Blockchain Africa Conference 2021 släpper rapport efter evenemangsrapport

Blockchain Africa Conference 2021 släpper rapport efter evenemangsrapport

Köpa Bitcoins
april 8, 2021 by Bitcoinera
3
Bitcoin Events 7: e årliga Blockchain Africa Conference var praktiskt taget värd för första gången den 18 och 19 mars 2021. Konferensen är den slutgiltiga blockchain- och kryptovalutahändelsen på kontinenten och introducerade deltagare till några av de mest inflytelserika personerna i kryptovaluta- och blockchainindustrin. Dessa experter analyserade och diskuterade brådskande ämnen som är relevanta för
Blockchain_Africa_Conference_2021_-_Post_Event_Report.pptx-e1617891214843.pngBitcoin Events 7: e årliga Blockchain Africa Conference var praktiskt taget värd för första gången den 18 och 19 mars 2021.

Konferensen är den slutgiltiga blockchain- och kryptovalutahändelsen på kontinenten och introducerade deltagare till några av de mest inflytelserika personerna i kryptovaluta- och blockchainindustrin. Dessa experter analyserade och diskuterade brådskande ämnen som är relevanta för denna snabbväxande industri.

Evenemanget inkluderade 5729 deltagare från över 135 länder, 57 talare, 32 gratis sessioner, paneler, chattar vid eldstaden, Q & A-sessioner och en interaktiv masterclass om centralbankens digitala valutor (CBDC).

Konferensens högtalare var:

  • Charles Hoskinson, grundare och VD för IOHK och grundare av Cardano.
  • Yele Bademosi, VD för Bundle Africa och grundare på Microtraction (kunde inte delta på grund av sjukdom).
  • Mariana Gospodinova, chef för europeisk verksamhet för Crypto.com.
  • Denelle Dixon, VD och verkställande direktör för Stellar Development Foundation.
  • Ben Zhou, medgrundare och VD på Bybit.
  • Stani Kulechov, grundare och VD för Aave.
  • Sam Bankman-Fried, VD och grundare på FTX.
  • Henri Arslanian: Global Crypto Leader, Asia FinTech Leader och Partner på PwC.
  • Sandra Ro: VD på Global Blockchain Business Council.

Konferensens tema, ‘Från hype till Mainstream‘, visade en kollektiv känsla att blockchain-teknik och kryptovalutor får fart i termer av mainstream-antagande och att branschen verkar gå mot en mer mogen fas, mindre mottaglig för hype och spekulation.

Ämnen under hela evenemanget täckte hela bredden och omfattningen av blockchain, kryptovalutor, stablecoins och decentraliserad ekonomi, inklusive en spännande eldchatt värd Peter McCormack, värd för vad Bitcoin gjorde, om detaljhandel och institutionell investering i kryptovalutor.

Flera samtal tittade på den ökande efterfrågan på kryptovalutor och andra blockchain-aktiverade produkter och vad som krävs för att komma till massadoption. Flera diskussioner packade upp några av de utmaningar som industrin står inför, särskilt när det gäller reglering och den effekt som regleringen har haft i vissa jurisdiktioner.

Den andra dagen avslutades en panel om framtiden för centralbankens digitala valutor (CBDC) och hur dessa skulle kunna gynna den afrikanska kontinenten.

Blockchain Africa Conference 2021 är Bitcoin Events största evenemang hittills och vi är hedrade över att ha deltagit i evenemanget.

Vi hoppas att du tycker att denna rapport efter evenemanget är användbar och ser fram emot att träffa dig antingen virtuellt eller personligen vid våra nästa evenemang, DeFi-konferensen 2021 (5 augusti 2021) och Crypto Fest 2021 (30 oktober 2021).

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är helt på deras egen risk.Source link