Coinbase-frenesi, DOGE bländar, Bitcoin slår rekord, Jim Cramer säljer

Coinbase-frenesi, DOGE bländar, Bitcoin slår rekord, Jim Cramer säljer

Bitcoin Sverige
april 17, 2021 by Bitcoinera
4
Kommer varje lördag, Hodler’s Digest hjälper dig att spåra alla viktiga nyheter som hände den här veckan. De bästa (och värsta) offerten, antagandet och regleringshöjdpunkterna, ledande mynt, förutsägelser och mycket mer – en vecka på Cointelegraph i en länk. Topphistorier den här veckan Coinbase får en stenig start när det listas på Nasdaq Det fakturerades
11-17-April.jpg


Kommer varje lördag, Hodler’s Digest hjälper dig att spåra alla viktiga nyheter som hände den här veckan. De bästa (och värsta) offerten, antagandet och regleringshöjdpunkterna, ledande mynt, förutsägelser och mycket mer – en vecka på Cointelegraph i en länk.

Topphistorier den här veckan

Coinbase får en stenig start när det listas på Nasdaq

Det fakturerades som ett ”vattendelare”Milstolpe för kryptovaluta – branschens“Netscape ögonblick. ” Den här veckan gjorde Coinbase sin börsdebut.

Det var ingen brist på spänning inför onsdagens direkta notering på Nasdaq, med Bitcoin som rally till 64 863,10 dollar innan det öppna. COIN: s referenspris fastställdes till bara $ 250, med alla 1700 anställda fick 100 aktier vardera.

I sann kryptoform var det en flyktig debut. Coinbases aktie steg snabbt till 430 dollar innan det sjönk kraftigt under de första minuterna av handeln och stängde sin inledande session till fortfarande imponerande 328 dollar. Det avslutades fredag ​​kl 342 $, med ett marknadsvärde på 67,2 miljarder dollar.

COINs ankomst till Wall Street är betydande på grund av hur det ger investerare indirekt exponering för kryptovalutor. Ark Invest är särskilt hausseartad på aktien och tar upp mer än 1 miljon aktier som kommer att delas över tre börshandlade fonder.

Sammantaget aktiens prestanda har hyllats som positivt hittills, särskilt jämfört med hur börsintroduktioner har presterat tidigare. Kommer detta att stimulera andra utbyten att följa efter?

Coinbase kan se avgiftskomprimering på lång sikt, förväntar sig VD

Som du förväntar dig, utbytet hade mycket fanfare på den stora dagen och till och med inbäddade titeln på en New York Times-artikel som hänvisar till Joe Bidens stimulanspaket i Bitcoin blockchain. Icke desto mindre var Coinbase VD Brian Armstrong angelägen om att ta itu med några av de bekymmer som analytiker tog upp.

Vissa är rädda för att de rörda 100 miljarder dollar värderingen före noteringen var för hög bland rädslan att kryptobörser snart kommer att hamna i bitter konkurrens som kommer att sänka avgifterna – och påverka den totala lönsamheten. Med tanke på hur detta svarade för 96% av Coinbases intäkter 2020 är det typ av en stor sak.

På CNBC försökte Armstrong ta itu med detta. Medan han sa att avgiftsminskningar är möjliga på lång sikt, tror inte verkställande direktören att det är ett överhängande hot. Plus, när det är dags förutspår han att ”kanske 50% eller mer” av intäkterna kommer från alternativa strömmar som betalkort och kryptoförvaring.

Dogecoin fördubblas på en dag då YTD-vinster uppnår 5 000%, medan Bitcoin-pris sjunker

Bitcoin kyldes när COIN började handlas. Och medan Ether bekvämt har överträffat världens största kryptokurrency den här veckan (säkrade en ny rekordhög nivå på 2 547,56 dollar på fredag), har altcoins stjält showen.

Om Dogecoin är ett skämt, har det verkligen torkat leendet av cynikerns ansikten. DOGE handlade på bara $ 0,07 på måndag men började en frenetisk 514% stigning till toppar på $ 0,43 till fredag. Det är en våg av 8735% sedan årets början – och det råder liten tvekan om att det kommer att ha gjort ett antal entusiaster till miljonärer över natten.

Frenzy såg DOGE hoppa över Bitcoin Cash och Litecoin på rankningen, med ett marknadsvärde som är dubbelt så stort som Deutsche Banks.

Även professionella handlare har överraskats. Det finns dock en sak som vi vet säkert: Djärva förutsägelser om en $ 1 DOGE en dag ser nu mindre outlandish ut.

