Consob Blacklist Fortsätter, flaggor 5 Olagliga FX-webbplatser

Consob Blacklist Fortsätter, flaggor 5 Olagliga FX-webbplatser

Bitcoin Värde
april 23, 2021 by Bitcoinera
7
Consob, tillsynsmyndigheten för värdepappersmarknaden i Italien, meddelade på fredag ​​att den har blockerat ytterligare fem webbplatser som tillhandahåller finansiella tjänster på ett olagligt sätt i landet. De rödflaggade plattformarna är Italiano Invest, som arbetar med domännamnet www.italianoinvest.net och secure.italianoinvest.net; EZ2GO Ltd, arbetar med www.capitalfx.co och client.capital.co; Ozava Partners LTD, som driver tjänster med goldmanbanc.com; Pro


Consob, tillsynsmyndigheten för värdepappersmarknaden i Italien, meddelade på fredag ​​att den har blockerat ytterligare fem webbplatser som tillhandahåller finansiella tjänster på ett olagligt sätt i landet.

De rödflaggade plattformarna är Italiano Invest, som arbetar med domännamnet www.italianoinvest.net och secure.italianoinvest.net; EZ2GO Ltd, arbetar med www.capitalfx.co och client.capital.co; Ozava Partners LTD, som driver tjänster med goldmanbanc.com; Pro Star, erbjuder tjänster under www.ictrades.co; och New Traders Holdings, som arbetar med domänen www.newtradersholdings-fx.com.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Alla dessa webbplatser erbjuder handelstjänster med valutaprodukter och CFD-produkter och riktar sig mest till privatkunder.

Den finansiella branschens vaksamhet

Eftersom bedrägerierna i handelsutrymmet ökar och blir mer sofistikerade att upptäcka, svartlistar Consob aktivt alla misstänkta plattformar som fungerar utan ordentliga tillstånd i Italien. Tillsynsmyndigheten startade svartlistningsprocessen i juli 2019 och har hittills blockerat 431 plattformar.

Föreslagna artiklar

Fatta eller bryta beslut: Hitta likviditetsleverantören som är bäst för dig Gå till artikeln >>

Till skillnad från andra europeiska tillsynsmyndigheter har den italienska tillsynsmyndigheten för värdepappersmarknaden ytterligare befogenhet att blockera allmänhetens tillgång till dessa misstänkta webbplatser.

”Avstängningen av dessa webbplatser av Internetleverantörer som arbetar på italienskt territorium pågår. Av tekniska skäl kan det ta flera dagar för blackout att träda i kraft, ”skrev Consob i det officiella meddelandet.

”Consob uppmärksammar investerarnas betydelse av att ta största försiktighet i syfte att göra välgrundade investeringsval, anta sunt förnuft beteende, viktigt för att skydda sina besparingar: dessa inkluderar, för webbplatser som erbjuder finansiella tjänster, i förväg att kontrollera att operatören med vem de investerar är auktoriserade och, för erbjudanden om finansiella produkter, att ett prospekt har publicerats. ”

Andra europeiska tillsynsmyndigheter svartlistar också tvivelaktiga webbplatser och många reglerade företag ser den röda flaggan för bristande efterlevnad. FCA, CySEC och de flesta andra tillsynsmyndigheter för finansmarknaderna håller ordentliga listor för att varna handlare om bedrägerier.

Source link