Crypto-användare hävdar att den populära Bitcoin Paper Wallet Generator är komprometterad, miljoner påstås stulna – Bitcoin News

Crypto-användare hävdar att den populära Bitcoin Paper Wallet Generator är komprometterad, miljoner påstås stulna – Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 25, 2021 by Bitcoinera
9
Ett antal foruminlägg och tweets säger att webbplatsen bitcoinpaperwallet.com är äventyrad och folk har sagt att de har förlorat bitcoin med pappersplånbokgeneratorn. För tre år sedan ändrade webbplatsdomänen äganderätt och sedan dess har förluster rapporterats på Reddit-forum, bitcointalk.org, Twitter och andra offentliga arenor. Ägaren till den pappersplånbok som genererar webbportalen förnekar plattformens kodbas är äventyrad
crypto-users-say-popular-bitcoin-paper-wallet-generator-is-compromised-millions-stolen.jpg


Ett antal foruminlägg och tweets säger att webbplatsen bitcoinpaperwallet.com är äventyrad och folk har sagt att de har förlorat bitcoin med pappersplånbokgeneratorn. För tre år sedan ändrade webbplatsdomänen äganderätt och sedan dess har förluster rapporterats på Reddit-forum, bitcointalk.org, Twitter och andra offentliga arenor. Ägaren till den pappersplånbok som genererar webbportalen förnekar plattformens kodbas är äventyrad och hävdar att den har granskats av en säkerhetsexpert.

Bitcoinpaperwallet.com Plånboksgeneratorsida anklagad för att vara kompromisslös och osäker

För flera år sedan var en webbplats som en gång drivs och ägs av Canton Becker, kallad bitcoinpaperwallet.com en gång en extremt populär pappersplånbokgenerator. Men när webbplatsen såldes 2018 blev bitcoinpaperwallet.coms recensioner mycket negativa. Klagomålen fortsätter till denna dag och för en månad sedan på Reddit, en användare som heter u / heroiclife skapade en tråd som ber folk att hjälpa honom att stänga webbplatsen.

“Hjälp mig att stänga av bitcoinpaperwallet.com-bluffen”, förklarar inlägget.

Crypto-användare hävdar att den populära Bitcoin Paper Wallet Generator är komprometterad, miljoner påstås stulna

Reddit-användaren u / heroiclife sa att han inte påverkades personligen, men han var en tjänstleverantör för kryptoplånböcker som hörde talas om flera fall.

”Jag har hört från kunder som stulit sin Bitcoin där. Det är dumt att använda en pappersplånbok 2021, men det vet inte alla, säger individen. Han frågade också om bitcoinare kunde hjälpa till med att skicka klagomål om missbruk till Enom-domänregistratorn, rapportera missbruk till Linode webbhotell och att flagga webbplatsen i Googles Safe Browsing som skadlig.

Twitter är också full av inlägg som säger att bitcoinpaperwallet.com har äventyrats. Den 3 januari 2021, på Bitcoins 12-årsjubileum, Dustin Dettmer sa: ”Bara hade en vän tappat allt sitt innehav med den här webbplatsen, vilket verkar vara en total bluff. Hur stänger vi av det? Vi borde ta reda på ordet om just denna bluff bitcoinpaperwallet.com, ”tillade Dettmer.

Den 13 december 2019 sa en Reddit-användare med namnet u / maff1989 att han tappade pengar efter att ha fått en pappersplånbok i ett julkort.

Användaren hävdar att hans $ 700 000 i Bitcoin skickades till en annan plånbok en minut efter att ha laddat pappersplånboken

För en månad sedan sa en användare på webbportalen stackexchange.com att han utnyttjade webbplatsen bitcoinpaperwallet.com offline och skickade 14,5 BTC ($ 700 000 +) till plånbokens offentliga nyckel. En minut senare skickades hans 14,5 BTC till en annan plånbok. “Några råd om vad jag kan göra?” han frågade. “Jag har accepterat förlusten och lektionen (borde ha använt offlinegeneratorn) men vill se till att det inte händer andra.”

Crypto-användare gör anspråk på den populära Bitcoin Paper Wallet Generator är komprometterad, miljoner påstås stulna

Efter att sajten såldes 2018 har vissa Reddit-användare anklagat den nuvarande ägaren för att ha gått “skurk”. Andra har sagt att det är uppenbart att webbplatsen inte producerar privata nycklar som den borde. Reddit-användaren u / senor_curioso förklarar att den kan testas och sa:

”Ja, här är hur du kan bevisa att den aktuella webbplatsen producerar förutsägbara nycklar.

  • Spara HTML-generatorn till datorn
  • Hitta den långa uppsättningen “testnycklar” som representeras av eckey_test =[{,,,}]; och ersätt den med bara ett enda tangentbord så här: eckey_test =[{pub:”MUtDQ25Td05uQ0I0Y05ZN0hFc0hja1M4Vjk5bUxFNjJKZQ==”,priv:”NUpreTZtM2lZS2FxTm1NZ2NvaEdYb2o0dXVyVTNXaXhiak54R1N4NmNlbmU3S25FWGR6″}];
  • Ladda nu upp generatorn. Det kommer att generera exakt samma (förutsägbara) plånbok om och om igen.
  • Servern ger varje besökare en annan uppsättning “testnycklar”. De används inte som tester. Det används som frön för slumptalsgeneratorn och sparas uppenbarligen på servern så att de kan bli stulna senare. ”

Webbplatsägare hävdar Paper Wallet Generator’s ‘Servers Are Clean’ och granskas av en säkerhetsexpert

En ny rapport skriven av författaren, Colin Harper, beskriver att den webbplats som genererar pappersplånbok för närvarande underhålls av en person som heter Sarkis Sarkissian. I rapporten citeras Sarkissian för att säga att ägaren har “fått klagomål från användare som hävdar att de har tappat sin bitcoin med vår webbplats.”

Det verkar som om han var tillgänglig för kommentarer om den aktuella frågan. Sarkissian betonade emellertid att klagomålen sannolikt “löstes” eller att användaren tänkte att det var “deras eget fel.” Harper frågade också Sarkissian om han var medveten om en “bakdörr” i kodbasen bitcoinpaperwallet.com.

”Vi har sökt efter källkoden efter de problem som finns i dessa dokument och vi kan inte återge samma resultat,” citerades Sarkissian. ”Våra servrar och källkod har verifierats rena av [our security expert Jonel Richard]. Han är fortfarande kvar och fortsätter att undersöka och försöker reproducera problemet som hittats av andra, insisterade webbplatsens nuvarande ägare.

Att skapa en pappersplånbok måste hanteras med stor försiktighet och det är möjligt att användarfel var inblandat med ett antal anklagelser mot domänen strödda över nätet. Det nämns alltid i många genomgångsguider, oavsett vilken typ av plånboksgenerator som används, bör det alltid göras helt offline. En person som försöker skapa en kryptovaluta pappersplånbok online, samtidigt som den är ansluten till webben, är extremt sårbar för hacking.

Vad tycker du om webbplatsen bitcoinpaperwallet.com som anklagas för att ha äventyrats? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Anklagelser, Bakdörr, Bitcoin, Bitcoin (BTC), Bitcoin Paper Wallet, BTC, BTC Paper Wallet, fordringar, Colin Harper, Klagomål, kryptoanvändare, Dustin Dettmer, Exploit, Att förlora pengar, pappersplånbok, Paper Wallet Generator, Reddit Forums, Sarkis Sarkissian, Stolen Bitcoin, Twitter, Osäker, Sårbart

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, stackexchange.com,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link