Danske Bank sänker tröskeln för negativ ränta, Danmarks affärsminister säger “Det är tillräckligt” – Bitcoin News

Danske Bank sänker tröskeln för negativ ränta, Danmarks affärsminister säger “Det är tillräckligt” – Bitcoin News

Bitcoin Värde
maj 3, 2021 by Bitcoinera
2
Den 26 april 2021 publicerade det danska multinationella bank- och finansföretaget Danske Bank ett pressmeddelande som förklarade att institutionen har ändrat tröskeln för privatkunder och standardräntor för företagskunder i Danmark. Banken planerar att sänka tröskeln för att ta ut negativ ränta på insättningar från 100 000 DKK till 250 000 DKK ($ 16 000 till
danske-bank-lowers-negative-rate-threshold-denmarks-business-minister-says-enough-is-enough.jpg


Den 26 april 2021 publicerade det danska multinationella bank- och finansföretaget Danske Bank ett pressmeddelande som förklarade att institutionen har ändrat tröskeln för privatkunder och standardräntor för företagskunder i Danmark. Banken planerar att sänka tröskeln för att ta ut negativ ränta på insättningar från 100 000 DKK till 250 000 DKK ($ 16 000 till $ 40 000 USD).

Danmarks sparare kommer att känna bristen på negativa priser i sommar

Ett antal stora finansinstitut i Europa har tagit emot negativa räntor. Bitcoin.com News rapporterade nyligen om ECB: s president Christine Lagardes uppfattning om situationen och hur hon försvarade negativa räntor. Lagarde noterade att det kan störa spararna, men människor måste sätta den globala ekonomin framför spararna. Dessutom vill Bank of England (BoE) att brittiska banker och byggföretag i regionen ska ha negativa bankräntelösningar redo före augusti 2021.

I slutet av april, efter finansinstitut som ING, Barclays och ett antal schweiziska banker, införde det danska finansföretaget Danske Bank negativa räntor för vissa insättningsstorlekar. I själva verket var Danmark det första landet som införde negativa räntor i stor skala redan 2012.

Med de nya villkoren faller Dankse Banks insättningar från DKK (danska kronor) 100 000 till DKK 250 000 ($ 16 000 till $ 40 000 USD) i kategorin negativa räntor.

Danske Bank sänker tröskeln för negativ ränta, Danmarks affärsminister säger
Bilden ovan är priserna för Dankse Banks affärskunder. För privatkunder är tröskeln för debitering av negativ ränta ”100 000 DKK och kommer att beräknas på grundval av det sammanlagda insättningsbeloppet på alla kundens konton. Eventuell andel av insättningar på gemensamt ägda konton ingår i tröskeln på 100 000 DKK. Räntesatsen för insättningar ändras inte och kommer därför fortfarande att vara -0,6% pa, ”säger bankens villkor.

Den 1 juli 2021 kommer både person- och företagskunder att se räntevillkoren förändras för vanliga insättningar. Mark Wraa-Hansen, Danske Banks chef för personkunder i Danmark, förklarade att högre räntor har blivit en kostnad för institutionen.

”Vi har upplevt mycket ovanliga räntenivåer under lång tid nu, och det finns inga utsikter att förändras. Samtidigt ser vi ett betydligt ökande inlåningsöverskott, vilket i den nuvarande räntemiljön ger en betydande kostnad för banken, ”skrev Wraa-Hansen. ”Detta är uppenbarligen inte hållbart för oss på lång sikt, och vi sänker därför tröskeln för debitering av negativ ränta på inlåning,” tillade han.

Danmarks affärsminister säger att bankerna är för giriga

Negativa räntor är inte normala och de anses inte vara bra finansiering för dem som vill spara pengar på lång sikt. Stora sparare, med stora mängder medel som sitter i en bank, förväntar sig en avkastning för att lagra sina pengar hos institutionen, men borta är de dagar då de rika skulle kunna göra anständiga passiva inkomster från traditionella räntor. En negativ ränta på -1% för någon som satte in 1 000 i början av året skulle bara få 999 dollar vid årets slut.

Danske Bank sänker tröskeln för negativ ränta, Danmarks affärsminister säger
Danmarks affärsminister Simon Kollerup är inte nöjd med att danska banker införde negativa räntor på kunderna och han kallade nyligen finansinstitutionerna ”giriga”.

Förespråkare av negativa räntor tror att det hjälper första gången bostadsköpare, företag och lån. Man tror att de som drar nytta av negativa räntor (låntagare) kommer att konsumera mer och investera i ekonomin oftare. Men ett antal människor är helt emot att bankerna inför negativa räntor och Danmarks affärsminister Simon Kollerup har sagt “tillräckligt är tillräckligt.”

Reuters rapporterar att den danska centralbanken inledde åberopandet av negativa räntor, vilket i sin tur har “tvingat långivare att sätta in medel i centralbanken till negativa räntor – vilket uppmanar de flesta danska banker att börja införa negativa räntor på privata kunder.”

I ett Facebook-inlägg förklarade Kollerup sin ångest med den nya trenden. ”Jag tycker att det borde sluta nu. Gränsen har uppnåtts, betonade Kollerup. “Det blir helt enkelt för girigt när bankerna levererar stora vinster, men ändå fortsätter att införa negativa räntor på fler och fler danskar.”

Affärsministern sa att han har bett bankföreningen Finance Denmark att räkna ut detta så snart som möjligt. Finans Danmark svarade på att det var ”i grunden fel” för byråkrater att engagera sig i prissättningen av det monetära systemet. “Jag förväntar mig att höra branschens svar på hur vi kan stoppa den här spiralen”, betonade Kollerup i sitt inlägg på sociala medier.

Ulrik Nodgaard, finanschef för Danmark, håller dock inte med Kollerups bedömning. ”Danska banker uppfann inte negativa räntor. De kommer från Danmarks centralbank, sade Nodgaard.

Naturligtvis har de negativa räntorna från världsomspännande banker fått kryptotillgångsförespråkare och ädelmetallentusiaster att trycka hårdare. Bitcoins förespråkare tror att digitala valutor ger människor möjlighet att spara igen utan att deras medel tas av bankens negativa räntor och felaktiga avgifter.

Banker kan också hindra dig från att få tillgång till medel som finns där och med hjälp från staten kan det också tas bort. Alternativa tillgångar som bitcoin och ädla metaller har varit attraktiva eftersom människor kan spara pengar utan störningar och samla in avkastning som dagens ekonomiska aktörer inte kan erbjuda.

Vad tycker du om att Danske Bank lägger till negativa räntor? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Bank negativa räntor, Bitcoin, Bitcoin (BTC), centralbanker, danska kronor, danska finansiella tjänster, Danske Bank, Danmark, Danmarks affärsminister, finans Danmark, guld, Mark Wraa-Hansen, negativa räntor, negativa räntor, ädla metaller, Simon Kollerup, Ulrik Nodgaard

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link