bitcoins (BTC) bull run. Eftersom centralbanker och regeringar märkte det ökande intresset för kryptovalutor var det inte längre
bic_arrested_crypto_crime.jpg.optimal.jpgFörhållandet mellan regeringar och kryptovalutor har alltid varit spänt. I vissa länder har detta lett till direkta förbud mot köp, ägande och handel.

Det direkta förbudet mot kryptovalutor hände främst runt 2017 och 2018, vilket sammanföll med bitcoins (BTC) bull run. Eftersom centralbanker och regeringar märkte det ökande intresset för kryptovalutor var det inte längre ett alternativ att ignorera denna växande marknad.

Även om det var de största åren för förbud, fortsätter vissa länder att överväga förbud mot dessa mynt som de inte kan kontrollera.

Turkiet förbjuder kryptobetalningar

Senast antog Turkiets centralbank ett förbud mot betalningar av kryptovaluta. Det här steget var dock inte en överraskning, eftersom landet hade skärpt begränsningarna på kryptovalutabörserna de senaste månaderna.

Turkiets orsak till detta förbud är bristen på reglering och en central myndighet för mynten. De anser att detta är en risk för investerare som inte kan få tillbaka förluster.

Indien fortsätter att hota ett förbud

Indiens regering har ännu inte godkänt antikrypteringsregler. Ett utkast till lagförslag som föreslår förbud mot privata kryptovalutor kommer dock snart att läggas fram för det indiska parlamentet. En av anledningarna är att de tror att kryptovalutor finansierar olagliga aktiviteter.

Men regeringen är inte helt emot digitala valutor. Det tittar också på sin egen centralbanks digitala valuta (CBDC), den digitala rupien.

Nigeria säger nej till kryptobörser

Nigeria fördubblades på sitt kryptoförbud i februari 2021. Den största kryptovalutamarknaden i Afrika har förbjudit banker och finansinstitut att tillhandahålla kryptotjänster på och utanför rampen sedan 2017.

Dessutom hotade tillkännagivandet till och med att stänga bankkonton som hittades med kryptovalutabörser.

Bolivias förbud fortsätter

Bolivias centralbank förbjöd alla decentraliserade kryptovalutor 2014. Den gjorde dock bestämmelser för att tillåta de som skapats av regeringen. Detta beslut infördes för att skydda den nationella valutan och skydda investerare.

Vid den tiden var Bolivia det enda landet i Sydamerika med ett direkt förbud.

Ecuador följer Bolivia för att förbjuda krypto

Ecuador följde snabbt Bolivia och genomförde ett direkt förbud mot decentraliserade valutor, senare 2014.

I en omröstning i nationalförsamlingen ändrade regeringen de monetära och finansiella lagarna för att möjliggöra betalningar med “elektroniska pengar”, samtidigt som de förbjöd mynt som inte kontrolleras av staten.

Algeriet stöder inte internetpengar

År 2018 förbjöd Algeriet användningen av kryptovalutor. En översättning av lagen från arabiska definierar kryptovaluta som:

”En virtuell valuta är en som används av internetanvändare över internet. Det kännetecknas av frånvaron av fysiskt stöd som mynt, papperspengar eller betalningar med check eller kreditkort. ”

De som bryter mot detta förbud är straffbara enligt de finansiella lagar som redan finns.

Crypto kan betyda fängelse i Nepal

Nepal förbjöd kryptovalutor i ett 2017-meddelande från Nepal Rastra Bank.

Strax efter detta meddelande arresterade brottsbekämpning sju personer för att driva en kryptovalutabörs. Vid den tiden fick de böter och eventuella fängelsestraff. För närvarande är ärendet fortfarande pågående.

Sydkorea är inte intresserad av sekretessmynt

Kryptovalutor är lagliga i Sydkorea, med några stora aktörer i rymden som kommer från regionen. Landet började dock 2021 med att förbjuda sekretessmynt som zcash (ZEC) och monero (XMR). Regeringen uppmanade kryptobörser i landet att ta bort mynten från 21 mars.

Skälen till förbudet relaterade till cyberbrottssyndikat och penningtvätt. Som ett resultat anser den sydkoreanska regeringen i vilken utsträckning sekretessmynt ger anonymitet ett hinder för brottsbekämpning.

Qatar förbjuder banker att hantera krypto

Qatar varnade banker mot handel med kryptovalutor 2018.

Ett cirkulär från övervakningen och kontrollen av finansinstitutavdelningen i Qatars centralbank varnade bankerna för att “inte hantera bitcoin eller byta ut det med en annan valuta, eller öppna ett konto för att hantera det, eller skicka eller ta emot penningöverföringar i syfte att köpa eller sälja den här valutan. ” De fångade fick höra att de kommer att få straff.

I Egypten är krypto haram

Kryptovalutor är inte direkt förbjudna i Egypten. Emellertid förklarade den islamiska lagstiftaren transaktioner med kryptovalutor haram (förbjudet) enligt sharialag, 2017.

Dar al-Ifta anser att kryptovalutor kan vara skadliga för den nationella säkerheten och den ekonomiska hälsan i Egypten.

Bangladesh stöder inte krypto

Sedan 2017 har Bangladesh förbjudit kryptovalutor. Centralbanken varnade för transaktioner i bitcoin. Som det sägs är dessa olagliga. Som ett resultat kan handel med namngivna personer strida mot landets förebyggande av penningtvätt.

Den bad medborgarna “att avstå från att utföra, hjälpa och annonsera alla typer av transaktioner genom virtuella valutor som Bitcoin för att undvika ekonomisk och juridisk skada.”

Förbud kommer och går, men krypto stannar

Den här listan är inte uttömmande och förbud mot kryptovalutor ändras ofta. När den allmänna acceptansen av bitcoin växer är det möjligt att det juridiska landskapet globalt kommer att förändras ännu mer.

Även om det verkar som om vissa länder går mot mer restriktiv politik, överväger andra regeringar hur de kan delta i framtiden för digitala pengar. I de flesta fall sker detta genom en centralbanks digital valuta.

Hur varje land kommer att engagera sig i pengarnas framtid är osäkert, men digitala valutor i alla former kommer sannolikt inte någonstans när som helst.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link