Dåligt tecken? Amerikanska dollar och Bitcoin sjunker båda i en sällsynt trend

Dåligt tecken? Amerikanska dollar och Bitcoin sjunker båda i en sällsynt trend

Bitcoin Sverige
april 20, 2021 by Bitcoinera
3
Priset på Bitcoin (BTC) kämpade för att hålla sig över 56 000 dollar den 20 april, vilket valskluster pekade ut som en avgörande kortsiktig prisnivå. Ändå har amerikanska dollarindex (DXY) fortsatt att sjunka under de senaste veckorna och har sjunkit till sin lägsta punkt på sju veckor till 90,85. Bitcoin (blå) mot DXY (orange) Källa:
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvNDE4OWM2OTItZTQzMS00ZWNlLWE1OWItMTBhOWMwYzYzN2UyLmpwZw.jpg


Priset på Bitcoin (BTC) kämpade för att hålla sig över 56 000 dollar den 20 april, vilket valskluster pekade ut som en avgörande kortsiktig prisnivå.

Ändå har amerikanska dollarindex (DXY) fortsatt att sjunka under de senaste veckorna och har sjunkit till sin lägsta punkt på sju veckor till 90,85.

Bitcoin (blå) mot DXY (orange) Källa: TradingView

Varför är detta en oroande trend?

Alternativa värdebutiker i form av Bitcoin och guld prissätts mot US-dollar. Därför, när dollarn sjunker, bör värdet på Bitcoin teoretiskt öka, eftersom BTC handlas mot dollarn.

Under de senaste dagarna har Bitcoin dock presterat dåligt efter den efterlängtade offentliga noteringen av Coinbase.

Trenden berör eftersom sannolikheten är högre för Bitcoin att se en uppåtgående trend när dollarn faller, vilket visas av det omvända förhållandet i diagrammet ovan.

Men de senaste dagarna har Bitcoin haft svårt att förbli över en viktig valgrupp på $ 56 000, vilket indikerar att det finns ett stort försäljningspress på BTC, särskilt eftersom priset kämpar för att återhämta sig över det 50-dagars glidande genomsnittet ( grön linje i diagrammet nedan).

BTC / USD 1-dagars ljusdiagram. Källa: TradingView

Dessutom säger vissa analytiker att dollarn kan se en lättnadssamling. Om detta inträffar bör det skapa en mindre gynnsam miljö för Bitcoin att återfå sin fart.

I en anteckning till kunder som erhållits av CNBC sa Commerzbanksstrateg You-Na Park-Heger att euroområdets vaccinoptimism och Federal Reserves företag hållning till inflationen har sannolikt drivit dollarnas nedgång.

Även om detta satte en enorm press på dollarn på kort sikt, sa Park-Heger att trenden eventuellt kan förändras under de kommande veckorna.

Hon sa:

”Den ekonomiska återhämtningen i USA kan driva upp inflationsförväntningarna ytterligare och stimulera till spekulationer om räntehöjningar. Nyhetssituationen i euroområdet i samband med korona kan förändras igen eftersom osäkerheten fortfarande är hög. “

Men inte alla är överens om att dollarn kommer att återuppta sin uppåtgående trend. Kredit Agricole-forskaren Valentin Marinov sa till exempel att de attraktiva avkastningarna på alternativa marknader sätter dollar på dollarn.

Marinov förklarade:

“Faktum är att USD-rallyt nu är så långt som ett avlägset minne och valutans underprestanda verkar spegla den uppenbara avvikelsen i utsikterna mellan de sjunkande UST-räntorna och de ganska perky obligationsräntorna någon annanstans. Detta är nästan exakt motsatsen till de drag vi såg i mars.”

10T Holdings grundare Dan Tapiero förväntar sig också en nackdel för dollarn och säger att dess björnmarknad inte ens har börjat.

Hur som helst tycks terminsmarknaden och den höga skuldsättningen ha en mer omedelbar inverkan på Bitcoins pris, medan en försvagande dollar bör fortsätta att vara en hausseartad faktor för BTC på medellång till lång sikt.

Saker kan förändras för Bitcoin på kort sikt

På kort sikt kan Bitcoin få en boost från några hausseartade nyheter och återfå teknisk fart. Till exempel, Venmos stöd för Bitcoin och Ether (ETH) såg att priset studsade tillbaka till 56 000 dollar.

BTC / USDT 4-timmars pristabell (Binance). Källa: TradingView

Från och med den 20 april kommer över 70 miljoner kunder att kunna köpa, hålla och sälja krypto direkt i Venmo-appen när funktionen rullas ut under de närmaste tre veckorna.

Dessutom meddelade WeWork att de kommer att acceptera kryptovalutabetalningar och hålla dem i balansräkningen.

Inom överskådlig framtid kan detta förnyade momentum göra det möjligt för Bitcoin att återfå sin fot efter en vecka med sällsynt underprestanda i takt med dollarn.