CoinShares rullar ut en fysiskt stödd ETH-börshandlad produkt

CoinShares rullar ut en fysiskt stödd ETH-börshandlad produkt

Köpa Bitcoins
februari 24, 2021 by Bitcoinera
9
Den 24 februari lanserade CoinShares, Europas största investeringshus för digitala tillgångar, en fysiskt stödd börshandlad produkt (ETP): CoinShares Physical Ethereum (ETHE). Den nya ETP kommer att ge institutioner passiv exponering för Ethereum (ETH). Enligt företagets pressmeddelande kommer ETHE att finnas tillgängligt med cirka 75 miljoner dollar i tillgångar under förvaltning (AUM). Inledningsvis kommer varje enhet
BIC_btc_accumulate_institutional.jpg.optimal.jpgDen 24 februari lanserade CoinShares, Europas största investeringshus för digitala tillgångar, en fysiskt stödd börshandlad produkt (ETP): CoinShares Physical Ethereum (ETHE).

Den nya ETP kommer att ge institutioner passiv exponering för Ethereum (ETH). Enligt företagets pressmeddelande kommer ETHE att finnas tillgängligt med cirka 75 miljoner dollar i tillgångar under förvaltning (AUM).

Inledningsvis kommer varje enhet av fysiskt Ethereum att stödjas med 0,03 eter. Investerare kan handla ETHE på den reglerade SIX Swiss Exchange med en basavgift på 1,25%. Detta är 0,75% lägre än branschstandarden, vilket kan vara ett tilltalande ETH-institutionellt investeringsmedel.

Går framåt i kryptoinvesteringarna

Företaget noterar också att investerare nu enkelt kan komma åt ETHE. Dess AUM-indikator vid lanseringen “överträffar baskraven för institutionella och företagsinvesteringar.”

Townsend Lansing, produktchef på CoinShares kommenterade släppet:

“Genom att ta med innovativa produkter som ETHE kan vi fortsätta att sätta branschstandarden för förtroende och öppenhet och ge institutionerna enkel tillgång till branschledande kryptoinvesteringar.”

Detta är företagets andra liknande produkt efter Bitcoin (BTC) ETP (BITC), som CoinShares noterade på SIX den 19 januari. Således har företaget blivit den 35: e ETP-leverantören på börsen direkt efter ETC-gruppen.

Både Bitcoin och Ether ETP: er kommer att förvaras av Komainu. Tjänsten är en hybridförvaring för digitala tillgångar skapade av CoinShares, investeringsbanken Nomura och det ledande säkerhetsföretaget Ledger.

Kommer ETH att vara stark?

CoinShare: s intäktschef Frank Spiteri betonade att lanseringen av ETHE är ett resultat av förra årets fortsatta “efterfrågan på digitala tillgångar från institutioner.” Han lade till:

”Vi har också sett en ökning av investerarnas intresse för ethereum. Vi uppmuntras av vår kunds förtroende för vårt team att vägleda dem i deras resa genom det digitala tillgångens ekosystem, och för många är eterum en viktig del av den resan. ”

Under tiden kommer ETHE tillsammans med en rad positiva grundläggande utvecklingar i Ethereum-nätverket. Detta är främst den framgångsrika lanseringen av ETH-futures på Chicago Mercantile Exchange (CME), som såg ett öppet intresse på 55 miljoner dollar under den första handelsveckan.

En sådan imponerande debut i kombination med de blomstrande decentraliserade finanserna (DeFi) och icke-fungibla token (NFT) industrier tog ETH till en ny heltidshög (ATH) något över $ 2000.

Men sedan dess har ETH sjunkit med 29% och sjunkit så lågt som 1 360 dollar den 23 februari. Men det lyckades återfå några av sina vinster och handlar för närvarande cirka 1 668 dollar per mynt, enligt CoinGecko.

En möjlig orsak till dessa prisfluktuationer kan vara det anmärkningsvärda intresset för Binance Smart Chain (BSC) och Binance Coin (BNB). Kommer ETH att fortsätta sin spektakulära rally mitt bland de stigande bensinpriserna? Det beror på om det nyligen meddelade Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 kan förbättra nätverkets transaktionsavgifter.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link