Cyberbrottslingar gömmer nu sina stulna kryptor 13x snabbare, säger rapport – Säkerhet Bitcoin News

Cyberbrottslingar gömmer nu sina stulna kryptor 13x snabbare, säger rapport – Säkerhet Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 27, 2021 by Bitcoinera
8
En ny rapport presenterade en växande trend av ansträngningar från cyberbrottslingar som döljer sina stulna kryptovalutor genom olika transaktionsflöden. Crystal Blockchain påpekade att volymen på stulna bitcoin sedan 2019 ökade betydligt. Endast 8% av medlen överfördes till börser med verifieringsförfaranden 2020 Enligt resultaten 2020 sa företaget att cyberbrottslingar försökte dra tillbaka stulna och bedrägeribaserade digitala
cyber-criminals-are-now-hiding-much-more-quickly-their-stolen-cryptos-says-report.jpg


En ny rapport presenterade en växande trend av ansträngningar från cyberbrottslingar som döljer sina stulna kryptovalutor genom olika transaktionsflöden. Crystal Blockchain påpekade att volymen på stulna bitcoin sedan 2019 ökade betydligt.

Endast 8% av medlen överfördes till börser med verifieringsförfaranden 2020

Enligt resultaten 2020 sa företaget att cyberbrottslingar försökte dra tillbaka stulna och bedrägeribaserade digitala tillgångar med en hastighet på 13 gånger snabbare än för fem år sedan.

Intressant är att i 53% av fallen var utbyten med verifieringskrav de viktigaste destinationerna för sådana fonder 2015. Men siffrorna föll 2020 till 8% av stulna medel som överfördes genom kryptobörser med verifieringsförfaranden.

Blandare och utbyten utan verifieringskrav var fortfarande de viktigaste destinationerna 2020 för de stulna kryptofonderna. Dessutom betonades i rapporten att kryptokriminaler bara döljer sina stulna medel inom 28 dagar i genomsnitt.

Ökande popularitet för Blockchain Analytics-verktyg

Crystal Blockchain tillhandahöll några potentiella skäl bakom den trenden, inklusive uppkomsten av flera blockchain-analytiska företag som arbetar hand för hand med börser för att förbättra sina säkerhetssystem. Företaget tillade också:

När det gäller säkerhetsintrång, till exempel kombinationen av den hastighet med vilken information sprids bland kryptosamhällsmedlemmar 2020 jämfört med 2015, liksom den förbättrade möjligheten att omedelbart tagga adresser som högrisk av blockchain-analysplattformar , tvingar nu kryptokriminaler att ta ut stulna tillgångar under en mycket kortare period än vad de någonsin haft tidigare.

Sammantaget berömmer rapporten att krypto-regler alltmer uppmuntrar utbyten att vidta lämpliga åtgärder. Det inkluderar att utföra mer robusta åtgärder mot penningtvätt. Emellertid varnade blockchain-analysföretaget:

När antalet VASP: er som använder analysverktyg ökar fortsätter kampen mot stöld och andra olagliga aktiviteter att förbättras. Detta betyder dock att de system som används av kryptokriminal för att ta ut stulna medel kommer att bli ännu mer komplexa och dolda, och de kommer definitivt att försöka ta ut sina tillgångar på en ännu kortare tidsperiod än de någonsin har gjort tidigare.

Vad tycker du om rapportens resultat? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skador eller förluster som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link