Bitfarms lanserar en 210 MW Bitcoin Mining Operation i Argentina – Mining Bitcoin News

Bitfarms lanserar en 210 MW Bitcoin Mining Operation i Argentina – Mining Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 21, 2021 by Bitcoinera
14
Det kanadensiska börsnoterade bitcoinbrytningsföretaget Bitfarms har tillkännagivit en affär som innebär att företaget utvecklar en gruvgård på 210 megawatt (MW) i Argentina. Bitfarms säger att företaget kunde säkra en låg elhastighet på $ 0,02 per kWh under avtalsperioden. Argentinskt baserade Bitcoin Mining Facility syftar till att förvärva 210 MW kraft Företaget Bitfarms (TSXV: BITF, OTC:
bitfarms.jpg


Det kanadensiska börsnoterade bitcoinbrytningsföretaget Bitfarms har tillkännagivit en affär som innebär att företaget utvecklar en gruvgård på 210 megawatt (MW) i Argentina. Bitfarms säger att företaget kunde säkra en låg elhastighet på $ 0,02 per kWh under avtalsperioden.

Argentinskt baserade Bitcoin Mining Facility syftar till att förvärva 210 MW kraft

Företaget Bitfarms (TSXV: BITF, OTC: BFARF) har meddelat att företaget expanderar till Sydamerika, eftersom det har undertecknat ett icke-bindande samförståndsavtal för att bygga en 210 MW bitcoin gruvanläggning.

Bitfarms säger att köpeavtalet började tillbaka i oktober 2020 och ursprungligen skulle gården vara cirka 60 MW. Sedan dess har avtalet dock “förbättrats avsevärt” eftersom kraftköpsavtalet med en privat kraftproducent i Argentina kommer att göra det möjligt för företaget att “ta upp till 210 MW el efter eget gottfinnande.”

Bitfarms beskriver också att det varmare klimatet i Argentina hjälper företaget att bryta bitcoin utan att det är beroende av dyra vätskekylningstekniker. Företaget säger också att företaget kommer att flytta ett antal bitcoin gruvarbetare till den argentinska anläggningen. Under den första veckan i mars tillkännagav Bitfarms förvärvet av 48 000 nästa generations bitcoin gruvarbetare.

”Bitfarms planerar att flytta ett stort antal av sina äldre gruvarbetare till det nya datacentret. Medan de äldre gruvarbetarna är mindre effektiva än de nya gruvarbetarna kommer de låga kostnaderna för elkraft och den påvisade tillförlitligheten hos dessa gruvarbetare att förlänga deras ekonomiska livslängd, ”beskriver företagets tillkännagivande. “Denna strategi kommer att göra det möjligt för våra äldre gruvarbetare att fortsätta att tilltala kassaflödet från verksamheten och bidra till Bitfarms övergripande företags hashrate.”

Bitfarms hittar jämna kostnader i Argentina är 45% billigare än Québec

Vidare gjorde företaget en jämförelse för att ta reda på break-even-kostnaden för att bryta BTC i Québec till skillnad från gruvdrift i Argentina. Företaget uppskattar att den argentinska anläggningen skulle ge företaget en “45% besparing.”

Gruvdrift i Sydamerika med 210 MW låg kostnad kommer att hjälpa företaget att uppnå ett 8 exahash per sekund (EH / s) mål för Q4 2022. ”Det är också avsett att ge diversifiering av geografisk produktion för att minska risken och fungera som en effektiv säkring för Bitfarms mot nästa halveringshändelse 2024, betonade Bitfarms tillkännagivande.

Företaget har redan verksamhet i Cowansville, Farnham, Magog, Saint-Hyacinthe och Sherbrooke, Québec. Bitfarms planerar att utöka Sherbrooke-verksamheten 1 & 2 till ytterligare fyra utvidgningar, Cowansville kommer att se en andra, Saint-Hyacinthe kommer att se en annan, och Saint-Jean-sur-Richelieu, en stad i östra Montérégie kommer att se en 5 MW-anläggning.

Vad tycker du om Bitfarms som inrättar en bitcoinbrytningsverksamhet på 210 MW i Argentina? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

0,02 USD per kWh, halvering 2024, Argentina, argentinsk, argentinsk, Bitcoin (BTC), Bitcoin gruvdrift, Bitfarms, Bitfarms verksamhet, BTC Mining, BTC Mining Rigs, Kanada, Cowansville, Farnham, Magog, nästa generation, Quebec, Saint-Hyacinthe, Sherbrooke, Sydamerika

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link