Debut kanadensiska Bitcoin ETF närmar sig 100 miljoner dollar i volym under de första timmarna av handeln

Debut kanadensiska Bitcoin ETF närmar sig 100 miljoner dollar i volym under de första timmarna av handeln

Bitcoin Sverige
februari 19, 2021 by Bitcoinera
12
Den första Bitcoin ETF i Nordamerika, TSX: s Purpose Bitcoin ETF, hade en gruppdebut i dag och handlade nästan 100 miljoner dollar i volym. En rapport från Bloomberg Law noterade att ETF såg mer än 80 miljoner dollar i volym under den första handelstimmen, men det har sedan avtagit avsevärt med ungefär ytterligare 15 miljoner
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDIvNWE2ZTc4NjMtNzAzZi00NzU3LWI0NjMtZmFiNjEzZjdhOTE0LmpwZw.jpgDen första Bitcoin ETF i Nordamerika, TSX: s Purpose Bitcoin ETF, hade en gruppdebut i dag och handlade nästan 100 miljoner dollar i volym.

En rapport från Bloomberg Law noterade att ETF såg mer än 80 miljoner dollar i volym under den första handelstimmen, men det har sedan avtagit avsevärt med ungefär ytterligare 15 miljoner dollar i volym mellan BCTCC.B, de kanadensiska dollarn, och BTCC.U, den amerikanska dollar-denominerade tickern. Från och med publiceringen har BTCC.B handlat 7 905 000 enheter till 10,28 $ och BTCC.U 1 312 000 enheter till 10,27 $ per TSX.

I ett pressmeddelande idag sa ETF-leverantören Purpose Investments grundare och VD Som Seif att hans företag anser att Bitcoin har en lovande framtid.

“Vi tror att Bitcoin, som den första och största tillgången i det växande kryptokurrencyekosystemet, är redo att fortsätta sin tillväxtbana och adoptera den som en alternativ tillgång, vilket ytterligare styrker den investeringsmöjlighet den ger”, säger Seif. “Kör framåt för att bli ledande i kryptovalutainvestering är ett bevis på Purpose mål att förse investerare med alternativa investeringslösningar som inte baseras på traditionella riktmärken. “

Purpose Investments webbplats noterar att fonden för närvarande stöds av 85.34569077 BTC, och mer Bitcoin kommer att köpas proportionellt mot mängden köpta aktier. Märkligt nog visar Purpose’s webbplats EtherCapital, en Ethereum-fokuserad hedgefond, som en partner i ETF-erbjudandet.

Även om Purpose ETF är den första västerländska börshandlade fonden som slår Nordamerika, kommer det verkligen inte att vara den sista. Ontario-tillsynsmyndigheter godkände en andra Bitcoin-ETF från Evolve Funds Group förra veckan, och det har också gjorts flera andra icke-godkända ansökningar till tillsynsmyndigheter.

Framstegen mot en ETF på en amerikansk börs är dock fortfarande fastnat. Medan experter tror att den nya administrationen ökar chanserna för ett erbjudande och flera institutioner har ansökt om BTC och andra kryptoprodukter, har det ännu inte funnits något grönt ljus.

För närvarande kommer amerikanska investerare att behöva nöja sig med börshandlade förtroendeprodukter som Grayscales linje av Investment Trusts, som fortsätter att konsekvent markera rekordinflöden.