XRP-priset stiger till nya toppar efter de senaste lagliga segrarna och omfördelade rykten

Med marknadstaket på altcoins överträffar 1 biljon dollar, ett tydligt tema har dykt upp denna vecka: Äldre kryptovalutor njuter av en renässans. Och det är inte bara DOGE som manar … XRP tävlar också högre.

XRP nådde fleråriga toppar av 1,96 $ Denna vecka. Även om det är något långt borta från hela tiden rekordet på $ 3,84 som sattes i januari 2018, återspeglar detta fortfarande årets senaste vinster på 790%. Den senaste spiken orsakade en jättestor 420 miljoner dollar av likvidationer på derivatbörser.

Momentum for XRP har byggt upp tack vare en serie juridiska segrar för Ripple i sin kamp med Securities and Exchange Commission, tillsammans med rykten om att symbolen kan återfördelas vid flera börser.

På andra håll, två gaffelprojekt som en gång försökte utmana Bitcoin och Ethereum för sina platser högst upp – Bitcoin Cash och Ethereum Classic – fick också tresiffriga vinster. Kommer andra retro-kryptovalutor nästa?

Jim Cramer tar ut hälften av sin “falska pengar” Bitcoin för att betala av inteckning

Enigmatisk CNBC-värd Jim Cramer riskerade att locka till sig kryptoentusiasternas uppror den här veckan – av två skäl.

Inte bara hänvisade han till Bitcoin som “falska pengar”, något som får den röda dimman att falla ner för många maximalister, men han avslöjade också att han har sålt 50% av sin BTC-portfölj för att betala en inteckning.

Cramer bekräftade att han hade köpt mycket Bitcoin på 12 000 dollar – vilket betyder att det hade stigit fem gånger när han laddade ner hälften av det. Ankaret medgav därefter: “Jag vet att folk kommer att vara arg på mig.”

Vissa Twitter-användare jämförde den engångskrypterande kritikens övergång till det ökända pizzaköpet för 10 000 BTC. Men andra har berömt Cramer’s drag och hävdat att det är viktigt att ta vinster från bordet och skriver: “Att sälja bara 50% efter en 5x vinst låter inte för dumt.”

Vinnare och förlorare

I slutet av veckan är Bitcoin på 62.272,53 $, Eter vid 2 466,78 $ och XRP vid 1,69 $. Det totala börsvärdet är på 2 274 625 979 472 $.

Bland de största 100 kryptovalutorna är veckans tre bästa altcoin-vinnare Dogecoin, Ethereum Classic och Siacoin. Veckans tre bästa altcoin-förlorare är KuCoin-token, Klaytn och Celsius.

Läs mer om kryptopriser Cointelegraphs marknadsanalys.

Mest minnesvärda citat

”Detta är en riktigt viktig dag för hela kryptovärlden. Detta säger “detta är en tillgångsklass, och det är en tillgångsklass som är här för att stanna.” “

Mike Novogratz, Grundare och VD för Galaxy Digital

”Vi har inte sett någon marginalkomprimering än, och jag förväntar mig faktiskt inte att se den på kort och mellanliggande sätt. På längre sikt, ja, jag tror att det kan finnas avgiftskomprimering precis som i alla andra tillgångsslag där ute. ”

Brian Armstrong, Vd för Coinbase

”PayPal vill verkligen använda kryptovaluta som en finansieringskälla för vardagliga transaktioner. Slutspelet är dock en mer ädel vision om denna inkluderande ekonomi, och saker kommer att göras mycket annorlunda än idag. ”

Dan Schulman, PayPal VD

“Bitcoin ser starkt ut på RSI 92. Fortfarande inte över RSI 95 som tjurmarknaderna 2017, 2013 och 2011.”

Plan B

”Du måste köpa Coinbase när affären kommer. Även om det handlar om 100 miljarder dollar har detta blivit allmänt känt att det finns många företag som kommer att byta. MicroStrategy har alltid varit ledare, så andra skulle vilja följa. ”

Jim Cramer, CNBC-värd

“Coinbase är vattendraget när det gäller att legitimera vissa värderingar du ser i krypto.”

Ben Lilly, Jarvis Labs medgrundare

“Coinbase-börsintroduktionen kan öka #Bitcoin till $ 70.000, som #Tesla till $ 60.000 – Den lägsta 30-dagars volatiliteten sedan oktober indikerar att Bitcoin är mogen för att lämna sin bur och fortsättningen på tjurmarknaden gynnas för nästa $ 10.000-drag.”

