Crypto Capital Vinst-skatt i Sydkorea ser majoritetsstöd

Crypto Capital Vinst-skatt i Sydkorea ser majoritetsstöd

Köpa Bitcoins
maj 3, 2021 by Bitcoinera
4
En nyligen genomförd undersökning visar att de flesta sydkoreaner stöder beskattning av kapitalvinster på krypto, vilket kommer att lanseras nästa år. Lokala medier, Yonhap News Agency, rapporterade att över 53% av sydkoreanerna stöder beskattningen av kryptovalutor. Undersökningen genomfördes av Realmeter och beställd av nyhetskanalen YTN. Den undersökte 500 personer över 18 år om beskattning. Sydkorea
bic_South_Korea_Crypto.jpg.optimal.jpgEn nyligen genomförd undersökning visar att de flesta sydkoreaner stöder beskattning av kapitalvinster på krypto, vilket kommer att lanseras nästa år.

Lokala medier, Yonhap News Agency, rapporterade att över 53% av sydkoreanerna stöder beskattningen av kryptovalutor.

Undersökningen genomfördes av Realmeter och beställd av nyhetskanalen YTN. Den undersökte 500 personer över 18 år om beskattning. Sydkorea är en tekniskt kunnig nation, och unga investerare har tagit ivrigt på kryptovalutor.

60% av kvinnorna gick med på det föreslagna beskattningsbeslutet, medan endast 47,3% av männen stödde det. Yngre individer (de under 30) tenderade också att motsätta sig beskattning. Många i 30-, 40- och 50-talet stödde till stor del beskattningen.

Den sydkoreanska regeringen planerar att genomföra de nya reglerna för beskattning av kryptovalutor nästa år. Det släppte nyligen beskattningsriktlinjerna och ser också till att dess tillsynsmyndigheter inte blir felaktiga genom handel med krypto.

Skatteregeln kräver en kapitalvinstskatt på 20% på transaktioner. Detta kommer att gälla för transaktioner som är större än 50 miljoner vann (~ 45 000 $). Det finns dock en växande kör av individer som ber om att samma skatteregler på aktiemarknaden tillämpas på krypto.

Finansminister Hong Nam-ki sa om beskattningsplanen,

“När realisationsvinster genereras från transaktioner med virtuella tillgångar kan vi inte hjälpa till med att införa skatten för att främja likabehandling av skatt.”

Sydkorea vidtar åtgärder för att bilda fullständig kryptoreglering

Generellt sett har Sydkorea ökat sina ansträngningar för att bilda omfattande regler för kryptotillgångsklassen. Framför allt förbjöd det privatlivsmynt detta ja – en särskilt smärtsam tagg för tillsynsmyndigheter runt om i världen.

Sydkoreanska myndigheter arbetar också med en centralbank digital valuta (CBDC), men de kommer sannolikt inte att se en officiell lansering under en tid. Regeringen erkänner potentialen för blockchain-teknik och kryptovalutor men försöker förhindra olaglig aktivitet.

CBDC är särskilt en del av en tioårig strategi för att öka landets ekonomi. Andra utvecklingar inkluderar en hård nedbrytning av börser, vilket till och med ledde till att det välkända börsen OKEx stängdes i landet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link