DDoS attackerar långsamt när Botnet-operatörer vänder sig till Crypto Mining – Kaspersky

DDoS attackerar långsamt när Botnet-operatörer vänder sig till Crypto Mining – Kaspersky

Bitcoin Sverige
februari 18, 2021 by Bitcoinera
11
Källa: Adobe / profit_image Cybercrooks vänder långsamt ryggen till brott eftersom de tycker att det är mer lönsamt att bryta krypto, enligt forskning från Kaspersky Labs. Per Kommersant, den ryska programvarugiganten sa att distribuerade denial-of-service (DDoS) -attacker under det sista kvartalet av budgetåret 2020 faktiskt var högre än föregående kvartals siffror med 10%, men påpekade
d573441e8e.jpg


DDoS attackerar långsamt när Botnet-operatörer vänder sig till Crypto Mining - Kaspersky 101
Källa: Adobe / profit_image

Cybercrooks vänder långsamt ryggen till brott eftersom de tycker att det är mer lönsamt att bryta krypto, enligt forskning från Kaspersky Labs.

Per Kommersant, den ryska programvarugiganten sa att distribuerade denial-of-service (DDoS) -attacker under det sista kvartalet av budgetåret 2020 faktiskt var högre än föregående kvartals siffror med 10%, men påpekade att under samma period 2019 ökade räntan med hela 44%.

Kaspersky hävdade att avmattningen hade “orsakats av stigande kryptopriser” och drog slutsatsen att botnetoperatörer hade omdirigerat åtminstone “en del av sin kapacitet” till gruvdrift.

Aleksey Kiselev, en projektledare för Kaspersky som ansvarar för företagets DDoS Protection-team, sa att “ingen explosiv tillväxt eller nedgång” i DDoS-attacker “förväntades inom en snar framtid” – kanske en indikation på att brottslingar också tror att bitcoin (BTC) priser på 50 000 USD och däröver, liksom skyhög altkointillväxt, är inte bara blinkar i pannan.

Kiselev hävdade att även om DDoS var ett ”verktyg som fortfarande är efterfrågat bland cyberbrottslingar” medför ”höjningen av priset på kryptovalutor” en annan risk, vilket innebär att kryptorelaterade grupper kan bli fokus för nya attackstrategier.

Högre token-kostnader, sa Kiselev, “gör [potential] attacker mot krypto gruvarbetare mer lukrativa. ”

Ryska hackare tros vara några av de mest aktiva botnetanvändarna i världen och har framgångsrikt använt tekniken för att utföra förlamande attacker på ett antal inhemska och utländska webbplatser.

Det verkar dock som om ryska dataspecialister har vänt huvudet av kryptogruva, med rapporter förra månaden att “högpresterande [cards] har helt försvunnit ”från den” öppna ”marknaden.

Gruvarbetare betalar nu uppblåsta avgifter värda mer än dubbelt så mycket som marknadspriset för grafikkort på den svarta marknaden – massköpssatser om 1 000 kort eller riggar direkt från leverantörer.
___
Läs mer:
– Bitcoin Mining 2021: Tillväxt, konsolidering, förnybara energikällor och reglering
– Crypto Security 2021: Fler hot mot DeFi och enskilda användareSource link