BTC Futures-finansieringsräntor förblir låga: vad det betyder

BTC Futures-finansieringsräntor förblir låga: vad det betyder

Köpa Bitcoins
februari 20, 2021 by Bitcoinera
15
När Bitcoin satte nya toppar den här veckan höll derivathandlare den genomsnittliga finansieringsgraden för Bitcoin eviga swappar låga. Detta tyder på att de förväntar sig att BTC kommer att klättra längre. Longs Pay Shorts (något) Enligt data från blockchain-analysföretaget Glassnode är den genomsnittliga finansieringsgraden för Bitcoin (BTC) eviga swappar över större kryptovalutabörser på 0,05%. Detta
bic_stocks_bitcoin.jpg.optimal.jpg


När Bitcoin satte nya toppar den här veckan höll derivathandlare den genomsnittliga finansieringsgraden för Bitcoin eviga swappar låga. Detta tyder på att de förväntar sig att BTC kommer att klättra längre.

Longs Pay Shorts (något)

Enligt data från blockchain-analysföretaget Glassnode är den genomsnittliga finansieringsgraden för Bitcoin (BTC) eviga swappar över större kryptovalutabörser på 0,05%.

Detta trots att BTC samlade över 21% den här veckan och bröt 50 000 USD för att sätta en ny rekordhög nivå på 57 752,78 dollar vid presstiden.

Bristen på någon markant ökning av finansieringsnivåerna för de nya swapparna tyder på ett par saker. Först och främst: investerare och handlare köper BTC på spotmarknaderna snarare än att använda hävstång.

Dessutom visar den genomsnittliga finansieringsgraden som ligger något över noll att näringsidkare som gör permanenta BTC-byten inte är redo att gå in i korta positioner ännu, trots den bästa kryptovalutans rekordhöga pris. Med andra ord – de ser inte priset sjunker.

Sammanfattat föreslår dessa två observationer att marknaden förväntar sig att BTC kommer att gå ännu högre.

Framtider för framtiden

En evig swap (eller framtid) är en avancerad form av finansiellt instrument. Det gör det möjligt för handlare att satsa på det framtida priset på en underliggande tillgång, i detta fall BTC.

En normal framtid tvingar en näringsidkare att köpa sin underliggande tillgång till ett förutbestämt pris vid ett visst datum i framtiden. Detta datum kallas framtidens “utgång” eller “avvecklingsdatum”.

Handlare kan också handla terminer på en terminsmarknad före avvecklingsdagen. Detta innebär att priset på terminer kan förändras. Men när avvecklingsdagen närmar sig konverterar framtidens pris normalt till priset på den underliggande tillgången.

Evig framtid skiljer sig åt genom att de inte har något avvecklingsdatum; näringsidkare kan hålla dem i evighet om inte likvideras. Följaktligen kan deras priser avvika drastiskt från den underliggande tillgången (om den handlas) eftersom de inte har något avvecklingsdatum för att förankra dem.

Därför använder stora kryptovalutabörser en finansieringsräntemekanism för att hålla priset på eviga terminer nära priset på deras underliggande tillgångar.

Finansieringsgraden består av en räntesats, fastställd av börsen, och en premie (prisskillnaden mellan framtiden och tillgången), fastställd av marknaden.

När priset på den eviga framtiden är betydligt högre än dess underliggande tillgång ökar finansieringsgraden och vice versa.

Finansieringsgraden betalas mellan handlare beroende på om den är positiv eller negativ. Med andra ord betalar långa positionshållare korta positionshållare när finansieringsgraden är positiv och tvärtom.

På de flesta börser sker betalningen efter ett visst intervall (t.ex. på Binance gör handlare var åttonde timme).

Sex siffror kommer för BTC?

Eviga byteshandlare fattar oundvikligen beslut baserat på marknaden för den underliggande tillgången. Men deras beslut ger ofta en inblick i vilken risknivå marknaden är villig att ta.

I det här fallet, när Bitcoin steg över 40 000 dollar och sedan 50 000 dollar, valde handlare till synes att köpa och hålla BTC själv snarare än att använda hävstång.

Som ett resultat förblev finansieringsgraden låg. Historiskt, när BTC samlades utan en paus i sikte, kom dessutom korta handlare i massor.

Men den här gången, kanske på grund av BTC: s växande intresse från “smarta pengar” eller offentligt stöd från kändisar, verkar de inte finnas.

Om detta kommer att fortsätta kommer bara tiden att visa. Men med det femsiffriga territoriet som nu är täckt verkar $ 100.000 per Bitcoin mycket möjligt.

Och marknaden verkar förvänta sig lika mycket.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link