Craig Wright planerar att vidta rättsliga åtgärder mot BTC-utvecklare, hoppas kunna återhämta sig över 3 miljarder dollar i ‘Stulen Bitcoin’ – Bitcoin News

Craig Wright planerar att vidta rättsliga åtgärder mot BTC-utvecklare, hoppas kunna återhämta sig över 3 miljarder dollar i ‘Stulen Bitcoin’ – Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 25, 2021 by Bitcoinera
8
Craig Wright, individen som påstår sig vara Satoshi Nakamoto, verkar planera att inleda rättsliga åtgärder mot ett antal blockchain-utvecklare med öppen källkod. Wrights juridiska team, Ontier LLP, har påstått skickat brev till programmerare som också arbetar med blockkedjor som Bitcoin, Bitcoin Cash och Bitcoinsv. Den självutformade Bitcoin-uppfinnarens rättsliga bokstäver hävdar att 110000 bitcoin stulits från
craig-wright-plans-to-take-legal-action-against-btc-developers-hopes-to-recover-over-3b-in-stolen-bitcoin.jpg


Craig Wright, individen som påstår sig vara Satoshi Nakamoto, verkar planera att inleda rättsliga åtgärder mot ett antal blockchain-utvecklare med öppen källkod. Wrights juridiska team, Ontier LLP, har påstått skickat brev till programmerare som också arbetar med blockkedjor som Bitcoin, Bitcoin Cash och Bitcoinsv. Den självutformade Bitcoin-uppfinnarens rättsliga bokstäver hävdar att 110000 bitcoin stulits från hans “datornätverk” redan i februari 2020.

The So-Called Fiduciary Duty: Återvinning av tillgång till de påstådda stulna nycklarna

Den australiska affärsmannen som har påstått sig vara Satoshi Nakamoto i flera år nu har meddelat att han eventuellt kommer att inleda rättsliga åtgärder mot utvecklare av öppen källkod. Trots det faktum att många experter, media och den större kryptosamhället anser att Wrights Satoshi Nakamoto-påståenden är falska, har Wright fortsatt att stå bakom hans ord.

Nyligen har Wrights juridiska team bett några webbplatser som bitcoin.org att ta bort vitboken från domänen på grund av anspråk på upphovsrätt. Nu avslöjar rapporter att Wright har börjat sin nästa form av rättsliga åtgärder. Coingeeks bidragsgivare, Jordan Atkins, förklarar att Wright hade stulit privata nycklar från två bitcoin-adresser i ett hack.

Atkins och brevet från Ontier LLP säger att Wright skickade tillbaka brev till utvecklare som arbetar med BTC och andra offentliga blockchains redan i juni 2020. Wright och hans juridiska team verkar tro att de sittande Bitcoin-nätverksutvecklarna är juridiskt ansvariga för att “undvika att olagliga transaktioner läggs in på blockchain.”

Ontiers brev visar två adresser och en adress innehåller 79 957,20 BTC medan den andra adressen innehåller 31 000 BTC. Båda adresserna har fortfarande alla mynt i viloläge och motsvarande BCH- och BSV-token förblir också intakta. Adressen med 79k BTC har aldrig spenderat en satoshi sedan den skapades för tio år sedan. Adressen med 31 000 BTC hade spenderat 21 700 mynt under plånbokens 11-åriga livslängd.

Craig Wright planerar att vidta rättsliga åtgärder mot BTC-utvecklare, hoppas kunna återhämta sig över 3 miljarder dollar i 'Stulen Bitcoin'

Påstås att Ontiers brev skickades i juni, och det senaste meddelandet säger “vi har inte fått några svar på de viktiga frågor som anges i vårt brev från 12 juni.” Det juridiska teamet sa att det hade lagt märke till att utdrag av brevet publicerades online. Ontiers brev skrivs också på uppdrag av ett företag som heter “Tulip Trading Ltd” (TTL) och det hävdar att Wright hade nycklarna till TTL.

“Okända hackare stal de privata nycklarna för adresserna och raderade kopior av nycklarna på Dr Craig Wrights dator”, meddelar Ontier detaljerna. ”Att hindra honom från att komma åt de digitala tillgångarna på de adresserna, som han drivit på uppdrag av TTL. Följaktligen är TTL (frånvarande steg som tas av utvecklarna) inte att komma åt eller kontrollera digitala tillgångar som är TTL: s juridiska egendom, ”tillägger brevet.

Den fortsätter att informera utvecklarna om att den skriftliga korrespondensen helt enkelt är ett “brev före handling” och om det inte finns något svar kan “rättsliga åtgärder vidtas.”

“Vi rekommenderar att du söker brådskande juridisk rådgivning”, betonas vidare i brevet.

The ‘1FeeX’ Address Mt Gox Mystery and a ‘Steaming Pile of Horse Puckey’

Tillbaka i juni, när de ursprungliga breven skickades ut, skrev publikationen Coingeek om det påstådda hacket och författaren hävdade att det skulle vara ”mer komplicerat [than the] Rättegång mot Kleiman mot Wright i Florida. ” I huvudsak ber den senaste brevrundan utvecklarna att låta Wright återfå åtkomst till de påstådda stulna nycklarna. Meddelandena noterar också att utvecklarna har “juridiska skyldigheter enligt engelsk lag” eftersom de har “hög nivå av makt och kontroll.”

Ontier-meddelandet avslöjar vidare att TTL och Wrights argument kommer att förlita sig på skadliga och förvaltningsuppgifter. Wright hävdar också ägande över motsvarande bitcoin-kontanter (BCH) och bitcoinsv (BSV) som är bundna till dessa två adresser.

Craig Wright planerar att vidta rättsliga åtgärder mot BTC-utvecklare, hoppas kunna återhämta sig över 3 miljarder dollar i 'Stulen Bitcoin'

Vad som är intressant med en av adresserna som nämns i brevet är att det sägs ha anslutningar till Mt Gox-hacket. Efter nyheterna om Ontiers brev som skickades ut till utvecklare i februari, Moneros Riccardo Spagni twittrade om intressekonflikten med den specifika adressen som är kopplad till det nu avvecklade utbytet. Spagni också refereras intressekonflikten med adressen “1FeeX” den 12 juni 2020.

Den 24 februari 2021 sa Spagni:

Slutligen har vi via hans advokater bekräftat att Craig Wright är Mt Gox-hackaren (se hans anspråk på 1FeeX-adressen). Jag kan föreställa mig att de som drabbats av Mt Gox-hacket vill driva Craig Wright för sin stöld av deras BTC.

Advokaten Stephen Palley, som ofta talar om bitcoin och blockchain juridiska frågor, talade också om Ontiers brev och Wrights senaste påståenden på Twitter.

“Craig Wrights engelska advokater hotar att stämma bitcoin-utvecklare är en ångande hög med hästpuckey”, Palley twittrade. ”Det går inte att vinna. I USA kan du bli sanktionerad för denna malarkey, tillade han.

Vad tycker du om Craig Wrights senaste påståenden och breven från Ontier LLP? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

1FeeX-adress, advokat Stephen Palley, BCH, Bitcoins, Bitcoinsv (BSV), BSV, BTC, CoinGeek, Craig Wright, Jordan Atkins, Advokater, rättsliga åtgärder, brev, Mt Gox, Mt Gox hack, Mt Gox hacker, Ontier LLP, Riccardo Spagni, Satoshi Nakamoto, Stolen Bitcoins, Tulip Trading Ltd.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link