Crypto Exchange Luno säger att Sydafrikas kryptohandel domineras av unga människor – utbyter Bitcoin News

Crypto Exchange Luno säger att Sydafrikas kryptohandel domineras av unga människor – utbyter Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 19, 2021 by Bitcoinera
11
Luno, ett av Afrikas banbrytande kryptobörser, har avslöjat att Sydafrikas kryptovalutahandel till stor del domineras av ungdomar med de under 29 år som står för 40% av transaktionerna. Börsen, som påstår sig ha tillfört nästan en miljon nya sydafrikanska kunder 2020, avslöjar också att “cirka 65% av Lunos användare är män och cirka 35% kvinnor.”
sraa.jpg


Luno, ett av Afrikas banbrytande kryptobörser, har avslöjat att Sydafrikas kryptovalutahandel till stor del domineras av ungdomar med de under 29 år som står för 40% av transaktionerna. Börsen, som påstår sig ha tillfört nästan en miljon nya sydafrikanska kunder 2020, avslöjar också att “cirka 65% av Lunos användare är män och cirka 35% kvinnor.” Dessa siffror jämförs med branschgenomsnittet på 70% män till 30% kvinnor.

Stigande efterfrågan på detaljhandeln

Förutom att uppnå en tillväxt på 300% jämfört med föregående år rapporterar Luno att antalet aktiva användare ökade med 167% under samma period medan “antalet appinstallationer ökade 119%.” Under tiden citerar en rapport Marcus Swanepoel, VD och grundare av Luno, som tillskrev ökningen av transaktionsvolymer till ökad detaljhandelsefterfrågan på kryptos. Swanepoel förklarade:

Medan stor uppmärksamhet har funnits kring institutionell adoption har antagandet av detaljhandeln ökat i en förmodligen ännu mer hektisk takt. År 2021 förväntar vi oss att fortsätta denna exponentiella tillväxt, på väg att nå vårt mål om en miljard kunder till 2030.

Mellan januari 2019 och 2020 säger Luno, som förvärvades i september 2020 av Digital Currency Group, att “registrerade 8,3 miljarder dollar (R121 miljarder) i transaktioner över hela världen.” Vidare säger Luno att den “bearbetade nästan 3 miljarder dollar i volymer i Sydafrika förra året, och var redan över detta antal i slutet av mars.”

Sydafrikaner nyfiken på kryptor

Samtidigt citerar samma rapport också börsens generaldirektör Marius Reitz och säger att “Sydafrikaner är definitivt nyfikna på krypto.” För att stödja denna bedömning pekar Reitz på Google bitcoin-söktrenddata. Enligt dessa uppgifter rankas Sydafrika som fjärde globalt och på den afrikanska kontinenten ligger landet på andra plats efter Nigeria.

Förutom Google Trends-data hänvisar Luno också till data från det globala webbindexet som visar att “uppskattningsvis 15% av sydafrikaner har investerat i bitcoin.” Med denna siffra, som är den näst högsta i världen, ligger Sydafrika framför länder som USA och Japan.

Tror du att sydafrikanska kryptotransaktionsvolymer kommer att öka igen 2021? Du kan dela dina åsikter i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link