Crypto leder investeringsavgiften för detaljhandeln

Crypto leder investeringsavgiften för detaljhandeln

Bitcoin Sverige
april 25, 2021 by Bitcoinera
7
Momentumhandel som drivs av detaljhandelsinvesterare verkar ha fått ett nytt liv sedan det globala stilleståndet började med den pågående koronaviruspandemin. Där kändisutmaningar dominerade virala trender på sociala medier verkar frågor som rör personlig ekonomi och investeringar vara lika populära idag. Detta ökande intresse för de finansiella marknaderna från arbetsdagens folk har också spridit sig till
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvMTMzMGEyMGQtNmE1My00NTQwLWE1OTYtNDZhYWIyNTk4YWI3LmpwZw.jpgMomentumhandel som drivs av detaljhandelsinvesterare verkar ha fått ett nytt liv sedan det globala stilleståndet började med den pågående koronaviruspandemin. Där kändisutmaningar dominerade virala trender på sociala medier verkar frågor som rör personlig ekonomi och investeringar vara lika populära idag.

Detta ökande intresse för de finansiella marknaderna från arbetsdagens folk har också spridit sig till kryptorummet eftersom digitala valutor publicerade kraftiga prisåterhämtningar från de nedgångar som präglade Black Thursday-kraschen den 12 mars 2020.

Medan intresset är påtagligt, ifrågasätter vissa portvakter om den nya generationen detaljhandelsinvesterare är tillräckligt kunniga för att kunna investera i riskabla tillgångar. Men har hanteringen av personlig ekonomi och investeringar blivit en ny trendig trend?

COVID-19: Utmaning och möjlighet

Handelsappar som Robinhood och Coinbase har nyligen blivit de mest nedladdade på Apples App Store, före populära sociala medietjänster som TikTok och Instagram. Med tanke på sociala mediers svängning över populärkulturen under det senaste decenniet, kan investeringsappar som ser mest nedladdningar peka på en pivot i intressen, särskilt bland de yngre demografiska.

Enligt en undersökning som publicerades av den amerikanska investeringsjätten Charles Schwab började 15% av de nuvarande detaljinvesterarna i Amerika investera 2020. Faktum är att den amerikanska mäklarbranschen beräknas ha lagt till 10 miljoner nya kunder 2020, med app för handel med handel Robinhood står för över 60% av den totala siffran.

Investeringsboomen i detaljhandeln 2020 kan tillskrivas två faktorer: marknadsvolatilitet och låsning av koronavirus. Med den globala ekonomin nästan stillastående försökte regeringar stimulera tillväxt och återhämtning genom betydande kontantinfusioner i form av stimulanspaket.

Enligt Charles Schwab-undersökningen utgör Millennials och Generation Z majoriteten av den nybörjarinvesteringsklass som skapades 2020. Millennials stod faktiskt för över hälften av antalet deltagare som sa att de kom in på tillgångsmarknaden mitt i början av COVID-19 pandemisk. Jonathan Craig, vice verkställande direktör och chef för investerartjänster på Charles Schwab, berättade för Cointelegraph:

“Vi har sett en enorm tillväxt och engagemang bland enskilda investerare under det senaste året som ett resultat av lägre handelskostnader, nya produkter och tjänster som syftar till större lätthet och tillgänglighet och de investeringsmöjligheter som marknadsvolatiliteten ger.”

Kanske rädda för inflation och monetär nedbrytning verkar fler detaljinvesterare vara angelägna om att säkra lämpliga säkringar mot ekonomisk osäkerhet. I ett samtal med Cointelegraph identifierade Jay Hao, VD för kryptobörsjätten OKEx, COVID-19-pandemin som en betydande utlösare för den nuvarande detaljhandelsinvesteringen och tillade:

”Pandemin har förmodligen påskyndat antagandet av krypto på grund av att Federal Reserve massivt pumpade in pengar på marknaden under förra året för att rädda den amerikanska ekonomin. […] Med fler plattformar som har gett detaljinvesterare direkt tillgång till investeringar i aktier ser vi en demokratisering av investeringsutrymmet och mer makt i folks händer. ”

Coronavirus fortsätter att ha en betydande inverkan på den personliga ekonomin, allt från lönesänkningar till furloughs eller till och med direkta jobbförluster. Således är det kanske inte förvånande att se fler människor bli incitament att bygga nödinkomstkällor utanför den traditionella 9-till-5-strukturen.

Kasta krypto i mixen

Som tidigare nämnts utgjorde Robinhood över 60% av de nya investerarna som tilldelades av amerikanska mäklare 2020. Denna siffra sätter detaljhandelsplattformen i en lämplig position för att bestämma nybörjars investeringstrender under det senaste året.

Enligt ett blogginlägg på företagets webbplats tidigare i april förklarade handelsplattformen att dess kunder ledde framsidan av den demografiska förändringen på de finansiella marknaderna. I den ovannämnda undersökningen Charles Schwab kallade investeringsjätten denna nya investerarklass “Generation Investor”, eller Gen I.

