Coinbase-listan hjälper inte Bitcoin-priset

Coinbase-listan hjälper inte Bitcoin-priset

Bitcoin Sverige
april 8, 2021 by Bitcoinera
4
Källa: En skärmdump, Instagram, Coinbase Berättelsen att noteringen av aktierna i större kryptobörser Coinbase hjälper priset på bitcoin (BTC) högre – är falskt, enligt en framstående Bitcoiner, Vijay Boyapati, författaren till ‘The Bullish Case for Bitcoin’ och Senior Software Engineer på Persika. Många spekulerar i att intresset för Coinbase skulle utlösa “en ny våg upp
f0a26c45d9.jpg


Coinbase Listing hjälper inte Bitcoin Price - Analytiker 101
Källa: En skärmdump, Instagram, Coinbase

Berättelsen att noteringen av aktierna i större kryptobörser Coinbase hjälper priset på bitcoin (BTC) högre – är falskt, enligt en framstående Bitcoiner, Vijay Boyapati, författaren till ‘The Bullish Case for Bitcoin’ och Senior Software Engineer på Persika.

Många spekulerar i att intresset för Coinbase skulle utlösa “en ny våg upp i Bitcoins tjurmarknad”. argumenterade Boyapati i sin Twitter-tråd. Eftersom Coinbase rapporterade en uppskattad Q1-omsättning på 1,8 miljarder USD med cirka 800 miljoner USD i vinst är det troligt att företaget kommer att värderas till cirka 100 miljarder USD när de blir offentliga, sade han.

Frågan är dock om “denna enorma likviditetshändelse” kommer att överföras till bitcoin? Svaret per Boyapati är att det kanske inte är fallet:

“Om investeringsdollar som flödar till Coinbase ger en” kryptotilldelning “som kommer att tillfredsställa många detaljhandels- och institutionella investerare, på ett sätt som stjäl potentiell investeringsefterfrågan från bitcoin.”

Anledningen bakom detta, som Boyapati förklarar, är att många “osofistikerade” detaljhandels- och institutionella investerare kan köpa in Coinbases direkta notering som ett sätt att få exponering för “krypto” -utrymmet, men “det kapital som tilldelats med detta tänkesätt kommer INTE att användas att köpa BTC. “

Enligt honom finns det en korrelation mellan BTC-priset och Coinbases värdering men de två tillgångarna är väldigt olika: den förra är en form av pengar och värderas baserat på attributen som ger en bra butik med värde, och den senare är en aktier, värderade baserat på kassaflöde.

Ändå kan det finnas ett annat sätt för BTC att dra nytta av den direkta noteringen, men skulle den här fungera?

Som rapporterat förbereder Coinbase sig för en direkt notering av sina aktier den 14 april. Till skillnad från det traditionella börsintroduktionen (IPO), i en direkt notering, säljer företaget aktier direkt till allmänheten utan att få hjälp från mellanhänder.

Eftersom det inte är en börsintroduktion kan anställda och insiders sälja sina aktier direkt.

“En likviditet på 100 miljarder dollar till och med[t] lägger MYCKET kontanter i händerna på Coinbase-anställda och chefer, säger Boyapati.[CEO] Brian Armstrong kommer att bli en mycket rik man. ”

Detta betyder fortfarande inte att de anställda kommer att besluta att investera pengarna i BTC. Detta är särskilt anmärkningsvärt eftersom företaget självt “inte har visat en särskilt stark önskan att förvärva bitcoins i sin statskassa”, skrev Boyapati och tillade att “kulturen börjar från toppen och Brian har aldrig varit den mest entusiastiska fanen av Bitcoin.”

Dessutom, i motsats till dem som försöker få en smak av kryptoutrymmet, kan Coinbases anställda besluta att det är bättre att diversifiera sig bort från branschen där de arbetar än att gå djupare in i det genom att köpa BTC.

Boyapati drog dock slutsatsen att “det är viktigt att förstå att när nästa etapp för bitcoin börjar är det helt enkelt för att bitcoin befinner sig i en massiv sekulär tjurmarknad. Det är en falsk berättelse att tro att Coinbase driver bitcoin högre.”

Boyapati tidigare argumenterade att företaget skulle ha varit mycket större om de hade haft sina vinster i BTC istället för USD.

13:34 UTC handlar BTC till 57 391 USD och ökar med 1,4% på en dag, vilket minskar sina veckovisa förluster till mindre än 3%. Priset stiger med 10% på en månad och 698% på ett år.
___
Läs mer:
– BTC glider när Coinbase ser 15% tillväxt av användare i bästa fall, fokuserar på Altcoins
– Den mörka sidan av Coinbase Listing
– Coinbase säger att det syftar till att förbättra kundservice, integration med Pro
– Coinbase syftar till direkt USD 1B, visar resultat och planer
– Coinbase-notering har störst inverkan på priset bland 6 börser – Messari

Source link