Crypto-handlare kan hitta bekant spelbok i GameStop-hörsel

Crypto-handlare kan hitta bekant spelbok i GameStop-hörsel

Bitcoin Sverige
februari 18, 2021 by Bitcoinera
14
Källa: Adobe / dennizn De GameStop (GME) -saga kommer att ta en ny vändning när en näringsidkare förbereder sig för att berätta för det amerikanska representanthuset att sociala medier har gjort det möjligt för detaljhandlare att jämna ut spelplanen med sina bittra Wall Street-rivaler, en strategi som också kommer bra för tusentals kryptoinvesterare i den
e537607c8c.jpg


Crypto-handlare kan hitta bekant playbook i GameStop Hearing 101
Källa: Adobe / dennizn

De GameStop (GME) -saga kommer att ta en ny vändning när en näringsidkare förbereder sig för att berätta för det amerikanska representanthuset att sociala medier har gjort det möjligt för detaljhandlare att jämna ut spelplanen med sina bittra Wall Street-rivaler, en strategi som också kommer bra för tusentals kryptoinvesterare i den låsta världen av koronaviruspandemin.

I en virtuell utfrågning av husets finanskommitté med titeln Spel stoppat? Vem vinner och förlorar när korta säljare, sociala medier och detaljinvesterare kolliderarkommer ett antal av sagans nyckelaktörer att göra sina röster hörda, inklusive RedditVD och medgrundare Steve Huffman och under-fire Robin Hood VD Vlad Tenev, vars företag också misstänks ha hamnat på en 28% andel i den runaway dogecoin (DOGE) -token.

Sociala medierelaterade aktiviteter har också sett priserna på tokens som det DOGE-token med meme-tema skyrocket, eftersom vissa investerare försöker vända tidvatten av volatilitet till deras fördel.

Wall Street-chefer har anklagat r / WallStreetBets, ett Reddit-community eller “subreddit” och andra för vad som innebär “marknadsmanipulation.”

Meltem Demirors, Chief Strategy Officer på CoinShares, verkade inställd på att ta popcornen i väntan på utfrågningen och kallade vittnesbördet ”verkligen, ett fint verk av performance,” och tweeting,

“Morgondagens hörsel kommer att bli en cirkus och jag, för en, kommer att limmas på min skärm.”

Så mycket av en cirkus faktiskt att det kan bli en scen i den kommande filmen med WallStreetBets-tema.

Faktum är att förberedda uttalanden visar lite i vägen för ånger, vilket tyder på att många av de viktigaste aktörerna är obent att gå in i förhandlingen – och fortfarande har Wall Street låst i hårkorset.

Upphovsmannen Roaring Kitty (riktigt namn Keith Gill) är också inställd på att vittna och i beredda vittnesmål talade han till försvar för handeln och sade att kommittén skulle vara bättre att undersöka Wall Street: s “potentiellt manipulerande kortslutningsmetoder.”

Han försvarade också sina egna hausseartade och frispråkiga sociala medier och hävdade att

”Tanken att jag använde sociala medier för att marknadsföra GameStop-aktier för ovetande investerare är förödande. Hedgefonder och andra Wall Street-företag har team av analytiker som arbetar tillsammans för att sammanställa forskning och kritisera investeringsidéer, medan enskilda investerare inte har haft den fördelen. ”

Gill tillagd,

”Sociala medieplattformar som Youtube, Twitter och WallStreetBets på Reddit jämnar ut spelplanen. Och under ett år av karantäner och COVID var det ett säkert sätt att umgås med andra investerare på sociala medier. Vi hade kul.”

Låter som det som skatter av kryptohandlare gör varje dag, eller mer eller mindre 24/7.

Huffman hoppade under tiden till sitt sociala medieplattforms försvar i sitt eget vittnesbörd – och dess användares. WallStreetBets subreddit har varit en av de mest aktiva gemenskaperna på Reddit i flera månader och var epicentret för den aldrig tidigare skådade pumpen på GameStop-aktier – ett drag som skakade Wall Street till kärnan.

Reddit supremo menade att “det är viktigt att skydda onlinegrupper som WallStreetBets.”

Han lade till,

”WallStreetBets kan se sophomoriska eller kaotiska utifrån, men det faktum att vi är här idag betyder att de har lyckats ta upp viktiga frågor om rättvisa och möjligheter i vårt finansiella system. Jag är stolt över att de använde Reddit för att göra det. ”

Subreddit har nu över 9,1 miljoner medlemmar. Det hade mindre än 3 miljoner medlemmar i slutet av januari.

Och andra vittnen har redan haft sina två cent i frågan före utfrågningen – som börjar vid middagstid i Washington DC (17:00 UTC).

Jennifer Schulp, chef för studier av finansiella regler vid Cato Institute, en allmän tankesmedja baserad i den amerikanska huvudstaden, är också inställd på att vittna om saken. Och hon indikerade att det var alldeles för sent att försöka sätta genien tillbaka i flaskan – vilket innebär att WallStreetBets kanske inte är sista gången detaljhandelsinvesterare gör en socialmediedriven aktiemarknadsrörelse av GameStop-pumpens skala.

Schulp hävdade istället att Wall Street och marknaden i allmänhet kunde försöka dra nytta av rörelsen.

I sitt eget uttalande sa Schulp,

“Ingalunda […] bör GameStop-fenomenet leda till förändringar som begränsar investerarnas tillgång till marknaderna. Att återinföra onödiga hinder för deltagande som har tagits bort eller införa nya begränsningar har potential att ångra fördelarna med större detaljhandelsdeltagande på våra aktiemarknader. ”

Under tiden konstaterade Robinhoods Tenev att “det finns verkligen lärdomar att dra av händelserna under den senaste månaden.”
___
Läs mer:
– Att förbjuda störande onlinegrupper är ett spel Whac-a-Mole
– Skillnader i GameStop-stil i krypto från gamla pumpar och dumpar?
– WallStreetBets stör finansiella marknader – eventuellt permanent
– GameStop: I’m A WallStreetBets ‘Degenerate’ & It’s Just Getting Started
– GameStop och Dogecoin visar hur Memes kan flytta marknader
– En Reddit-armé suddar ut linjen mellan krypto och traditionell ekonomi

Source link