Bitcoins marknadsvärde vände Tencent på väg till 1 biljon dollar

Bitcoins marknadsvärde vände Tencent på väg till 1 biljon dollar

Bitcoin Sverige
februari 20, 2021 by Bitcoinera
10
Vid cirka 1 biljon dollar har Bitcoins marknadsvärde blåst förbi Tencent, som har en värdering på cirka 917,8 miljarder dollar vid tidpunkten för publicering, enligt AssetDash rankning. Cryptos största digitala tillgång är nu sjätte på AssetDashs lista över de bästa marknadsvärdena över hela världen. Google, officiellt känt av moderbolaget, Alfabetet (GOOGL), innehar den femte platsen
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDEvY2MyZTkxNWItYjVjOC00MDY4LWIxNTYtNWYzMTg4YzM0ZGI3LmpwZw.jpg


Vid cirka 1 biljon dollar har Bitcoins marknadsvärde blåst förbi Tencent, som har en värdering på cirka 917,8 miljarder dollar vid tidpunkten för publicering, enligt AssetDash rankning.

Cryptos största digitala tillgång är nu sjätte på AssetDashs lista över de bästa marknadsvärdena över hela världen. Google, officiellt känt av moderbolaget, Alfabetet (GOOGL), innehar den femte platsen med ett marknadsvärde på cirka 1,4 biljoner dollar vid tidpunkten för publiceringen.

“Efter att ha uppnått ett nytt högt prisvärde någonsin, överträffade bitcoin den kinesiska teknikjätten Tencent och flyttade den till plats 6 i världen bland börsnoterade företag”, berättade CoinSmart grundare och VD, Justin Hartzman, till Cointelegraph och tillade :

“Detta är en stark indikator på det ökade värdet, förtroendet och antagandet av bitcoin och kryptovalutabranschen. Många analytiker säger att detta är året bitcoin kommer att överstiga $ 100 000 och jag tror inte att spekulation är för långt borta.”

Källa: CoinSmart

I oktober överträffade PayPal PayPal och tog den 21: a positionen på ledartavlan med en marknadsvärde som bara var 240 miljarder dollar. Myntet har vuxit kraftigt sedan dess. Bitcoin har gått över Tencent i marknadsvärderingen tidigare, även om marknadstak har förändrats sedan dess. Vid tidpunkten för publiceringen ligger BTC över Tencent, Tesla och Facebook.

Cryptos banbrytande tillgång har haft en betydande rally sedan den sjönk till 3 600 dollar i mars 2020 under en pandemirelaterad krasch. Myntkörningen tog fart under senare hälften av 2020, under vilket ett antal vanliga finansiella enheter meddelade sina Bitcoin-inköp. En av de mer anmärkningsvärda deltagarna har varit MicroStrategy, vars vd Michael Saylor har förespråkat betydligt för Bitcoin.