Början på slutet för Bitcoin?

Början på slutet för Bitcoin?

Köpa Bitcoins
april 25, 2021 by Bitcoinera
8
Eller slutet på början? För investerare som trodde att Bitcoin-priser bara kunde resa i en riktning, välkommen till din initiering. Efter att ha misslyckats med att upprätthålla en överstigning på över 60 000 US-dollar och med tanke på att amerikanerna skulle behöva betala mer skatt på eventuella kapitalvinster från att hålla Bitcoin eller liknande, snubblade
Untitled-design-2021-03-11T154900.321.png


Eller slutet på början?

För investerare som trodde att Bitcoin-priser bara kunde resa i en riktning, välkommen till din initiering.

Efter att ha misslyckats med att upprätthålla en överstigning på över 60 000 US-dollar och med tanke på att amerikanerna skulle behöva betala mer skatt på eventuella kapitalvinster från att hålla Bitcoin eller liknande, snubblade Bitcoin nu i helgen på tunna volymer, en mycket farlig plats att vara.

Så utmanad var Bitcoin, att innehavare av Grayscale Bitcoin Trust, som gör det möjligt för investerare att njuta av den fulla smaken av Bitcoin utan fettet, nu ser sina innehav handlas med betydande rabatter.

Till skillnad från att köpa Bitcoin direkt innebär investering i Grayscales produkt köp av aktier som vanligtvis medför låsning och begränsningar för hur dessa aktier avyttras.

Och medan Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) var i hög efterfrågan när priserna var skummiga, handlas aktierna i förtroendet nu till rekordrabatt till värdet av Bitcoin som det ska spåra.

GBTC: s miljarder US $ 35 miljarder minskade en rekord femtedel av sitt värde i fredags då Bitcoin tumlade under 50 000 US $, en viktig stödnivå.

Bitcoins nedgång har hjälpt till att bredda kopplingen mellan GBTC: s aktiekurs och det underliggande värdet av dess Bitcoin-innehav till ungefär negativa 19%, enligt data från Bloomberg.

Investerare är delvis pressade på grund av strukturen i Grayscale Bitcoin Trust, som från början inte gav mycket gynnsamma villkor.

Till skillnad från andra ETF: er tillåter Grayscale inte inlösen och ägare av aktier i förvaltningen måste hitta köpare på sekundärmarknaden om de vill sälja – precis som Hotel California kan investerare checka in när som helst de vill, de kan bara inte lämna någonsin.

Inför ökad konkurrens från Bitcoin-ETF i Kanada och ETF-liknande produkter i Europa har GBTC successivt sett premien på sina aktier minskas, men nu är amerikanska investerare nästan i “dumpning” -läge med tanke på högre kapitalvinstskatter.

Eftersom GBTC är så mycket mer ineffektivt för att få Bitcoin-exponering än att bara köpa en kanadensisk Bitcoin-ETF, eller bara köpa Bitcoin direkt, har språnget i GBTC-premien matat in i en självförtroende nedåtgående spiral för Bitcoins pris, och investerare kanske ännu inte har sett det värsta för tillfället.

Under tiden rusar investerare i GBTC efter utgångarna.

Och även om Grayscale har lovat att vika GBTC till en ETF, kan det vara lite tröst för de många GBTC-investerare som köpte aktier i förtroendet på höjden av Bitcoin-mani.

Source link