BTC och aktier visar högre korrelationer när obligationsförsäljningen fortsätter

BTC och aktier visar högre korrelationer när obligationsförsäljningen fortsätter

Köpa Bitcoins
februari 27, 2021 by Bitcoinera
6
Diagrammet från skev visar att korrelationen mellan bitcoin (BTC) och aktier fortsätter att öka när obligationer fortsätter att säljas. En nyligen ökad tio-årig amerikansk statsränta tycktes vara bland listan över faktorer som hjälper bitcoin-värdet. Medan obligationsinvesterare ser denna våg som en föregångare till inflationen börjar marknaden betrakta BTC som det bättre värdet. Spike in Bonds
bic_gamestop_news03.jpg.optimal.jpg


Diagrammet från skev visar att korrelationen mellan bitcoin (BTC) och aktier fortsätter att öka när obligationer fortsätter att säljas.

En nyligen ökad tio-årig amerikansk statsränta tycktes vara bland listan över faktorer som hjälper bitcoin-värdet. Medan obligationsinvesterare ser denna våg som en föregångare till inflationen börjar marknaden betrakta BTC som det bättre värdet.

Spike in Bonds Market

Under de senaste två veckorna har USA: s 10-åriga avkastning ökat med 48 punkter jämfört med 1,13% som registrerades den 10 februari. Den 25 februari gick den kort över 1,6%, vilket är den högsta nivån på ett år.

Källa: CNBC

Denna imponerande uppgång kan krediteras att investerare tvingas stänga sina hausseartade positioner på Treasury futures. Med tanke på detta visar avkastningen på tio år samma baisse tecken som andra marknader står inför. Dessa är särskilt australiska, Nya Zeeland och europeiska statsobligationer som också har försvagats under ganska lång tid.

Inflationen berättar för att få fart

Förmodligen den mest oroande faktorn som driver 10-åriga statsobligationer är den räntehöjning som Federal Reserve håller på att genomföra för första gången sedan pandemin. Som många investerare fruktar kommer Fed: s försök att återhämta den amerikanska ekonomin orsaka en oöverträffad inflation. Detta kommer i sin tur att leda till en åtstramning av penningpolitiken genom att antingen minska obligationerna eller höja räntorna.

Fed-ordföranden Jerome Powell insisterar emellertid på att “enkel penningpolitik sannolikt kommer att förbli på plats.”

“Totalt sett ligger inflationen under 12 månaders basis under vårt mål på längre sikt på 2%”, tillade han.

Under tiden betonade Societe Generales strateg Albert Edwards att pågående inflationsproblem inte är någon tillfällighet:

“Men risken växer att med så många bubblor som blåses av Fed kommer något att brista snart.”

BTC för att byta ut obligationer?

Eftersom Bitcoin blir ett anmärkningsvärt fokusområde för stora institut växer korrelationen mellan BTC och aktier. I detta sammanhang uttrycker vissa handlare sin oro för traditionella marknader kan ha en betydande inverkan på BTC-prisrörelser.

Liknande situation inträffade när den amerikanska finansminister Janet Yellen uppmanade investerare att sluta använda bitcoin när de genomför transaktioner. Priset sjönk omedelbart under 46 000 dollar den 23 februari.

Samtidigt finns det en möjlighet att inflationsberättelsen som följer obligationerna kommer att gynna bitcoin.

Bitcoins vinster har drivits av vanliga investerare och företag, från Tesla och MicroStrategy till Square som vänder sig till BTC. Som ett resultat såg flaggskeppets kryptovaluta en efterlängtad biljon på 1 biljon dollar i marknadsvärde den 19 februari. Dessutom har institutfokuserade plattformar som Coinbase Pro registrerat stora mängder BTC som överförs till depåplånböcker.

Med detta sagt ser ARK Invests Cathie Wood Bitcoin som en reservvaluta i framtiden.

“Ränteinkomster har gjort 40 år av riktigt hårt arbete”, avslutade Wood. “Om Bitcoin representerar en ny tillgångsklass, varför inte investera i den?”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link