Biträdande guvernör för PBoC pratar om Crypto som ett investeringsverktyg

Biträdande guvernör för PBoC pratar om Crypto som ett investeringsverktyg

Köpa Bitcoins
april 18, 2021 by Bitcoinera
9
Vid Boao-forumet på söndag talade People’s Bank of China (PBoC) biträdande guvernör Li Bo om de fördelar som kryptokurrency som investeringsverktyg kan medföra, samt oklarheten kring landets bestämmelser om digitala tillgångar. Enligt journalisten Colin Wu, Li anges att de regulatoriska riskerna för centralbanken fortfarande kvarstår, med hänvisning till dess tidigare förbud mot initiala mynterbjudanden och
deputy-governor-of-pboc-talks-about-crypto-as-an-investment-tool.png


Vid Boao-forumet på söndag talade People’s Bank of China (PBoC) biträdande guvernör Li Bo om de fördelar som kryptokurrency som investeringsverktyg kan medföra, samt oklarheten kring landets bestämmelser om digitala tillgångar.

Enligt journalisten Colin Wu, Li anges att de regulatoriska riskerna för centralbanken fortfarande kvarstår, med hänvisning till dess tidigare förbud mot initiala mynterbjudanden och utbyte av kryptovalutor.

Li tillade enligt uppgift att centralbanken kommer att fortsätta att upprätthålla de nuvarande åtgärderna och metoderna eftersom den håller utkik efter potentiell förändring av regleringen, men verkar märka att kryptovalutor gör bra investeringar.

Biträdande guvernören anmärkte att Bitcoin och stablecoins är krypterade tillgångar och tillade att krypterade tillgångar inte är valuta i sig utan ett investeringsalternativ. Han anser att kryptotillgångar bör vara en viktig del av framtiden, antingen som ett verktyg för investeringar eller som en alternativ investering.

“I framtiden, om någon stablecoin hoppas bli ett allmänt använt betalningsverktyg, måste den vara föremål för strikt tillsyn, precis som banker eller kvasi-bankfinansiella institutioner är föremål för strikt tillsyn,” sade Li.

Han sa att stablecoins utfärdade av privata företag kan behöva starkare regler än Bitcoin.

Li har också diskuterat om expansionen av digitala yuan-experiment på samma forum.

Source link