Bitcoins korrigeringar 2021: Analys av tidigare marknadsnedgångar

Bitcoins korrigeringar 2021: Analys av tidigare marknadsnedgångar

Köpa Bitcoins
april 24, 2021 by Bitcoinera
6
I den här artikeln tar vi en titt på de tre prisjusteringarna för Bitcoin (BTC) 2021 och jämför dem med den nuvarande. Minskningshastigheten för den nuvarande BTC-korrigeringen har varit skarp, men den följer fortfarande den som nåddes i februari. Januari BTC-korrigering Den första korrigeringen började den 8 januari när BTC precis hade nått ett dåligt
bic_stocks_bitcoin.jpg.optimal.jpg


I den här artikeln tar vi en titt på de tre prisjusteringarna för Bitcoin (BTC) 2021 och jämför dem med den nuvarande.

Minskningshastigheten för den nuvarande BTC-korrigeringen har varit skarp, men den följer fortfarande den som nåddes i februari.

Januari BTC-korrigering

Den första korrigeringen började den 8 januari när BTC precis hade nått ett dåligt högt pris på 41.936 dollar. Nedgången fortsatte i 14 dagar och slutade med ett lägsta av $ 28,809 uppnåddes den 22 januari.

Detta mättes en minskning med 31,30%. Detta uppgick till en minskning på 2,21% per dag.

Efter att korrigeringen gjordes tog det priset 17 dagar för att nå en ny rekordhög nivå, vilket gjorde den 8 februari.

Därför tog det 1,21 tiden för korrigeringen för att spåra den i sin helhet.

Diagram efter TradingView

BTC-korrigering i februari

Den andra korrigeringen började den 21 februari, när BTC nådde en topp på 58 321 $. Nedgången var kraftig och mätte 26% på bara sju dagar. Detta uppgick till en minskning på 3,71% per dag, betydligt högre än i januari.

Efteråt tog det priset 13 dagar att nå en ny höjdpunkt. Därför krävdes 1,85 av korrigeringstiden för en fullständig retracement och en ny high.

Diagram efter TradingView

Mars BTC-korrigering

Nedgången i mars var den mildaste hittills och mätte bara 18%. Det började den 13 mars, när BTC nådde en höjd på 61.681 $ och fortsatte i 12 dagar.

Priset korrigerades med 18% för en sänkning på 1,5% per dag. Detta värde var det minsta av de tre korrigeringarna.

Därefter tog det priset 19 dagar för att nå en ny höjd, eller 1,58 gånger korrektionens längd.

Diagram efter TradingView

Nuvarande korrigering

Den nuvarande korrigeringen började den 14 april. Den har varit skarp, eftersom BTC har sjunkit med 26,76% på nio dagar. Detta uppgår till en minskning på 2,97% per dag. Hittills är det den näst högsta minskningen 2021, bara efter den i februari.

Under de föregående månaderna tog det BTC mellan 1,25-1,84 gånger korrektionens längd för att nå en ny höjdpunkt.

Därför, även om det vänder trenden idag, skulle det krävas minst elva dagar för att en ny höjdpunkt ska uppnås om de tidigare mönstren håller.

Diagram efter TradingView

Slutsats

För att avsluta, medan den pågående BTC-korrigeringen har varit skarp, ligger den fortfarande inom de parametrar som ställts in av tidigare korrigeringar 2021.

För BeInCryptos senaste bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link