Bondkungen går från ‘Bitcoin är en lögn’ till BTC ‘Kanske stimulanstillgången’

Bondkungen går från ‘Bitcoin är en lögn’ till BTC ‘Kanske stimulanstillgången’

Bitcoin Sverige
februari 18, 2021 by Bitcoinera
6
Jeffrey Gundlach. Källa: En videoscreenshot, Youtube / Real Vision Finance DoubleLine Capital LP chef Jeffrey Gundlach, känd som Bond King, säger nu att bitcoin (BTC) “kanske The Stimulus Asset” efter att ha hävdat i oktober förra året att det är “en lögn.” (Uppdaterad kl 15:01 UTC med en kommentar från Anthony Pompliano och en video.)
e71ac0135d.jpg


Bondkungen går från 'Bitcoin är en lögn' till BTC 'Kanske Stimulus Asset' 101
Jeffrey Gundlach. Källa: En videoscreenshot, Youtube / Real Vision Finance

DoubleLine Capital LP chef Jeffrey Gundlach, känd som Bond King, säger nu att bitcoin (BTC) “kanske The Stimulus Asset” efter att ha hävdat i oktober förra året att det är “en lögn.” (Uppdaterad kl 15:01 UTC med en kommentar från Anthony Pompliano och en video.)

“Jag är en långsiktig dollarbjörn och guldtjur men har varit neutral på båda i över sex månader. Massor av vätska som hälls i en tratt skapar en ström. Bitcoin kanske The Stimulus Asset. Ser inte ut som guld är,” han twittrade i dag.

Faktum är att guld sjönk med 68% jämfört med BTC under de senaste 3 månaderna och med 79% under ett år. Under tiden sjönk USD med 66% under de senaste 3 månaderna och med 81% på ett år.

Som rapporterat gjorde Gundlach ett namn i investeringsgemenskapen i sin tidigare roll som chef för USD 9,3 miljarder TCW Total Return Bond Fundoch Forbes hävdade 2018 att han var värt en cool 2 miljarder USD. I en ny videointervju, Gundlach anges att han “inte alls var bitcoin-hatare.” Men i samma intervju släppte han också den här pärlan: “Jag tror inte på bitcoin. Jag tror att det är en lögn. Jag tycker att det är mycket spårat och spårbart. Jag tror inte att det är anonymt.” Tja, han har rätt i detta – BTC är inte riktigt anonym och dess användare kan spåras, men låt oss se hur Taproot-uppgraderingen kommer att förändra detta.

“Frågan som jag ställer ständigt mig själv är” hur länge kommer guldfel att hänga på guldet medan de tittar på den digitala butiken med värdeförsörjning på marknaden? “Det korta svaret är att ingen faktiskt vet. på kort sikt på grund av det amerikanska dollarpriset på bitcoin. Vissa människor tar sig tid att kritiskt tänka på sin världsbild och sedan ändra sig. Och några människor är mer fokuserade på att “bevisas rätt” än att “ha rätt”. Anthony ‘Pomp’ Pompliano av Morgan Creek Digital skrev i sitt nyhetsbrev idag.

Enligt honom motsvarar fysiska bokstäver att hålla fast vid ditt guld.

“Får det jobbet gjort? Ja, i den mest grundläggande meningen, men det är drastiskt sämre än den digitala tillämpningen av kommunikation,” tillade han.

I skrivande stund (13:47 UTC) handlas BTC till 51780 USD och ökar med 2% på en dag och 16% på en vecka. Det ökade med 42% på en månad och 434% på ett år.

___

Läs mer:
– Tech överträffar Bitcoin i högriskhandelsrankning igen
– Finansdirektörer och finansiella rådgivare har olika bekymmer om Bitcoin
– Investerare föredrar fortfarande aktier framför Bitcoin, men BTC vinner över guld – undersökning





Source link