Gen I har en medianålder på 35 år, vilket återigen placerar Millennials och Gen Z i hjärtat av denna demografiska förändring. Många undersökningar har också visat att detta åldersintervall är mest intresserat av kryptovalutor, som Hao uttryckte det:

”Kryptovaluta är förmodligen ett av de första finansiella instrumenten som har uppmärksammats från årtusenden, som har förmågan att ytterligare vitalisera marknaden. Från populära TikTok-konton till memetisk kryptomarknadsföring ger dessa samhällen och deras sofistikerade funktion när det gäller att producera handlingar en ny scen för användarbeteende till altcoins. ”

Tidigare i april publicerade kryptobörsen OKEx en gemensam forskningsstudie med blockchain-analystjänsten Catallact som visar effekterna av detaljhandelns intresse för kryptomarknaden. Enligt rapporten överträffade detaljhandelns aktivitet på Bitcoin (BTC) marknaden institutionella aktörers Q1 2021.

Sådan är tillväxten i handeln med kryptovalutahandel som Robinhood har rapporterat att 9,5 miljoner kunder handlade krypto på sin plattform bara under första kvartalet 2021. Denna siffra representerar en sexfaldig ökning av antalet kunder som registrerats av företaget under Q4 2020.

Andra investerings- och betaltjänster har också börjat ombord på kryptokunder för att dra nytta av den nuvarande detaljhandelshypen. Sådana som Venmo och PayPal har brutit från tidigare anti-kryptoställningar för att anta vänligare dispositioner till digitala valutor bland potentialen för massiva intäktsströmmar.

Utanför USA har en återuppgång i detaljhandeln med kryptohandel betydligt påverkat Sydkoreas finansmarknader. Företag som investeras i kryptovalutabörser upplever massiva aktiekursutvecklingar. K Bank, den största bankiren för Upbit – ett av Sydkoreas största kryptobörser – har haft en kraftig omvandling av förmögenheter. Banken har återhämtat sig från de 89 miljoner dollar i förluster som registrerades under 2019 för att vara inom ett år efter att eventuellt ha genomfört en offentlig notering.

Vad sägs om finansiell kompetens?

I februari beklagade Thailands finansminister Arkhom Termpittayapaisith den ökningen av spekulativa kryptoinvesteringar bland detaljhandlare i landet. Då varnade regeringschefen att trenden kan få allvarliga konsekvenser för landets kapitalmarknad.

Thailands finansminister är inte ensam om att förespråka sådana känslor, eftersom liknande anmärkningar har framkommit från regeringstjänstemän och finansiella tillsynsmyndigheter över hela världen. I januari 2021 varnade Storbritanniens Financial Conduct Authority om att kryptoinvesterare skulle kunna tappa alla sina pengar på grund av den höga risknivån på marknaden.

Bortsett från volatilitet och annan sliten antikrypto-retorik, pekar emittenter av dessa kryptovalutor på kryptovalutor ofta på den förmodade okunnigheten hos detaljhandelsinvesterare om invecklade marknader. I själva verket kom Thailands Securities and Exchange Commission under en betydande motreaktion från den thailändska kryptosamhället när den försökte införa krav på investerarkvalificering för kryptovalutainvesteringar redan i februari.

Hong Kong är också en annan jurisdiktion som vill begränsa detaljhandelns inblandning i kryptohandel mitt i rapporter om ett heltäckande förbud. Liksom det thailändska förslaget vill Hongkongs tillsynsmyndigheter införa en minimiinkomsttröskel för kryptovalutainvesteringar, vilket kan diskvalificera upp till 93% av stadens befolkning.

Det finns kanske ingen bättre skala för att granska argument för finansiell kompetens än GameStop-sagan från tidigare på året. En horde av detaljhandelsinvesterare utnyttjade kraften i sociala medier för att motverka kortslutning av GME-aktier.

Med undantag för regulatorisk paternalism som såg aktiemarknadens portvakter som orättvist gynnade hedgefonderna på den förlorande sidan, kan detaljhandlarna på r / Wallstreetbets förmodligen ha kört de nakna shorterna till marken. Man kan argumentera för att GameStop-drama visade att finansiell läskunnighet inte är frågan för detaljhandlare utan snarare den odemokratiserade karaktären hos det äldre finansiella systemet.

Charles Schwab-undersökningen ger en glimt av i vilken utsträckning nybörjarinvesterare går när det gäller finansiell utbildning och rådgivning. I sin publicerade rapport om undersökningen avslöjade värdepappersföretaget att cirka 94% av investerarna vill ha mer information och verktyg för att bedriva egen forskning.

Andrew D’Anna, senior vicepresident på företagets kundklientupplevelseavdelning, uttalade: ”Nu när de har tappat tårna för att investera är Gen I angelägen att fortsätta lära sig och utveckla sin strategier för att framgångsrikt bygga välstånd på lång sikt. ”

Enligt D’Anna erbjuder företagets undersökning bevis på att Gen I-investerare inte handlar om kortvarigt risktagande för stora vinster. Istället är den framväxande generationens förändring på de finansiella marknaderna som leds av Millennials och Gen Z angelägna om att få vägledning och utbildning för att fatta välgrundade beslut.