Bitfinex och Tether Fined $ 18,5 miljoner i förlikning med NY justitieminister, båda företagen förbjudna att handla i staden – Altcoins Bitcoin News

Bitfinex och Tether Fined $ 18,5 miljoner i förlikning med NY justitieminister, båda företagen förbjudna att handla i staden – Altcoins Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 24, 2021 by Bitcoinera
6
Bitfinex och Tether har förbjudits att bedriva verksamhet i New York och måste betala böter på 18,5 miljoner dollar som en del av en förlikning med New York Attorney General (NYAGs) kontor för ett ärende som går tillbaka till 2019. I ett uttalande på tisdag anklagade NY: s justitieminister Letitia James de två enheterna för
bitfinex-and-tether-fined-18-5m-in-settlement-with-ny-attorney-general-both-firms-barred-from-trading-in-the-city.jpg


Bitfinex och Tether har förbjudits att bedriva verksamhet i New York och måste betala böter på 18,5 miljoner dollar som en del av en förlikning med New York Attorney General (NYAGs) kontor för ett ärende som går tillbaka till 2019.

I ett uttalande på tisdag anklagade NY: s justitieminister Letitia James de två enheterna för att dölja allvarliga förluster för investerare. “Bitfinex och Tether täckte hänsynslöst och olagligt massiva ekonomiska förluster för att hålla deras system igång och skydda deras resultat”, säger James.

Hon fortsatte: ”Tether: s påståenden om att den virtuella valutan till fullo hade stöd av amerikanska dollar var alltid en lögn. Dessa företag dolde den verkliga risken som investerare stod inför och drivs av olicensierade och oreglerade individer och enheter som handlar i de mörkaste hörnen av det finansiella systemet. ”

Enligt utlåtandet visade en advokatsekreterare i NY att företagen gjorde falska uttalanden om stöd av tether, med Bitfinex som använde Tethers medel för att hemligt täcka ett finansiellt hål på 850 miljoner dollar i sin bank Crypto Capital i Panama.

Enligt utredningen hade Tether från 2017 ingen tillgång till banksystemet och hade inga reserver för att backa upp tetheringen (USDT) i omlopp vid den tiden. Bitfinex betonar att det inte förlorade några pengar och hävdade att Crypto Capitals medel konfiskerades av regeringar i Portugal, Polen och USA

Bitfinex och Tether har nu förbjudits att ha någon handelsaktivitet med medborgarna i New York som ett resultat. NYAG begärde att de två företagen lämnar in regelbundna rapporter om kärnverksamhetsfunktioner. Tether måste också erbjuda offentliga upplysningar, per kategori, av tillgångarna som backar tether, inklusive upplysningar om lån eller fordringar till eller från anslutna enheter.

Tether publicerade ett uttalande på tisdag ”medger att han inte gjort något fel.” Den hävdade:

Attorney General’s Office drog i huvudsak slutsatsen att vi kunde ha gjort bättre med att offentliggöra dessa händelser. I motsats till online-spekulationer fanns det efter två och ett halvt år ingen upptäckt att Tether någonsin utfärdat tether utan stöd eller att manipulera kryptopriser.

Vad tycker du om att Bitfinex och Tether löser sig med NYAG: s kontor? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skador eller förluster som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link