Bitcoinbjörnar har en ledning på 340 miljoner dollar på väg in på fredagens utgång av BTC-optioner

Bitcoinbjörnar har en ledning på 340 miljoner dollar på väg in på fredagens utgång av BTC-optioner

Bitcoin Sverige
april 21, 2021 by Bitcoinera
5
Bitcoin (BTC) -priset återhämtar sig långsamt efter en kraftig korrigering på 16% under de tidiga timmarna den 18 april. Medan vissa analytiker skyller på en 9 000 BTC-insättning i Binance, fokuserade andra på hasratfallet orsakat av en kolbrytning i Kina. Oavsett orsaken bakom $ 51.200 lågt, tvingades marknadsförare av optioner att justera sin exponering. Normalt
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvOTNkNjE3ZGEtNmM1Yi00ZjJkLThjNjktYTRkODg1MTJhOGZiLmpwZw.jpg


Bitcoin (BTC) -priset återhämtar sig långsamt efter en kraftig korrigering på 16% under de tidiga timmarna den 18 april.

Medan vissa analytiker skyller på en 9 000 BTC-insättning i Binance, fokuserade andra på hasratfallet orsakat av en kolbrytning i Kina. Oavsett orsaken bakom $ 51.200 lågt, tvingades marknadsförare av optioner att justera sin exponering.

Normalt söker arbitrage-skrivbord exponering utan riktning, vilket innebär att de inte satsar direkt på BTC som rör sig i någon särskild riktning. För att neutralisera optionsexponering krävs dock vanligtvis en dynamisk säkring, vilket innebär att positionerna måste justeras enligt Bitcoins pris.

Dessa arbitrage-skrivares riskjusteringar innebär vanligtvis att sälja BTC när marknaden sjunker, vilket till följd lägger till ytterligare tryck för långa likvidationer. Därför är det vettigt att förstå den aktuella risknivån när optionerna på 23 april löper ut. Vi kommer att försöka dissekera huruvida björnar kommer att dra nytta av ett $ 50 000 BTC-pris.

De ursprungliga utsikterna verkar balanserade

Före korrigeringen den 18 april ackumulerade BTC 74% vinster på tre månader eftersom det markerade en $ 64.900 $ högsta tid. Det är alltså naturligt för investerare att närma sig skyddande alternativ tyngre.

Bitcoin den 23 april aggregerade alternativ. Källa: Bybt

Medan alternativet neutralt till hausseartat köp (köp) ger köparen skydd för uppåtgående priser, motsatt händer med de mer baisseartade (sälj) alternativen. Genom att mäta varje prisnivås riskexponering kan handlare få inblick i hur hausseartade eller baisseartade handlare är positionerade.

Det totala antalet kontrakt som kommer att löpa ut den 23 april uppgår till 27 320 BTC, vilket är $ 1,55 miljarder till det nuvarande priset på $ 56 500. Dock är björnar och tjurar uppenbarligen balanserade, eftersom optionerna på köp (köp) uppgår till 45% av det öppna räntan.

Björnar har en anständig fördel efter den senaste kraschen

Även om den ursprungliga bilden verkar neutral, måste man tänka på att $ 64.000 samtal (köp) och högre optioner är nästan värdelösa, med mindre än tre dagar kvar innan utgången. En mer baisse situation uppstår när dessa 6.400 hausseartade kontrakt som för närvarande handlas under 50 USD vardera tas bort.

De neutrala till baisseartade säljoptionerna dominerar med 70% av de återstående 19 930 BTC-kontrakten. Det öppna räntan är 1,13 miljarder dollar med tanke på det aktuella Bitcoin-priset, och detta ger björnarna en fördel på 450 miljoner dollar.

Man kan se att tjurar fångades utanför vakten när Bitcoin drog tillbaka 13% efter rekordhöga 14 april. Mindre 3000 BTC-köpoptioner lämnas under $ 58 000, vilket bara är 24% av totalen.

Under tiden uppgår de neutral-till-baissära säljoptionerna till 9 000 BTC-kontrakt till $ 55 000 och högre strejker. Denna skillnad representerar ett öppet ränta på 340 miljoner dollar som gynnar björnar.

Som nu ser ut är utgångarna mellan $ 57.000 och $ 64.000 rimligt balanserade, vilket antyder att björnarna har ett incitament att hålla priset nere den 23 april.

De åsikter och åsikter som här uttrycks är endast de av author och återspeglar inte nödvändigtvis Cointelegraphs åsikter. Varje investerings- och handelsrörelse innebär risk. Du bör göra din egen forskning när du fattar ett beslut.