BTC, ETH, BNB, XMR, CAKE

BTC, ETH, BNB, XMR, CAKE

Bitcoin Sverige
april 25, 2021 by Bitcoinera
9
Korrigeringar i en tjurfas är vanligtvis ett hausseartat tecken eftersom de minskar den skummiga spänningen och låter starkare händer komma in på marknaderna. Den senaste korrigeringen i Bitcoin (BTC) från dess allra högsta nivå på 64 849,27 dollar verkar dock inte ha skrämt nybörjare. Data från DappRadar visar att decentraliserade utbytesvolymer har ökat under den
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvMWQxYWFjYjEtN2IzNy00ZDE2LTg0YmEtNGIyOGRjZTExNzg4LmpwZw.jpg


Korrigeringar i en tjurfas är vanligtvis ett hausseartat tecken eftersom de minskar den skummiga spänningen och låter starkare händer komma in på marknaderna. Den senaste korrigeringen i Bitcoin (BTC) från dess allra högsta nivå på 64 849,27 dollar verkar dock inte ha skrämt nybörjare.

Data från DappRadar visar att decentraliserade utbytesvolymer har ökat under den senaste veckan eftersom handlare kan ha lämnat lönsamma Bitcoin-positioner för att köpa altcoins till deras nuvarande bottenpriser.

Ett annat tecken på intresse för altcoins är de ihållande höga volymerna i Dogecoin (DOGE), som fortfarande är den fjärde mest omsatta kryptovalutan i volym, bakom Bitcoin, Ether (ETH) och XRP, enligt data från CoinMarketCap.

Daglig vy för kryptomarknadsdata. Källa: Coin360

Den senaste nedgången i Bitcoin bevittnade försäljning från små till medelstora valar, som dumpade $ 100.000 till 1 miljon dollar av Bitcoin på börserna. Ett positivt tecken är dock att de större valarna har fortsatt att ackumuleras under denna period.

Medan den långsiktiga hausseartade historien förblir intakt, kan den nära sikt se lite mer nackdel. I allmänhet slutar en korrigering inte förrän detaljhandeln kastar in handduken och ett tillstånd av rädsla griper om marknaderna.

I en så osäker atmosfär, låt oss titta på de fem kryptovalutorna som sannolikt kommer att överträffa de andra stora kryptokurvorna på kort sikt.

BTC / USDT

Tjurarna försöker hårt att pressa priset tillbaka över den psykologiska nivån på 50 000 $ men står inför hård motstånd från björnarna vid varje mindre uppgång. Detta visar att björnarna försöker hålla fast vid sin fördel och utvidga nedgången till nästa kritiska stöd på 43 006 dollar.

BTC / USDT dagligt diagram. Källa: TradingView

Det 20-dagars exponentiella glidande genomsnittet (55 671 $) lutar ner och det relativa styrkaindexet (RSI) ligger nära det översålda territoriet, vilket tyder på att björnarna har överhanden.

BTC / USDT-paret hade bildat ett ljusstake-mönster på dagen den 24 april och idag, vilket tyder på obeslutsamhet bland tjurarna och björnarna. Om osäkerheten löser nackdelen kan försäljningen intensifieras och portarna öppnas för en nedgång till $ 43 006.

Å andra sidan, om tjurarna kan pressa priset över $ 52,129, kan paret bevittna en lättnadssamling som sannolikt kommer att möta motstånd vid 20-dagars EMA. Om priset sjunker från detta motstånd ökar möjligheten för ett avbrott under $ 47,459.

Denna negativa syn kommer att ogiltigförklaras om tjurarna pressar och upprätthåller priset över det 50-dagars enkla glidande genomsnittet (56 870 $).

BTC / USDT 4-timmarsdiagram. Källa: TradingView

4-timmarsdiagrammet visar att björnarna har sålt på lättnadsmöten till 20-EMA. Med båda glidande medelvärdena lutande och RSI-handeln i den negativa zonen är fördelen med björnarna.

