BUX samlar in 80 miljoner dollar för expansion under ny VD

BUX samlar in 80 miljoner dollar för expansion under ny VD

Bitcoin Värde
april 23, 2021 by Bitcoinera
6
BUX, en växande europeisk detaljhandelsmäklare, tillkännagav på torsdagen stängningen av sin senaste finansieringsrunda med 80 miljoner dollar, tillsammans med några andra viktiga ledningsförändringar. Finansieringsrundan leddes av Prosus Ventures och Tencent, med deltagande från ABN Amro Ventures, Citius, Optiver och Endeit Capital, som alla är nya investerare. Dessutom höjde befintliga investerare HV Capital och Velocity Capital


BUX, en växande europeisk detaljhandelsmäklare, tillkännagav på torsdagen stängningen av sin senaste finansieringsrunda med 80 miljoner dollar, tillsammans med några andra viktiga ledningsförändringar.

Finansieringsrundan leddes av Prosus Ventures och Tencent, med deltagande från ABN Amro Ventures, Citius, Optiver och Endeit Capital, som alla är nya investerare. Dessutom höjde befintliga investerare HV Capital och Velocity Capital Fintech Ventures sin andel i mäklarstart.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Ny VD tar ansvar

Förutom finansieringen utsåg företaget Yorick Naeff, BUXs tidigare COO, till ny VD. Han ersatte medgrundaren Nick Bortot, som nu kommer att vara styrelseledamot.

BUX erbjuder en kommissioneringsplattform utan provision, ungefär som den amerikanska jätten Robinhood. Erbjudandena på plattformen sträcker sig från aktier till kryptovalutor.

Föreslagna artiklar

Fatta eller bryta beslut: Hitta likviditetsleverantören som är bäst för dig Gå till artikeln >>

Den nya finansieringen kom när efterfrågan på BUXs tjänster ökade kraftigt eftersom plattformen fick mer än 500 000 användare och hoppade sex gånger på ett år. Dessutom fördubblades tillgångarna under förvaltning med BUX Zero under de senaste tre månaderna.

“Yngre generationer i Europa inser nu att investeringar är ett av få hållbara sätt att skapa en stabil ekonomisk framtid,” sa Naeff.

Samtidigt fokuserar Amsterdam-huvudkontoret på att utöka sitt regionala och internationella fotavtryck. Det har redan lanserat BUX Zero i Tyskland, Frankrike, Österrike och Belgien, och nu har det planer på att expandera ytterligare över hela Europa.

“Med den här nya finansieringsrundan kommer BUX att fortsätta att leda innovation genom att implementera avancerade funktioner för att ytterligare forma framtiden för hur européer investerar”, tillade den nya VD.

“BUX är den enda nymäklaren i Europa som erbjuder nollprovisionsinvesteringar utan att vara beroende av kickbacks eller betalningar för orderflöde”, säger Alex Leung, biträdande GM på Tencent. “Detta säkerställer att dess intressen är helt anpassade till sina kunder.”

Source link