Cryptojacking-aktivitet minskade för första gången sedan 2018, säger Intelligence Report – Security Bitcoin News

Cryptojacking-aktivitet minskade för första gången sedan 2018, säger Intelligence Report – Security Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 8, 2021 by Bitcoinera
3
Cryptojacking-aktivitet verkar tappa fart, specifikt typer som min monero, eftersom en färsk rapport avslöjade en avmattning i de olagliga kryptogruvsaktiviteterna i molnet. Ett hotinformationsföretag sammanställde resultaten. Rapport fokuserad på Cryptojacking-incidenter med Monero Enligt enhet 42 i deras “Cloud Thread Report” har kryptojackingattacker minskat för första gången sedan 2018 – året då företaget började spåra olagliga
cryptojacking-activity-decreased-for-the-first-time-since-2018-says-intelligence-report.jpeg


Cryptojacking-aktivitet verkar tappa fart, specifikt typer som min monero, eftersom en färsk rapport avslöjade en avmattning i de olagliga kryptogruvsaktiviteterna i molnet. Ett hotinformationsföretag sammanställde resultaten.

Rapport fokuserad på Cryptojacking-incidenter med Monero

Enligt enhet 42 i deras “Cloud Thread Report” har kryptojackingattacker minskat för första gången sedan 2018 – året då företaget började spåra olagliga gruvaktiviteter. Men studien fokuserade specifikt på monero (XMR).

Hotaktörer i cryptojacking-attacker bryter främst sekretess-kryptovalutan, som har varit väl dokumenterad i andra underrättelseföretags forskning.

Enligt rapporten från Unit 42, från december 2020 till februari 2021, hade endast 17% av organisationer världen över med molnbaserad infrastruktur kryptojackingaktivitet. Det motsvarar en nedgång jämfört med siffran från juli till september 2020, där 23% av företagen rapporterade sådana incidenter.

Även om pandemin ökade den auktoriserade kryptogruvsaktiviteten, tyder de senaste resultaten på att detta är den första registrerade nedgången i kryptojackingincidenter sedan Unit 42 började spåra sådana attacker 2018.

Företag saknar tillräckliga säkerhetsåtgärder för att förhindra attacker

Enhet 42 varnar dock för att företag inte vidtar tillräckliga säkerhetsåtgärder för att förhindra sådana attacker på deras molninfrastrukturer:

Organisationer har försummat att investera i molnstyrning och automatiserade säkerhetskontroller som är nödvändiga för att säkerställa att deras arbetsbelastning förblir säker när de flyttar till molnet. I sin tur har de skapat allvarliga affärsrisker som att exponera okrypterad känslig information på internet och bjuda in överträdelser genom att lämna osäkra hamnar öppna. Våra rapporter från Unit 42 Cloud Threat under 2020 identifierade liknande problem, men de många kriser som COVID-19-pandemin släppte har gjort situationen mer utmanande och utbredd.

Fortfarande höjde cyberunderrättningsföretaget röda flaggor på det ökande antalet andra cyberattacker som inte är relaterade till kryptosfären. Dessa incidenter är relaterade till brister som också upptäcks på molninfrastrukturer.

Enligt pressen, enligt marknader.Bitcoin.com-data, byter XMR händer till $ 269,32, en ökning med 0,15% på dagen, med ett börsvärde på $ 4,82 miljarder.

Vad tycker du om rapportens resultat om kryptojackingaktiviteter? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link