DeFi behöver ensidiga exponeringslösningar tas på allvar

DeFi behöver ensidiga exponeringslösningar tas på allvar

Köpa Bitcoins
februari 20, 2021 by Bitcoinera
11
DeFi-industrin fortsätter att locka tusentals entusiaster trots de många potentiella riskerna. Hantering av förgänglig förlust är en av de viktigaste smärtpunkterna, men ändå kan få lag ta itu med denna aspekt. Flyktiga marknader kräver innovativa lösningar för att förhindra att portföljer kollapsar. Varför en permanent förlust är ett problem För de som inte känner till
BIC_DeFi_uniswap_risk.jpg.optimal.jpg


DeFi-industrin fortsätter att locka tusentals entusiaster trots de många potentiella riskerna. Hantering av förgänglig förlust är en av de viktigaste smärtpunkterna, men ändå kan få lag ta itu med denna aspekt. Flyktiga marknader kräver innovativa lösningar för att förhindra att portföljer kollapsar.

Varför en permanent förlust är ett problem

För de som inte känner till det permanenta förlustkonceptet är det en fråga som främst påverkar investerare som utforskar decentraliserade finansieringsprojekt (DeFi). Om priset på polletter du äger sjunker jämfört med deras värde när du sätter in, inträffar permanent förlust. Ju mer betydelsefull förändringen är, desto värre blir förlusten.

Övergripande förluster är främst vanliga vid likviditet till valutaväxling i Automated Market Maker (AMM).

På Uniswap kan användare erbjuda ethereum (ETH) och USDT som likviditet. Eftersom USDT är en stablecoin kan dess värde inte fluktuera. Värdet av eterum ändras varje timme och kan gå i båda riktningarna. Om värdet per eter minskar kommer ditt dollarvärde att bli betydligt lägre när du tar ut pengar.

Många DeFi-investerare kommer att ignorera denna aspekt, eftersom de vill tillhandahålla likviditet för att tjäna handelsavgifter. I vissa fall kan de intjänade avgifterna hjälpa till att mildra förlorad förlust från en tillgång som minskar i värde. Så länge poolen har tillräckligt med handelsvolym kan AMM upphäva de flesta förluster helt.

Ett annat sätt som permanent förlust kan uppstå är när en tillgångs värde i likviditetspoolerna stiger. Arbitrage-handlare måste kompensera det stigande värdet av eterum genom att lägga till mer USDT i likviditetspoolen.

När du tar ut en andel kan det finnas en vinst jämfört med värdet under insättningstiden. Avkastningen är dock lägre än att hålla tillgångarna i en plånbok, eftersom prisuppskattningen av eterum kan vara mer betydelsefull än handelsavgifterna och den tillhandahållna likviditeten tillsammans.

Hur man löser permanent förlust

Med ovanstående information i åtanke är det dags att bli seriös om att komma med lösningar på detta pressande problem. Det är lättare sagt än gjort, eftersom DeFi-entusiaster inte kommer att sluta tillhandahålla likviditet till AMM DEX-enheter under en längre tid. Istället bör DeFi-utvecklare komma med en lösning som fungerar.

Ett sätt att undvika permanent förlust i DeFi är också det minst attraktiva. I stället för att tillhandahålla likviditet med vanliga tillgångar och token kan investerare hålla sig till stablecoins.

Det är ett tråkigt sätt att tillhandahålla likviditet och kanske inte ens ger några anständiga handelsavgifter. Stablecoins kommer alltid att fästas till ett fast värde; det finns alltså inga fluktuationer. Det betyder också att det finns liten eller ingen vinstpotential, vilket ger ett mycket mindre tilltalande investeringsalternativ.

Eftersom varje DeFi-plattform förblir avsedd att skapa sin egen valuta kan vi hitta nyckeln till detta problem här. Istället för att tvinga användarna att sätta in två mynt för att tillhandahålla likviditet är det möjligt att välja en ensidig exponering LP-valv.

Detta tillvägagångssätt introducerar ett sätt för investerare att få en AMMs ursprungliga token och använda den för att spela och bli en del av LP-poolen. Varje part i den parade LP: n bär ett mynts permanenta förlust gratis men får högre årliga intäkter i utbyte.

Denna idé har redan startats av flera projekt. Andre Cronje bekräftade på Medium att han har utvecklat en ensidig exponeringslösning för Sushiswap V2.

Dessutom erbjuder SIL Finance-teamet en liknande lösning för att få ett slut på den permanenta förlusten. Kombinerat med plattformens sammansatta intresse-modell och automatisk tokenmatchning för LP-skivor finns det flera “säkerhetsåtgärder” på plats. Användare drar också nytta av två intäktsnivåer: LP-transaktionsavgifter och LP-insatser från gruvdrift, swappar och reformering av LP-skivor.

Vad som skiljer SIL Finance från Cronjes idé är hur användare alltid kommer att få SIL-intäkter. Även om det inte finns någon lyckad tokenparning kommer intäkterna att finnas kvar baserat på insättningskön.

Lösningar som dessa visar att det finns mycket utrymme för framsteg inom decentraliserad ekonomi. Ett praktiskt tillvägagångssätt kan bli bättre än vad de flesta plattformar erbjuder idag.

Bancor är ett annat projekt som utforskar ensidig exponering för att ge ett permanent permanent förlustskydd. Deras tillvägagångssätt är att göra det genom en elastisk BNT-leverans, vilket inte nödvändigtvis är det bästa alternativet. Att introducera ännu fler tokens till decentraliserad finansiering kommer att späda ut värdepuljen för decentraliserad finansiering ytterligare.

Avslutande tankar

Ensidig likviditet får fart i DeFi-industrin och kan sluta bli en global standard för länge. Trots alla sina tillgångar under förvaltning och växande tilltalande behöver denna bransch ett stort behov av en lösning som denna för att växa upp och uppnå nästa nivå.

Tills det händer kommer decentraliserad finansiering att förbli en bransch som sörjer för degenererade kryptovalutaanvändare som jagar snabba vinster och inget mer. Att utmana positionen för traditionell finansiering är inte möjlig utan att skydda användarna på ett eller annat sätt.

Detta tillvägagångssätt garanterar dock inte nödvändigtvis behovet av nya tokens utfärdade av befintliga plattformar. Att bygga denna funktion i befintliga DeFi-tokens är ett seriöst alternativ som utvecklare behöver utforska. Att ta genvägar eller den enkla vägen är inte en hållbar metod, och det är långt ifrån professionellt.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link