CySEC godkänner 88 brittiska företag under tillfälligt tillstånd

CySEC godkänner 88 brittiska företag under tillfälligt tillstånd

Bitcoin Värde
april 27, 2021 by Bitcoinera
4
Cyperns värdepappers- och utbyteskommission (CySEC) släppte tisdagen registret över de brittiska baserade finansiella tjänsteföretagen, som har godkänts enligt Cyperns tillfälliga tillståndsregime (TPR). Det officiella tillkännagivandet avslöjade att CySEC fick 96 ansökningar från företag inom finansiella tjänster för antagning enligt den föreslagna TPR. Sju av de totala ansökningarna ansågs otillåtliga, medan ett företag drog tillbaka sin


Cyperns värdepappers- och utbyteskommission (CySEC) släppte tisdagen registret över de brittiska baserade finansiella tjänsteföretagen, som har godkänts enligt Cyperns tillfälliga tillståndsregime (TPR).

Det officiella tillkännagivandet avslöjade att CySEC fick 96 ansökningar från företag inom finansiella tjänster för antagning enligt den föreslagna TPR. Sju av de totala ansökningarna ansågs otillåtliga, medan ett företag drog tillbaka sin ansökan, vilket innebär att 88 företag nu arbetar under programmet.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Några av de stora namnen i registret är IS Prime, Equiti Capital, LMAX, Finalto, Interactive Brokers, CMC Markets och många fler.

Ett tillfälligt tillstånd

Den cypriotiska finansiella tillsynsmyndigheten lanserade TPR-programmet förra året för att tillhandahålla en tillfällig europeisk gateway för brittiska företag efter förseglingen av Brexit-affären. Det tillät företag utan någon fysisk närvaro på Cypern att erbjuda investeringstjänster till professionella kunder fram till den 31 december 2021.

Föreslagna artiklar

SuperForex utnämndes 2021 till bästa ECN-valutamäklare i Afrika Gå till artikel >>

Tidsfristen för att ta emot ansökningar om programmet fastställdes ursprungligen den 31 december 2020, men sköts senare till 28 februari 2021.

Före Brexit var många brittiska företag, licensierade av Financial Conduct Authority (FCA), verksamma i europeiska länder genom att passera sina licensrättigheter. Detta privilegium upphörde dock med avslutandet av Brexit-affären i slutet av förra året. I likhet med CySEC kör FCA också ett TPR-program.

“TPR syftar till att underlätta en smidig övergång till nya kontrakt efter Brexit, ingående på omvänd begäran och för brittiska företag som vill fortsätta att anlita cypriotiska professionella kunder och berättigade motparter att etablera en fysisk närvaro i republiken,” förklarade CySEC tidigare .

Många företag säkrade till och med lokala europeiska finansiella licenser, flera från Cypern själv, för att fortsätta sin europeiska verksamhet.

Source link