DeFi: s penningmarknader lockar äntligen in institutionella investerare

DeFi: s penningmarknader lockar äntligen in institutionella investerare

Bitcoin Sverige
april 8, 2021 by Bitcoinera
7
Bitcoins tjurkörning från förra året har orsakat till och med några av dess största skeptiker att mildra sin hållning. Från ekonomer till hedgefondförvaltare öppnar världen sig för teknik, och i centrum för denna rörelse är decentraliserad finansiering, eller DeFi. Medan börsvärdet för alla kryptovalutor har nått 2 biljoner dollar, värt lika mycket som Apple, är
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvMDc1MmY5MzgtMmM2Yi00NmUyLWJhOGItNDA4M2MxZjQwZDNhLmpwZw.jpgBitcoins tjurkörning från förra året har orsakat till och med några av dess största skeptiker att mildra sin hållning. Från ekonomer till hedgefondförvaltare öppnar världen sig för teknik, och i centrum för denna rörelse är decentraliserad finansiering, eller DeFi. Medan börsvärdet för alla kryptovalutor har nått 2 biljoner dollar, värt lika mycket som Apple, är det löftet om DeFi – ett litet hörn av blockchain-branschen idag – som fångar uppmärksamheten hos institutionella investerare.

När Bitcoins (BTC) hausse trend fortsätter har räntebärande kryptoprodukter blivit allt raseri. Vissa tjänster ger upp till 8% avkastning på Bitcoin-innehav. För investerare som redan förväntar sig en värdeökning kan det vara oerhört användbart för att upprätthålla kassaflödet utan att sälja några tillgångar.

De tre huvudfaktorerna som stärker det institutionella intresset i Bitcoin är de nuvarande historiskt låga räntorna, inflationstakten och den geopolitiska instabiliteten. Med en ränta på nästan noll som förväntas under överskådlig framtid, anordnar investerare att flytta sina medel till alternativa platser för att säkra välstånd.

USA: s Federal Reserve inflationsmål på 2% har väckt oro hos investerare som fruktar devalvering, och med spänningar mellan USA och Kina i en osäker kant blir portföljer i US-dollar mer riskfyllda för varje dag.

En marknad för pengar

Att köpa, lagra och använda kryptovalutor säkert är fortfarande ganska komplicerat – mycket mer involverat än att skapa ett bankkonto. Enligt Larry Fink, VD för BlackRock – en global investeringsförvaltningsfond med nästan 9 biljoner dollar i förvaltningstillgångar – skulle Bitcoin kunna utvecklas till en global marknadstillgång och uppnå nya toppar under de kommande åren.

I det traditionella finansiella systemet är penningmarknader delar av ekonomin som ger ut kortfonder. De handlar vanligtvis med lån för perioder på ett år eller mindre och erbjuder tjänster som lån och utlåning, köp och försäljning, med grossisthandel som sker över disk. Penningmarknaderna består av kortfristiga, mycket likvida tillgångar och ingår i det bredare finansmarknadssystemet.

Pengemarknaderna är traditionellt mycket komplicerade, med dyra omkostnader och dolda avgifter som driver de flesta investerare att anställa en fondförvaltare. Men deras existens är av största vikt för att driva en modern finansiell ekonomi. De uppmuntrar människor att låna ut pengar på kort sikt och fördela kapital till produktiv användning. Detta förbättrar den övergripande marknadens effektivitet och hjälper finansinstitut att nå sina mål. I grund och botten kan alla med extra kontanter till hands tjäna ränta på insättningar.

Penningmarknaderna består av olika typer av värdepapper, såsom kortfristiga värdepapper, inlåningsintyg, återköpsavtal och fonder, bland andra. Dessa fonder består vanligtvis av aktier som kostar $ 1.

Å andra sidan ägnar kapitalmarknaderna sig åt handel med långfristiga skuld- och aktieinstrument och pekar på hela aktie- och obligationsmarknaden. Med hjälp av en dator kan vem som helst köpa eller sälja tillgångar på bara några sekunder, men företag som emitterar aktien gör det för att samla in pengar för mer långsiktig verksamhet. Dessa lager fluktuerar och till skillnad från penningmarknadsprodukter har de inget utgångsdatum.

Eftersom penningmarknadsinvesteringar är praktiskt taget riskfria kommer de ofta också med låga räntor. Detta innebär att de inte kommer att ge stora vinster eller uppvisa betydande tillväxt jämfört med riskfyllda tillgångar som aktier och obligationer.

DeFi mot världen?

För att säkra mot valutarisk har institutioner börjat använda Bitcoin och detaljhandelsinvesterare följer deras ledning. Mer än 60% av Bitcoins cirkulerande utbud har inte rört sig sedan 2018, och BTC förutspås trycka långt över 100 000 dollar de närmaste 24 månaderna.

Om den nuvarande trenden fortsätter kommer investerare att fortsätta lagra BTC. Men medan mycket av utbudet av världens första kryptovaluta förblir lagrat, producerar DeFi-industrin ständigt alternativa plattformar för räntebärande betalningar genom smarta kontrakt, vilket ökar transparensen genom att låta investerare se och spåra on-chain fonder.

Den genomsnittliga avkastningen för DeFi-produkter är också mycket högre än på traditionella penningmarknader, med vissa plattformar som till och med erbjuder tvåsiffriga årliga procentuella avkastningar på insättningar. Från kapitalförvaltning till granskning av smarta kontrakt skapar DeFi-rummet decentraliserad infrastruktur för skalbara penningmarknader.

