BitGo utökar kryptoförsäkring till att täcka över 700 miljoner dollar

BitGo utökar kryptoförsäkring till att täcka över 700 miljoner dollar

Bitcoin Sverige
april 22, 2021 by Bitcoinera
5
Förvaringsföretaget för digital tillgång BitGo har utökat sitt program för kylförvaring och ökat sin försäkringskapacitet med 600 miljoner dollar. BitGo debuterade sitt kryptoförsäkringsprogram genom den globala försäkrings- och återförsäkringsmarknaden Lloyd’s i London 2019. Detta gjorde det möjligt för BitGo-kunder att förvärva försäkring för sina digitala tillgångar som innehades på BitGos Business Wallet-tjänst och Custodial-erbjudande för
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvNDcyNWNjOGMtZTljYy00ZjVhLTk4Y2YtNzViZDFkMjY1NzExLmpwZw.jpgFörvaringsföretaget för digital tillgång BitGo har utökat sitt program för kylförvaring och ökat sin försäkringskapacitet med 600 miljoner dollar.

BitGo debuterade sitt kryptoförsäkringsprogram genom den globala försäkrings- och återförsäkringsmarknaden Lloyd’s i London 2019. Detta gjorde det möjligt för BitGo-kunder att förvärva försäkring för sina digitala tillgångar som innehades på BitGos Business Wallet-tjänst och Custodial-erbjudande för upp till 100 miljoner dollar.

BitGo meddelade onsdagen att dess “Dedikerade kundöverskridande specie” försäkringsprogram har utökats till att täcka tillgångar värda över 700 miljoner dollar.

Expansionen kommer som svar på stark efterfrågan från institutionella vårdnadshavare. Programmet för överskottsförsäkring infördes i samarbete med försäkringsmäklare Woodruff Sawyer och Paragon International Insurance Brokers of London.

Som Cointelegraph tidigare rapporterade blev den stora kryptobetalningsplattformen Crypto.com en av BitGos första kunder som utnyttjade policyn för dedikerad kundöverskridande.

”På grund av BitGos teknologi och skala kan vi erbjuda ett dedikerat kundförsäkringsprogram till lägre kostnad ovanpå BitGos säkra kylförvaringssystem. Denna milstolpe visar att erbjudandet har varit mycket populärt bland kunder som söker den ultimata säkra och försäkrade lagringen, ”sa BitGos VD Mike Belshe.

Med stöd av bankinstitutioner som Goldman Sachs samt stora kryptoföretag som Mike Novogratz Galaxy Digital, är BitGo ett stort kryptosäkerhetsföretag och kall plånbokstjänst. Mitt i den växande kryptomarknaden såg företaget att sina digitala tillgångar under förvar översteg 16 miljarder dollar i slutet av 2020.