BTC On-Chain-analys: SOPR föreslår att Bullish Trend fortfarande är intakt

BTC On-Chain-analys: SOPR föreslår att Bullish Trend fortfarande är intakt

Köpa Bitcoins
april 20, 2021 by Bitcoinera
10
En titt på kedjeindikatorer, närmare bestämt SOPR (Spent Output Profit Ratio), för att avgöra om den nuvarande korrigeringen har avslutats. Den långsiktiga SOPR antyder att bitcoin (BTC) fortfarande är i en hausseartad trend. Den kortsiktiga SOPR antyder att den nuvarande korrigeringen är mycket nära eller redan har nått sitt slut. Förklaring SOPR används för att
bic_artwork_Earn_Passive_Income.jpg.optimal.jpg


En titt på kedjeindikatorer, närmare bestämt SOPR (Spent Output Profit Ratio), för att avgöra om den nuvarande korrigeringen har avslutats.

Den långsiktiga SOPR antyder att bitcoin (BTC) fortfarande är i en hausseartad trend.

Den kortsiktiga SOPR antyder att den nuvarande korrigeringen är mycket nära eller redan har nått sitt slut.

Förklaring

SOPR används för att mäta för vinst och förlust på den totala marknaden för varje transaktion. Det gör det genom att mäta variationen mellan försäljnings- och inköpspris.

När SOPR är högre än 1 betyder det att marknadsaktörerna i genomsnitt säljer med vinst. Motsatsen gäller när SOPR är lägre än 1.

Det beräknas genom att ta förhållandet mellan värdet för varje UTXO när det spenderas och när det skapades.

På en tjurmarknad återställs SOPR vid 1 och studsar vanligtvis omedelbart. Resonemanget bakom det är att när människor överväger en tjurmarknad på plats säljer de sällan med förlust. Motsatsen gäller för björnmarknader.

Huruvida SOPR ligger över 1 eller under den under långa perioder kan också avgöra om trenden är hausse eller inte.

Den justerade SOPR (aSOPR) filtrerar bort ”bruset” genom att diskontera UTXO med en livslängd på mindre än en timme.

aSOPR långsiktig

En titt på aSOPR antyder att tjurkörningen började i september 2020. Under perioden januari 2018 till september 2020 rörde sig aSOPR fritt över och under 0. Detta visade ingen tydlig riktning för trenden.

Sedan dess har den konsekvent hållit sig över 1.

Diagram av Glassnode

Under hela denna period har det gjorts två omprövningar av 1-raden. Den första inträffade i september 2020, strax före början av den uppåtgående rörelsen. Den andra inträffade i mars 2021 och marknadsför en lokal botten.

Den är för närvarande på 1.03. Även om detta är ett lågt värde, indikerar det att tjurkörningen fortfarande är intakt.

Diagram av Glassnode

SOPR på kort sikt

För att bestämma marknadens kortsiktiga hälsa kan vi använda SOPR per timme, med ett tre timmars glidande medelvärde för att jämna ut värdena.

Sedan den 1 mars har det gjorts ungefär fem omprovningar av 1-raden (markerade med de svarta pilarna).

Den senaste droppen inträffade den 18 april och var den skarpaste. SOPR föll hela vägen till 0,98 innan den återvände den.

För närvarande är det tillbaka och testar 1-raden igen. Därför är det troligt att BTC har nått botten och det kommer att studsa härifrån.

Diagram av Glassnode

Avslutningsvis indikerar den långsiktiga SOPR att BTC fortfarande är i en hausseartad trend. Den kortsiktiga antyder att den nuvarande korrigeringen kan vara fullständig.

För BeInCryptos senaste bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link