Enligt Stani Kulechov, medgrundare av Aave DeFi-protokollet, är räntorna höga under tjurmarknaderna eftersom fonderna används för att utnyttja mer kapital, med marginalkostnaden som höjer avkastningen. ”Ny innovation inom DeFi förbrukar fler stallmynt, vilket ytterligare ökar avkastningen. Om det inte finns en ny kapitaltillskott – kan dessa räntor hålla fast en stund, säger han.

Ethereum-nätverket är för närvarande värd för de flesta DeFi-applikationerna, och detta har spärrat tokens som inte är tillgängliga i nätverket från att delta i decentraliserad finansiering. Bitcoin har till exempel, trots att den är den största kryptovalutan med börsvärde, nyligen hittat sin väg till DeFi-plattformar.

Relaterad: DeFi ger jordbruk, förklarade

Med Kavas hårda protokoll kan investerare ge gård med Bitcoin och andra icke-ERC-20-tokens som XRP och Binance Coin (BNB). Stöds av några framstående namn (bland annat Ripple, Arrington XRP Capital och Digital Asset Capital Management), tillåter plattformarna användarna att placera sina kryptovalutor i en pool av tillgångar som lånas ut till låntagare för att generera intresse.

Teamet planerar också att lägga till stöd för Ethereum-baserade tokens inom en snar framtid. Nätverkets uppgradering till Kava 5.1, vilket var skjutits upp till 8 april efter att ha misslyckats med att nå det erforderliga beslutet, kommer också att införa Hard Protocol V2, vilket ger kraftfulla incitamentsprogram och förbättringar i dess styrningsmodell.

De flesta lån i DeFi är övercollateraliserade, vilket innebär att poolen alltid har mer pengar än den lånar ut. Om värdet på den utfärdade token sjunker, likvideras medel i poolen för att kompensera.

Enligt Anton Bukov, medgrundare av decentraliserad börsaggregat 1 tum, är blockkedjor de allra första opartiska exekutörerna i mänsklighetens historia – mycket begränsade, men i slutändan rättvisa – och kan leverera nya tjänster och nya flöden av interaktioner i framtiden. “Utvecklare gör sitt bästa för att lösa potentiella oärlighetsproblem i befintliga flöden och uppfinna nya flöden genom att ersätta mellanhänder”, sa han.

Genom att skapa en automatiserad plattform för att låna och låna ut tillgångar möjliggör decentraliserad finansiering penningmarknader utan mellanhänder, förvarare eller höga avgifter som härrör från höga infrastrukturkostnader.

Ärligt arbete

Av de många trender som DeFi har startat under de senaste åren har avkastningsodling väckt mycket uppmärksamhet. Avkastning är när nätverket belönar likviditetsleverantörer med tokens som kan investeras ytterligare i andra plattformar för att generera mer likviditetstoken.

Enkelt i konceptet är avkastningsbönder några av de mest vaksamma handlarna där ute och ständigt byter upp sina strategier för att maximera avkastningen och spåra priser på alla plattformar för att säkerställa att de får den sötaste affären. Den potentiella avkastningen kan bli obscent hög, men det är fortfarande oklart om avkastningsodling bara är en modefluga eller ett fenomen i början. Kulechov tillade:

”Avkastningsodling är helt enkelt ett sätt att distribuera styrelsemakt till användare och intressenter. Det som faktiskt spelar roll är om produkten i sig skulle hitta protokollmarknad / passform. De mest framgångsrika maktfördelningarna för avkastning med avkastningsodling har varit med protokoll som har hittat protokollmarknaden / passform före sådana program.

Avkastningsodling har en otroligt positiv återkopplingsslinga, med en ökning av deltagande som driver värdet av dess styrelsestegning, vilket driver ytterligare tillväxt. Enligt Kavas VD Brian Kerr, även om denna feedback-loop kan ge mycket positiva resultat på tjurmarknader, kan den ha helt motsatta effekter på fallande marknader:

”Det kommer att vara upp till styrgrupperna för de olika projekten att navigera effektivt på björnmarknaderna genom att få tillbaka belöningar innan en fullständig dödsspiral uppstår. Oavsett tjur- eller björnmarknad kommer avkastningsodling att vara en grundpelare i blockchain-projekt i många år framöver. ”

Penningmarknaderna är pelarna i vårt globala finansiella system, men de flesta av dess transaktioner sker mellan finansinstitut som banker och andra företag på tidsdepositionsmarknader. Några av dessa transaktioner hittar dock vägen till konsumenterna genom penningmarknadsfonder och andra investeringsmedel.

Decentralisering är nästa gräns för finans, och eftersom framstående investerare fortsätter att engagera sig i DeFi-rummet verkar en decentraliserad ekonomi allt annat än oundviklig. Att delta i den växande miljön kan vara en riskabel satsning idag, men vad decentraliserade finansplattformar lär sig nu kommer att ligga till grund för framtidens robusta DeFi-applikationer. Enligt Bukov är DeFi-plattformarnas högre räntor “absolut hållbara”. Han lade till:

”Högre vinster är vanligtvis involverade med högre risker. Så risk-vinstmodellen för alla dessa möjligheter är alltid nästan balanserad. Normalisering av risker skulle minska vinsten eftersom fler deltagare kommer att dela med sig av belöningarna. ”

Från smarta funktionsfel till obehörigt uttag av gemenskapsmedel är DeFi-rymden en plats för både mirakel och mardrömmar. DeFi-baserade avkastningsplattformar är fortfarande i mycket tidiga skeden, och även om siffrorna ibland kan vara alltför frestande, är det viktigt att göra din egen forskning innan du investerar i någon plattform eller tillgång.

Source link