Om björnarna sänker priset under 48664,67 dollar kan paret sjunka till 47 459 dollar. En paus under detta stöd kan återuppta nedåtflyttningen.

Omvänt kommer en paus över 20-EMA att vara det första tecknet på att försäljningen har torkat och tjurarna har en chans att utöka lättnadssamlingen till 50-SMA.

ETH / USDT

Tjurarna har än en gång försvarat 20-dagars EMA (2 235 $), vilket indikerar att trenden är fortsatt stark och köparna ackumuleras på dopp. Ether kommer nu att försöka rally till den överliggande motståndszonen på $ 2.545 till $ 2.645.

ETH / USDT dagligt diagram. Källa: TradingView

En breakout av den allmänna zonen kan signalera början på nästa etapp av upptrenden som kan sträcka sig till $ 2,745 och sedan $ 3,000. De gradvis stigande glidande medelvärdena och RSI över 57 tyder på att vägen för minst motstånd är uppåt.

I motsats till detta antagande kommer björnarna att försöka sänka ETH / USDT-paret under glidande medel om priset faller ner från motståndskostnaden. Om de lyckas kan paret starta en djupare korrigering till $ 1542.

ETH / USDT 4-timmarsdiagram. Källa: TradingView

4-timmarsdiagrammet visar att paret har bildat ett huvud- och axelmönster som kommer att slutföras vid ett brott och stängas under halsen. Ett sådant drag kan dra ner priset till mönstermålet på 1 600 dollar.

Å andra sidan, om tjurarna kan pressa priset över 2 375 dollar, kan paret testa rekordhöga tiden på 2 645 dollar. Ett sådant drag kommer att ogiltigförklara mönstret och paret kommer sannolikt att få fart på en paus över $ 2,645.

BNB / USDT

Binance Coin (BNB) konsolideras för närvarande i en uppåtgående trend. Tjurarna köper dopparna till $ 480-stödet medan björnarna försvarar den översta motståndszonen $ 600 till $ 638,57. En räckviddsåtgärd efter en stark uppgång visar att handlare inte skyndar sig att boka vinster.

BNB / USDT dagligt diagram. Källa: TradingView

Båda glidande medelvärdena lutar upp och RSI över 56 antyder att tjurarna har överhanden. Om köparna kan pressa priset över $ 530 kan BNB / USDT-paret börja sin resa mot intervallet mot $ 600. Björnarna kommer sannolikt att montera ett styvt motstånd mellan $ 600 och $ 638,57.

Om priset sjunker från den här zonen kan den intervallbundna åtgärden fortsätta i några dagar till. Tvärtom, om tjurarna pressar priset över $ 638,57, kan paret börja sin resa till $ 720 och sedan $ 832.

Denna positiva syn kommer att ogiltigförklaras om björnarna sjunker och upprätthåller priset under $ 480. Om det händer kan försäljningen intensifieras och paret kan sjunka till 50-dagars SMA ($ 368).

BNB / USDT 4-timmarsdiagram. Källa: TradingView

4-timmarsdiagrammet visar att priset sitter fast i en stor symmetrisk triangel. Även om priset återhämtade sig från triangelns stödlinje, försöker björnarna att stoppa lättnadens rally i glidande medelvärde.

Om det händer och priset sjunker från nuvarande nivå kommer björnarna att känna en möjlighet och försöka sänka priset under triangeln. Om de lyckas kan paret starta en djupare korrigering till $ 348.

Alternativt, om tjurarna pressar priset över glidande medelvärden, kan paret stiga till motståndslinjen i triangeln. En breakout av triangeln kan signalera återupptagningen av uptrend.

XMR / USDT

Monero (XMR) är i en stark uptrend och upprepade försök av björnarna att starta en korrigering har misslyckats eftersom tjurarna aggressivt har köpt dopparna nära $ 288,60-stödet.

