Coinbase syftar till direkta USD 1B, visar resultat och planer

Coinbase syftar till direkta USD 1B, visar resultat och planer

Bitcoin Sverige
februari 25, 2021 by Bitcoinera
10
Brian Armstrong, VD och grundare av Coinbase. Källa: En skärmdump, Coinbase Idag, USA-baserade stora krypto utbyte Coinbase arkiveras för att offentliggöras via USD 1b direkt notering på Nasdaq Global Select Market under symbolen COIN i år. I arkivering med US Securities and Exchange Commissionsa företaget att det hade 43m verifierade användare förra året och 2,8m
7b5325199c.png


Coinbase syftar till direkta USD 1B, avslöjar resultat och planer 101
Brian Armstrong, VD och grundare av Coinbase. Källa: En skärmdump, Coinbase

Idag, USA-baserade stora krypto utbyte Coinbase arkiveras för att offentliggöras via USD 1b direkt notering på Nasdaq Global Select Market under symbolen COIN i år.

I arkivering med US Securities and Exchange Commissionsa företaget att det hade 43m verifierade användare förra året och 2,8m transaktionsanvändare varje månad. De hävdar också att de arbetar med 7000 institutioner och 115 000 ekosystempartners i över 100 länder.

Företaget sa att sitt mål är att bli det primära finansiella kontot för deras detaljhandelsanvändare och en enda butik för institutionernas investeringsbehov för kryptotillgångar. De medgav att företaget konkurrerar med ett växande antal decentraliserade och icke-vårdplattformar också.

Per den 31 december sa företaget att det hade tillgångar på 90 miljarder USD på plattformen och registrerade 456 miljarder USD livslängd.

Coinbase tillade att sedan starten till och med den 31 december 2020 genererade de över 3,4 miljarder USD i totala intäkter, till stor del från transaktionsavgifter. För året som slutade 31 december 2020 representerade transaktionsintäkterna över 96% av deras nettoomsättning.

“Du kan förvänta dig volatilitet i våra finanser, med tanke på kryptovalutans industrins priscykler. Detta gör oss inte vansinniga, för vi har alltid tagit ett långsiktigt perspektiv på kryptovertagande. Vi kan tjäna en vinst när intäkterna är höga, och vi kan förlora pengar när intäkterna är låga, men vårt mål är att ungefär driva företaget på ett jämnt, jämnt över tiden för tillfället. Vi letar efter långsiktiga investerare som tror på ditt uppdrag och kommer att hålla genom priscykler, “enligt VD och grundare Brian Armstrong, 38, som fick 1 miljon USD i lön förra året eller 59,5 miljoner USD totalt med andra kompensationer, såsom optionstilldelningar, per prospekt.

Per företaget integreras de nu direkt med över 15 blockchain-protokoll, stöder över 90 kryptotillgångar för handel eller förvaring och erbjuder en serie abonnemangsprodukter och tjänster “som har förbättrat kundvärdesförslaget och kraften hos vår plattform.”

“Detaljhandelsanvändare engagerar sig nu med flera produkter – under de fyra kvartalen som slutade den 31 december 2020 var i genomsnitt 21% av detaljhandelsanvändarna som investerade också engagerade med minst en icke-investeringsprodukt per kvartal”, sa de.

Företaget strävar efter att växa mer stabila intäkter från prenumerationsprodukter och tjänster och förväntar sig att de kommer att bidra med en större del av sina totala intäkter. Coinbase sa att de upplevde 126% årlig tillväxt i intäkter från dessa produkter och tjänster från 2019 till 2020.

Koncernredovisning för verksamhetsuppgifter

Coinbase syftar till 1 miljard USD direkt notering, avslöjar resultat och planer 102
Källa: Coinbase

____

Som rapporterats, en stor konkurrent till Coinbase, Binance förväntas ha en vinst på 800 miljoner USD till 1 miljard USD 2020, upp från cirka 570 miljoner USD 2019.

Viktiga affärsmätvärden

Coinbase syftar till direkta USD 1B, avslöjar resultat och planer 103
(1) Justerad EBITDA är en icke-GAAP finansiell åtgärd. För mer information om vår användning av denna åtgärd och en avstämning av nettoresultatet till justerad EBITDA, se Valda konsoliderade finansiella och andra uppgifter – viktiga affärsmetoder och icke-GAAP finansiella mått – icke-GAAP finansiella mått. NM — Inte meningsfullt. Källa: Coinbase

Coinbase sa också att de planerar att fortsätta att göra förvärv och investeringar, lägga till stöd för nya kryptotillgångar varje kvartal, och över tiden förväntar de sig att lägga till andra former av kryptotillgångar, såsom säkerhetstoken, kryptotillgångar som representerar en traditionell säkerhet.

“Vi kommer att fortsätta bygga stöd för nya och nya funktioner i blockchain-protokoll, vilket gör det möjligt för oss att erbjuda en bredare uppsättning finansiella tjänster som är unika för kryptoekonomin. Exempel på protokollfunktioner inkluderar staking, kedjestyrning, decentraliserad identitet och andra unika för varje blockchain-protokoll, säger företaget.

Coinbase-aktieägare

Coinbase syftar till direkta noteringar på USD 1B, avslöjar resultat och planer 104
* – Representerar nyttjanderätt till mindre än 1% av våra utestående aktier i stamaktier. Källa: Coinbase

___

Reaktioner:

___
Läs mer:
Detaljhandelsinvesterare flockar till Coinbase medan de förbereder sig för en direkt notering
– Coinbase ber om ursäkt till europeiska användare för missade högre vinster
– US-dollar och Coinbase skylts också för Bitcoin Sell-Off
– Coinbase to Face Class Action Suit över XRP-listning
– Om du inte är i USA kan du nu satsa på Coinbase IPO
– Crypto-utbyten för att spendera 2021 med fokus på DeFi, UX och nya tjänster
___

(Uppdaterad kl 16:15 UTC med reaktioner och Binances resultat.)

Source link