Dapper Labs senaste investering kan nästan tredubbla värderingen

Dapper Labs senaste investering kan nästan tredubbla värderingen

Köpa Bitcoins
april 21, 2021 by Bitcoinera
10
Dapper Labs samlar enligt uppgift mer kapital, vilket nästan kan tredubbla företagets värdering till 7,5 miljarder dollar. Detta tillkännagivande kommer bara några veckor efter en investeringsrunda på 305 miljoner dollar, vilket sätter den Vancouver-baserade startvärderingen på 2,6 miljarder dollar. Denna runda leds igen av hedgefonden Coatue Management, som också ledde föregående omgång. Den sista omgången
BIC_invest_01.jpg.optimal.jpgDapper Labs samlar enligt uppgift mer kapital, vilket nästan kan tredubbla företagets värdering till 7,5 miljarder dollar.

Detta tillkännagivande kommer bara några veckor efter en investeringsrunda på 305 miljoner dollar, vilket sätter den Vancouver-baserade startvärderingen på 2,6 miljarder dollar. Denna runda leds igen av hedgefonden Coatue Management, som också ledde föregående omgång.

Den sista omgången var en av flera under de senaste månaderna som samlade in över 300 miljoner dollar, vilket också inträffade för BlockFi och Blockchain.com. Den senare fick bara en ytterligare investering på 100 miljoner dollar från den brittiska kapitalförvaltaren Baillie Gifford.

VC: er vill inte missa båten

Frekvensen och beloppet för dessa stora medel är anmärkningsvärda. Även om kryptovalutor har visat sig vara flyktiga investeringar under de senaste åren har deras senaste framträdande gjort dem oemotståndliga.

Rädda för att missa vad de uppfattar som en stigande tidvatten är riskkapitalister villiga att betala en premie. Trots den högre risken är det värt för dem att inte ”inte missa båten på vad de tycker är kategorivinnare”, säger Paul Veradittakt. Veradittakit är en partner på Pantera Capital, ett av de tidigaste värdepappersföretagen som satsade på blockchain-teknik.

Höga marknadsförväntningar

Men den extra investeringen kommer med betydligt högre förväntningar. Dapper Labs har varit mycket framgångsrika med sina produkter, CryptoKitties och NBA Top Shot. Detta har skapat stort förtroende för dem från investerare, vilket har gjort det möjligt för dem att samla in dessa enorma belopp. Men “det finns en risk att samla in en hel del pengar markerade ovanför den sista omgången”, konstaterar Veradittakit. Han säger att företaget riskerar att använda för mycket kapital för snabbt.

Förutom kapitalutflöden måste företaget redovisa en avmattning på marknaden. Enligt dataggregatorn Dapp Radar var NBA Top Shot ensam ansvarig för en tredjedel av NFT-handelsvolymen på 1,5 miljarder dollar under första kvartalet. Volymerna, antalet handlare och försäljningen har dock minskat avsevärt under de senaste 30 dagarna. ”Uppgifterna tyder på att det svalnar för tillfället”, säger Ian Kane, senior innehålls- och medieföretagsspecialist på Dapp Radar.

Slutligen kommer Dapper Labs också att kämpa med användarnas retention och tillfredsställelse. Kane citerar “kontinuerligt misslyckade droppar, en stallande webbplats och trasiga köer”, bland de problem som användarna har klagat över. Dessa frågor är dock troligtvis vad företaget kan ta itu med det betydande tilläggskapitalet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link