XMR / USDT dagligt diagram. Källa: TradingView

Tjurarna har framgångsrikt försvarat 20-dagars EMA ($ 335) och båda glidande medelvärdena lutar uppåt, vilket tyder på att köparna har överhanden. RSI visar dock de första tecknen på en negativ divergens, vilket indikerar att fart kan försvagas.

Om priset sänks från nuvarande nivå och bryter under 20-dagars EMA, kommer det att föreslå en eventuell start av en korrigering till 288,60 $. Å andra sidan, om tjurarna pressar priset över $ 424,55, kan XMR / USDT-paret rally till $ 498.

XMR / USDT 4-timmarsdiagram. Källa: TradingView

4-timmarsdiagrammet visar att volatiliteten har ökat de senaste dagarna. Björnarna har upprepade gånger brutit 50-SMA men tjurarna har aggressivt köpt doppet och pressat priset tillbaka över 20-EMA.

Om paret återhämtar sig från den aktuella nivån och stiger över $ 405,40 är en omprövning på $ 424,55 möjlig. Ett genombrott av detta motstånd kan starta nästa etapp av upptrenden. Omvänt, om björnarna sjunker priset under glidande medelvärden, är det troligt att det sjunker till 288,60 $.

KAKA / USDT

PancakeSwap (CAKE) hade haft ett hårt motstånd nära $ 28-nivån de senaste dagarna. Björnarna försökte sänka priset under 20-dagars EMA ($ 24) den 23 april men tjurarna köpte aggressivt doppet, vilket tyder på att känslan förblir positiv.

CAKE / USDT dagligt diagram. Källa: TradingView

Momentum tog fart under de senaste två dagarna och CAKE / USDT-paret har brutit ut till ett nytt rekordhögt idag. De uppåtgående glidande medelvärdena och RSI nära den överköpta zonen tyder på att motståndets väg går uppåt.

Om tjurarna upprätthåller priset över $ 30 kan paret gå till $ 34,50. Denna hausseartade åsikt kommer att ogiltiga om björnarna sjunker och upprätthåller priset under 20-dagars EMA. Ett sådant drag kommer att bli en viktig händelse eftersom priset inte har upprätthållits under 20-dagars EMA sedan 24 mars.

VORTECS ™ -data från Cointelegraph Markets Pro började upptäcka en hausseartad syn på CAKE den 23 april, precis när rallyt började.

VORTECS ™ -poängen, exklusivt för Cointelegraph, är en algoritmisk jämförelse av historiska och nuvarande marknadsförhållanden härledda från en kombination av datapunkter inklusive marknadssentiment, handelsvolym, senaste prisrörelser och Twitter-aktivitet.

VORTECS ™ -poäng (grön) mot CAKE-pris. Källa: Cointelegraph Markets Pro

Som framgår av diagrammet ovan vände VORTECS ™ -poängen för CAKE grönt den 23 april när priset var 25,24 USD.

Därifrån förblev VORTECS ™ -poängen konsekvent i det gröna och CAKE höll sig till en topp på 31,12 dollar den 25 april och registrerade en vinst på 23% på cirka två dagar.

CAKE / USDT 4-timmarsdiagram. Källa: TradingView

4-timmarsdiagrammet visar bildandet av ett inverterat huvud- och axelmönster. Denna hausseartade installation har ett mönstermål på $ 34,70. 20-EMA har börjat dyka upp och RSI har stigit över 65, vilket tyder på att tjurarna har överhanden.

Vid en korrigering kommer tjurarna att försöka vända mönstrets halsringning till stöd. Om de gör det kan upptrenden återupptas. Omvänt kan en paus under $ 27,50 tippa fördelen till björnen och signalera försäljning på högre nivåer

De åsikter och åsikter som uttrycks här är endast författarens och återspeglar inte nödvändigtvis Cointelegraphs åsikter. Varje investerings- och handelsrörelse innebär risk, du bör göra din egen forskning när du fattar ett beslut.