Craig Wright stämmer med Bitcoin Devs för att hämta £ 3,5 miljarder i ‘Stulen’ BTC

Craig Wright stämmer med Bitcoin Devs för att hämta £ 3,5 miljarder i ‘Stulen’ BTC

Köpa Bitcoins
februari 24, 2021 by Bitcoinera
15
Craig Wright stämmer flera kryptoutvecklare som han hävdar stal nästan £ 3,5 miljarder bitcoin (BTC) från honom i en serie hack. Ett annat ärende börjar Wright, en ökänd mjukvaruutvecklare, har inlett ett rättsfall mot flera ledande kryptoutvecklare för att återkräva ~ 99,100 BTC (4,94 miljarder dollar). I stämningen hävdas att privata nycklar som tillhör Wright
BIC_craig_wright_btc_bch.jpg.optimal.jpgCraig Wright stämmer flera kryptoutvecklare som han hävdar stal nästan £ 3,5 miljarder bitcoin (BTC) från honom i en serie hack.

Ett annat ärende börjar

Wright, en ökänd mjukvaruutvecklare, har inlett ett rättsfall mot flera ledande kryptoutvecklare för att återkräva ~ 99,100 BTC (4,94 miljarder dollar).

I stämningen hävdas att privata nycklar som tillhör Wright stulits under en attack mot ett datanätverk som programvarutekniken är värd för. I det här fallet blev dock inga detaljer om hacket offentliga.

Bevisen som presenterades av Wright kom från ett brev som hans advokatbyrå, Ontier, skickade till flera Bitcoin Core-utvecklare. Enligt bokstäverna tog hackare krypteringsnycklar till en fil som innehåller två privata nycklar för den omtvistade BTC.

Wrights advokatbyrå hävdar att de ansvariga för Bitcoin blockchain har en skyldighet att göra allt de kan för att undvika “olagliga transaktioner.”

Utvecklarna i fråga inkluderar team från Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Cash ABC (ABC) och Bitcoin SV (BSV).

Äkta eller falsk

Wright är ökänt i kryptovalutamiljön för att göra anspråk på den pseudonyma Bitcoin-skaparen Satoshi Nakamoto. År 2016 gjorde den australiensiska mjukvaruutvecklaren påståenden om att han var involverad i utvecklingen av den ledande kryptovalutan i ett tidigt skede.

Inte överraskande, detta utlöste en våldsam motreaktion från samhället, med många ifrågasätter Wrights anklagelser. Wright gjorde dock ingenting för att vinna någon tjänst.

Under åren har han gjort anspråk på BTC som förlorats i Mt. Gox hackade och nedsättade öppet rykte hos den bekräftade tidiga BTC-utvecklaren David Kleiman.

Som ett resultat är han förmodligen den mest undersökta individen i krypto. Hans doktorsavhandling undersöktes för plagiering, och hans företag har blivit målet för flera attacker.

Satoshi Uncovered?

Ändå fortsätter Wright att hävda att han är Bitcoins skapare och använder detta som grund för flera rättsliga åtgärder. I januari hotade Wright rättsliga åtgärder mot webbplatser som är värd för Bitcoins vitbok och hävdade stöld av immateriella rättigheter.

Dessutom, efter uppmaningar till honom att bevisa att han ägde plånböcker som tillhör Satoshi, kämpade Wright tillbaka i domstol för att hindra allmänheten från att granska hans personliga adresser.

För närvarande, och trots Wrights bästa ansträngningar, förblir Satoshis identitet okänd. Medan vissa hävdar att hans upptäckt kan vara bra, tror den överväldigande majoriteten av samhället till synes annorlunda.

Till viss del kan man också hävda att det faktiskt kan förhindra identifiering. Wright har mycket bevisat att göra, och detta fall är bara det senaste tillskottet till det testet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link