Mike McGlone, Bloomberg Intelligence

”Sanningen att säga tror jag på allvar att vi har gått in i den sista delen av denna $ btc tjurmarknad. För att vara tydlig kan sista etappen vara 2-3 veckor eller ännu mer. Priset kan nå 200k eller ännu mer vem vet. Ta bara inte irrationella livsbeslut baserat på orealiserat PnL. ”

Mohit Sorout, Bitazu Capital grundare

“En ETF skulle naturligtvis vara en större affär än att Coinbase börsnoteras.”

Eric Crown, entreprenör

Veckans förutsägelse

Ethereum kan gå till 10 000 dollar 2021 och överträffa Bitcoin, säger veteranhandlare

Tillbaka till Ether nu, som har ökat den här veckan efter en irreversibel hård gaffel som syftar till att genomföra vissa reformer av transaktionsavgifter. Kedjedata antyder att ETHs pris kan fördubblas mellan nu och slutet av maj – men vissa analytiker går ännu längre.

I en exklusiv intervju med Cointelegraph sa Scott Melker att få exponering för ETH var “som att investera på internet i början av 1990-talet.”

Även om hans prismål för $ 10.000 i slutet av detta år kan verka konstigt, tillade han: ”Jag förstår inte varför det är galet. Det är i princip strax under en fem gånger härifrån. […] Bitcoin gjorde nästan tre gånger det förra året. ”

Veckans FUD

r / Wallstreetbets tillåter äntligen kryptotrådar … sedan förbjuder dem igen

Den här veckan verkade det finnas ett stort genombrott när r / Wallstreetbets meddelade att det skulle tillåta att Bitcoin, Ether och Dogecoin diskuterades i en daglig tråd på Reddit.

Den nya politiken varade en dag och anledningen till att förbudet har införts på nytt har höjt ögonbrynen.

Bloomberg hade hävdat att r / Wallstreetbets “böjde” sig för digitala tillgångar genom att öppna diskussionen bortom aktier, något som verkligen förbannade en moderator.

Ett nytt inlägg läst: ”På grund av artikeln som skrevs [by] Bloomberg som på något sätt kände att ‘WallStreetBets Bows to Crypto.’ Kryptodiskussion är förbjuden på obestämd tid. Jag har läst många dumma artiklar skrivna om wsb. Den här tar kakan. PS Som alltid. Var respektfull. ”

Trots vädjan om respekt var många Reddit-användare inte nöjda med den dramatiska vändningen.

Turkiet förbjuder kryptovalutor

Ett nytt förbud i Turkiet kommer att förbjuda kryptoinnehavare att använda sina digitala tillgångar för betalningar förutom att hindra betalningsleverantörer från att tillhandahålla fiat onramps för kryptobörser.

Förbudet träder i kraft den 30 april och gör eventuella kryptobetalingslösningar och partnerskap olagliga.

Enligt Turkiets centralbank är ”all direkt eller indirekt användning av kryptotillgångar i betaltjänster och utgivning av elektroniska pengar” förbjuden.

Banker är undantagna från förordningen, vilket innebär att användare fortfarande kan sätta in turkisk lira på kryptobörser med banköverföring från sina bankkonton.

ECB äventyrar sig själv genom att vänta på digital euro, säger ConsenSys exec

Europeiska centralbanken kommer att sätta sig i fara om den väntar på att lansera en digital euro för länge, enligt en ConsenSys-chef.

Med en centralbanks digitala valuta inställd på att vara år borta sa Monica Singer att sådana projekt är en chans för centralbanker att reparera sina misstag och fixa ett trasigt finansiellt system.

Hon varnade för att om globala banker missar denna möjlighet kan alternativ från privata tekniska giganter som Facebook göra fiatvalutor föråldrade.

Singer tillade: ”Om centralbanken i Europa kommer att vänta till 2028, då kommer det inte att finnas någon centralbank. För vem ska använda euron i sin nuvarande form? Det kommer att finnas så många val. ”

Bästa Cointelegraph-funktioner

Ett botemedel mot copyright copyright? NFT: er lovar att stärka kreativa ekonomier

NFT är inte en omedelbar lösning på alla IP-rättighetsfrågor, men så småningom kan de ge skaparna mer makt än de någonsin haft.

Livet bortom Ethereum: Vilka lager-ett-blockkedjor ger DeFi

Ethereum är den dominerande kraften i DeFi, och lager-två-lösningar är ett lovande alternativ, men lager-en-blockkedjorna är inte klara ännu.

Allt som bryts är inte grönt: Bitcoins koldioxidavtryck är svårt att uppskatta

Effekten av BTC-gruvdrift på miljön har förvandlats till en debatt – här är vad akademiker tycker … och om ”grönt Bitcoin” är möjligt.Source link