Cardano (ADA) lägger till glöd i sin lista över utvecklingsspråk

Cardano (ADA) lägger till glöd i sin lista över utvecklingsspråk

Köpa Bitcoins
februari 26, 2021 by Bitcoinera
14
Cardano har bekräftat att dess senaste devnet kommer att stödja Glow. Detta är det senaste i listan över utvecklingsspråk som kommer till ADA-ekosystemet. I en video som släpptes i december 2020 redogjorde ADA-grundaren Charles Hoskinson för hur företaget planerade att stödja det strategiska, långsiktiga målet att öppna kryptovalutanätverket Cardano för många utvecklingsspråk. Det senaste språket
bic_cardano_wallet.jpg.optimal.jpgCardano har bekräftat att dess senaste devnet kommer att stödja Glow. Detta är det senaste i listan över utvecklingsspråk som kommer till ADA-ekosystemet.

I en video som släpptes i december 2020 redogjorde ADA-grundaren Charles Hoskinson för hur företaget planerade att stödja det strategiska, långsiktiga målet att öppna kryptovalutanätverket Cardano för många utvecklingsspråk. Det senaste språket det kommer att stödja är Glow.

I ett nyligen blogginlägg meddelade IOHK (företaget bakom Cardano) att det skulle lansera en ny utvecklingsmiljö för att stödja Glow. Denna satsning bygger på framgången med det accelererade K Ethereum Virtual Machine (KEVM) -programmet. Genom att implementera dessa typer av ramar kan utvecklare enkelt arbeta i alla ekosystem.

Glow, skapat av François-René Rideau (känt för vissa som pris) från ömsesidiga kunskapssystem, är ett domänspecifikt språk (DSL) som gör det möjligt för alla att skriva verifierbara decentraliserade applikationer (DApps).

En känd cybernetiker sedan 2014, Rideaus första intryck av ADA-samhället var positivt. Med tanke på en liknande önskan att “göra saker rätt” insåg han snabbt att det var nätverket han ville porta DSL han hade skapat.

Rideaus företag, Mutual Knowledge Systems eller MuKu (Moon), är uppbyggt kring Glow som ett programmeringsspråk. Det föddes ursprungligen av en önskan att skala smarta kontrakt. Rideau insåg snart att språket och logiken skulle hjälpa alla som arbetar i ADA och i decentraliserat utrymme.

Han anser att Glow är ett mycket bättre sätt att skriva applikationer jämfört med andra språk. Detta beror på att det byggdes som ett verktyg för att skapa de säkraste DApps som finns och minimera den extrema risken att skriva en.

Enhetens och abstraktionens krafter

Rideau krediterar kraften i enkelhet i att hjälpa sitt team att hålla koden säker. Att kontrollera tusen rader kod för ett fel är betydligt enklare än att kontrollera en miljon.

En del av Glows kraft ligger i dess bärbarhet. Det fungerar för närvarande på Cardano och Ethereum (ETH) och kommer enligt uppgift att arbeta med alla avancerade blockchain-nätverk. Helst gör det det möjligt för utvecklare att köra på vilken blockchain som är bäst för dem.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link