DAI Demand Surge gagnar indirekt MKR-innehavare

DAI Demand Surge gagnar indirekt MKR-innehavare

Köpa Bitcoins
februari 18, 2021 by Bitcoinera
8
Ledande decentraliserat finansprotokoll Maker överväger att justera sina stabilitetsavgifter när DAI-generationen fortsätter att klättra. Detta kan vara särskilt goda nyheter för innehavare av MKR-tokens. En tweet från MakerDAOs backendingenjör Nik Kunkel den 16 februari har avslöjat att de årliga stabilitetsavgifterna som intjänats av protokollet bryter mot 71 miljoner Dai-tokens (DAI). I huvudsak präglas DAI när
BIC_DAI_DeFi_Maker.jpg.optimal.jpg


Ledande decentraliserat finansprotokoll Maker överväger att justera sina stabilitetsavgifter när DAI-generationen fortsätter att klättra. Detta kan vara särskilt goda nyheter för innehavare av MKR-tokens.

En tweet från MakerDAOs backendingenjör Nik Kunkel den 16 februari har avslöjat att de årliga stabilitetsavgifterna som intjänats av protokollet bryter mot 71 miljoner Dai-tokens (DAI).

I huvudsak präglas DAI när användare låser säkerheter (vanligtvis ETH) i Maker-valv. Detta kan sedan användas någon annanstans i DeFi-ekosystemet.

Denna skuld ådrar sig något som kallas en stabilitetsavgift, som i huvudsak är en kontinuerligt upplupen ränta som betalas vid återbetalning av lånad Dai, och används som ett sätt att bibehålla sin dollarpinne.

Stabilitetsavgiften bränns sedan av protokollet, vilket indirekt gynnar MKR-innehavare genom att effektivt minska token-utbudet.

Mer Dai betyder mindre tillverkare

Enligt siffrorna skulle avgifterna resultera i att motsvarande 28 000 dollar i MKR bränns, vilket minskar det återstående utbudet.

När han talade till The Defiant, sa crypto-ekonom på Maker, Sébastien Derivaux;

“Kassaflödet är viktigt eftersom MKR-tokeninnehavare kan välja att få pengarna som en DAI-utdelning (minus kostnader men de är minimala och vi har andra intäktskällor),”

Så genom att “skriva ut” DAI gynnar MKR-innehavare i slutändan som Pekat ut av kryptoforskaren “Hasu;”

”På grund av den stora Dai-basen skriver MKR-innehavare nu helt ut – över $ 70 miljoner i årlig utdelning till endast ~ $ 2.5b fdv [fully diluted value], ”

Mer DAI betyder mer stabilitetsavgifter – vilket innebär mindre MKR i omlopp.

DAI-efterfrågan har skjutit i höjden nyligen eftersom den används över DeFi-plattformar och NFT-marknadsplatser framför Tether (USDT). Enligt CoinGecko ligger dess marknadsvärde för närvarande på rekord 2,25 miljarder dollar och har ökat med 1700% sedan samma tid förra året.

MKR-prisuppdatering

MKR-priserna är också på gång just nu handlar det 2.640 dollar vid tidpunkten för pressen. Token nådde en heltidshöjd på drygt 3000 dollar i början av februari och har fått över 75% sedan början av månaden.

Det finns en maximal tillgång på drygt en miljon tokens men detta kommer att minska när stabilitetsavgifterna bränns. Tillverkarens börsvärde är för närvarande 2,4 miljarder dollar enligt CoinGecko.

När det gäller det totala värdet låst rapporterar DappRadar ett rekordhögt värde på 6,8 miljarder dollar. Det tillade att detta har ökat med drygt 200% under de senaste 90 dagarna.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link