CME Bitcoin Futures Saw Record $ 5B i daglig volym

CME Bitcoin Futures Saw Record $ 5B i daglig volym

Köpa Bitcoins
februari 17, 2021 by Bitcoinera
11
Enligt analysplattformens skevhet slog den dagliga volymen av Bitcoin (BTC) futures som erbjuds av Chicago Mercantile Exchange (CME) en ny all-time high (ATH) på över 5 miljarder dollar den 16 februari. Denna spik verkar komma efter att bitcoin äntligen svävar över 50000 dollar för första gången i historien. Mot bakgrund av BTC: s astronomiska rally
BIC_btc_futures_active.jpg.optimal.jpg


Enligt analysplattformens skevhet slog den dagliga volymen av Bitcoin (BTC) futures som erbjuds av Chicago Mercantile Exchange (CME) en ny all-time high (ATH) på över 5 miljarder dollar den 16 februari.

Denna spik verkar komma efter att bitcoin äntligen svävar över 50000 dollar för första gången i historien. Mot bakgrund av BTC: s astronomiska rally har Bitcoin-futures över hela världen redan samlat 14 miljarder dollar i motstycke.

Bitcoin förbättrar sin butik med värdestatus

Tidigare rapporterade skew att CME, en av de största globala marknaderna för BTC-terminer, var bland de tre bästa börserna efter aggregerad handelsvolym. Rivaliserande plattformar Binance och OKEx höll första och andra plats relativt, med den tidigare svarar för nästan hälften av volymen.

När bitcoin fortsätter sin resa till svimlande höjder är det ingen överraskning att handlare rusar för att kapitalisera på kryptoderivat. Ett terminskontrakt gör det möjligt för handlare att köpa den givna tillgången till ett förinställt pris vid en viss tid i framtiden.

Således kan terminer vara extremt kapitaleffektiva, vilket får handlare att flockas till derivatplattformar för att maximera sin BTC-avkastning. Vid presstiden ligger bitcoin på över 51.000 dollar, en prisnivå som förväntas den senaste veckan, enligt CoinGecko.

BTC och ETH Futures att explodera ytterligare

Den 8 februari lade CME till Ether (ETH) futures efter etherums konsekventa bull run. Introduktionen av ETH-terminskontrakt för att bemyndiga institutionella investerare gjorde sannolikt den andra rankade kryptovalutan starkare. Nu handlas det något över 1 800 dollar efter att ha börjat bryta ut till 1 750 dollar den 5 februari.

Under de första dagarna av handel nådde ETH: s futures öppna ränta 55 miljoner dollar. Samtidigt förblev handelsvolymen relativt stabil på cirka 35 miljoner dollar.

Samtidigt handlar CME nästan 200 kontrakt, varav de flesta går ut i februari.

De flesta marknadsexperter kände sig optimistiska om lanseringen av Ether-futures. Deras vanliga tro var att ETH sannolikt inte kommer att kollapsa som tidigare med BTC.

Så snart CME lanserade Bitcoin-futures 2017 slog BTC-priset $ 20 000 och kraschade sedan. Den här tiden verkar vara annorlunda. ETH-priserna stiger, och den större hausseartade trenden får bara fart.

Som de flesta åtgärder visar är bitcoins starka rally långt ifrån uttömd. Och med tanke på lösenpriset på en Alternativ för december ETHkan det bara nå $ 10 000 och högre innan slutet av 2021.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link