BlackRock ‘Dabbles’ i Bitcoin, CBDC-kort, Ethereum Futures + fler nyheter

BlackRock ‘Dabbles’ i Bitcoin, CBDC-kort, Ethereum Futures + fler nyheter

Bitcoin Sverige
februari 17, 2021 by Bitcoinera
11
Källa: Adobe / MichaelVi Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn av dagens krypto nyheter. Investeringsnyheter Rick Rieder, Svart stenChief Investment Officer för Global Fixed Income, berättade för CNBC att världens största kapitalförvaltare började “dabla lite” i bitcoin (BTC), men han specificerade inte längre. “Min
d514a17e00.jpg


BlackRock 'Dabbles' i Bitcoin, CBDC-kort, Ethereum Futures + Fler nyheter 101
Källa: Adobe / MichaelVi

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn av dagens krypto nyheter.

Investeringsnyheter

 • Rick Rieder, Svart stenChief Investment Officer för Global Fixed Income, berättade för CNBC att världens största kapitalförvaltare började “dabla lite” i bitcoin (BTC), men han specificerade inte längre. “Min mening är att teknik och reglering har utvecklats till den punkt där ett antal människor tycker att det borde vara en del av deras portfölj”, sa han. Som rapporterats avslöjade BlackRock i januari sina avsikter att investera i kontantavvecklade BTC-terminer.

 • Stor kryptoplånbok Blockchain.com sa det har avslutats på en strategisk finansieringsrunda och har säkrat 120 miljoner dollar från investerare som Moore Strategic Ventures (Louis Bacon), Kyle Bass, Access Industries, Rovida rådgivare, Lightspeed Venture Partners, GV (aka Google Ventures), och mer. “Vår institutionella marknadsverksamhet växer exponentiellt, och även om Wallet förblir kärnan i vår verksamhet är vår institutionella verksamhet nu tillräckligt stor för att täcka hela verksamhetskostnaden för verksamheten globalt samtidigt som den levererar ytterligare rörelseresultat”, säger VD och grundare Sa Peter Smith.
 • Det finns ett stort intresse från stora banker som ber om hjälp för att bedöma efterlevnadsrisken för att ta BTC, rapporterade The Telegraph med hänvisning till Tom Robinson, grundare av Elliptisk, ett stort kryptokravsföretag. Enligt honom överväger flera finansinstitut i USA på allvar att lansera någon typ av kryptovalutatjänst. “
 • Bitvis kapitalförvaltning tillkännagav lanseringen av Bitwise DeFi Crypto Index Fund. Den nya fonden har bland annat en portfölj med kryptotillgångar som uniswap (UNI), aave (AAVE) och maker (MKR) och försöker spåra Bitwise Decentralized Finance Crypto Index, tillade de.
 • Collider Ventures sa att det ledde en strategisk grupp investerare att bidra med 2,7 miljoner USD till Nexus ömsesidigt statskassan. Kapitalet är tänkt att hjälpa till med plattformens utveckling och utbyggnad av dess försäkringsskyddskapacitet, sa företaget.

CBDCs nyheter

 • Mastercard sa att i samarbete med Bahamas centralbank och Island Pay de lanserade “världens första centralbank digitala valutalänkade kort.” Bahamas Sand Dollar förbetalda kort ger människor möjlighet att konvertera den digitala valutan till traditionella Bahamiska dollar och betala för varor och tjänster var som helst Mastercard accepteras, tillade företaget.

Utbyter nyheter

 • Ethereum (ETH) -futures “får fart” efter de första fem dagarna av handeln, med 1 856 kontrakt (motsvarande ETH 92 800 (168 MUSD)) över tre utgångar, större derivatbörs CME sa idag och tillade att det finns 121 unika, aktiva kontohandelar. “27% av den totala volymen kom från länder utanför USA och över 33% av volymen som handlades under icke-amerikanska handelstimmar med offert tillgänglig nästan 24 timmar om dygnet”, sa de.
 • Kryptobörser i toppklass har ökat sin marknadsandel från 61% (347 miljarder USD) i oktober 2020 till 74% (1,41 ton) i januari i år, eftersom både detaljhandels- och professionella handlare använde lägre riskbyten under den nuvarande BTC-tjurmarknaden, enligt leverantören av kryptomarknadsdata CryptoCompare.
 • Den sydkoreanska kryptobörsen Upbit betalade ut cirka 1,2 miljoner dollar i ersättning till 60 offer för röstfiskeattacker 2020, rapporterade Yonhap News. Handelsplattformen har förstärkt sina säkerhetsnätverk i slutet av och förra året inrättat en nödtelefon för kunder som är oroliga för att de kan ha blivit riktade av bedragare som poserar som anställda. Upbit har också börjat driva ett belöningssystem för marknadsföring och kryptobedrägerier på flera nivåer och sa att det regelbundet släpper nyheter om senaste fall av bedrägeri som de anser att investerare bör göras medvetna om.
 • Och även i Sydkorea, Upbit rival Korbit har meddelat att man planerar att anta en AI-driven anti-penningtvätt (AML) -lösning. Per Hanguk Kyungjae har kryptobörsen samarbetat med ett inhemskt företag som heter S2WLAB, som använder Big Data-analyslösningar för att bygga cyberhot-svar på mörka webbaktiviteter. Tillsammans har företagen skapat en plattform som heter EYEZ, som använder artificiell intelligensinnovationer för att övervaka kryptoasset-relaterad aktivitet, undersöka blockchain-nätverksdata i realtid, hitta och rapportera “problematiska” eller misstänkta transaktioner.

Crypto adoption nyheter

 • En Dubai-regeringsägd och drivs frizon för utländska företag och nystartade företag Kiklabb har meddelat att de kommer att acceptera betalningar i BTC, ETH och stablecoin tether (USDT) för tjänster inklusive visum och handelstillstånd. Kiklabb tillade att det är “i samtal” med “högprofilerade” kryptospelare som har uttryckt intresse för att starta butik i Förenade Arabemiraten och noterade att det var den “första regeringsägda licensieringsenheten” i landet som “accepterade kryptovalutabetalningar, och absolut inte den sista. ” Khaleej Times citerade företagets vd Tasawar Ulhaq som säger: “Vi har sett ett växande intresse för kryptovaluta, med flera kunder inom blockchain- och fintech-sektorerna i Kiklabb-samhället.”

Skattenyheter

 • Inför den mycket diskuterade kryptovalutoräkningen kommer den indiska regeringen “troligen att ta ut både inkomstskatt (IT) och varor och tjänster (GST) på vinster och handel med bitcoins eller kryptovalutor”, rapporterade Business Standard med hänvisning till en icke avslöjad ” högre finansminister. ” “En cirkulär kommer snart att släppas”, tillade rapporten.

Source link