Bitcoin utvecklas från tulpaner till ett geopolitiskt vapen som USA varnat igen

Bitcoin utvecklas från tulpaner till ett geopolitiskt vapen som USA varnat igen

Bitcoin Sverige
april 8, 2021 by Bitcoinera
3
Källa: Adobe / Rob Byron Washington har fått ännu en varning om farorna med tröghet i bitcoin (BTC) -sfären, med en ledande investeringsguru och politisk givare som hävdar att USA kan försumma symbolen på egen risk – och spela direkt i Pekings händer. Talar vid ett virtuellt rundabordshändelse arrangerat av Richard Nixon Foundation, den Palantir
ece045e62f.jpeg


Bitcoin utvecklas från tulpaner till ett geopolitiskt vapen som USA varnade igen 101
Källa: Adobe / Rob Byron

Washington har fått ännu en varning om farorna med tröghet i bitcoin (BTC) -sfären, med en ledande investeringsguru och politisk givare som hävdar att USA kan försumma symbolen på egen risk – och spela direkt i Pekings händer.

Talar vid ett virtuellt rundabordshändelse arrangerat av Richard Nixon Foundation, den Palantir VD och grundare Peter Thiel föreslog att Kina kanske skulle ta en “lång bitcoin” -strategi – och om så vore fallet om “ur ett geopolitiskt perspektiv” skulle Washington “ställa några hårdare frågor om exakt hur det fungerar.”

Theil, som också är medgrundare av PayPal, uppgav vid evenemanget,

”Jag undrar om bitcoin vid denna tidpunkt också bör tänkas [of] delvis som ett kinesiskt finansiellt vapen mot USA. [BTC] hotar fiatpengar, men det hotar speciellt dollarn. ”

Thiel konstaterade att han var “en pro-crypto, pro-bitcoin maximalistisk person” under sitt tal. Men han tog också sida vid Kinas kommande digitala yuan-lansering och påpekade:

”Några interna stablecoin i Kina – det är inte en riktig kryptovaluta. Det är bara en slags totalitär mätanordning. ”

Han hävdade också att andra fiats som euron också var en del av det kinesiska “vapnet” i sin kamp för att slå dollarn från abborre.

Thiel sa,

”Ur Kinas synvinkel är de […] tycker inte om att USA har denna reservvaluta, för det ger oss mycket hävstångseffekt över iranska oljeförsörjningskedjor och alla möjliga saker. De […] de vill inte att renminbien ska bli [the global] reservera valuta, för då måste du öppna ditt kapitalkonto och du måste göra alla möjliga saker de verkligen inte vill göra. Jag tror euron […] är delvis ett kinesiskt vapen mot dollarn. ”

I kryptosamhället var reaktionerna blandade, och vissa tolkade Thiels anmärkningar som att han förespråkade en motverkan av BTC i USA som ett sätt att stärka dollarn. Men andra hävdade att Theil faktiskt efterlyste det motsatta: ett Washington-ledt tryck mot BTC som kunde föregripa Kinas “vapenisering” av symbolen.

Bitcoiner Stephen Cole menade,

“Det bästa sättet att skydda dig mot dina fiender som är lång bitcoin är att du går ännu längre bitcoin.”

Andra, såsom den tidigare tekniska chefen för Coinbase och tidigare General Partner på Andreessen Horowitz Balaji Srinivasan, trodde att vissa kommentatorer hade tolkat Thiels kommentarer felaktigt och skrev att de gjordes “skämtsamt” och var en del av en “uppenbar retorisk överdrift, avsedd att pissa USA för [its] självbelåtenhet med innovation. ”

Marc van der Chijs, entreprenör, kryptofokuserad riskkapitalist och medgrundare av VC-företaget Första Block Capital, skrev,

”Peter Thiel säger inte att BTC ska förbjudas eller begränsas, men han driver faktiskt indirekt USA att anta det snabbare. Om inte USA hamnar ännu mer efter, […the] dollar är dömd ändå. […] Detta är mycket hausseartat för BTC. ”

De Three Arrows Capital VD Zhu Su noterade att kommentarerna visade hur långt BTC har kommit, där symbolen inte längre jämförs med “tulpaner” eller faller in i “spekulativ mani”, utan istället utvecklar “geopolitisk och civilisatorisk betydelse” som skulle göra det och “avgörande i uppgång och nedgång av förmögenheter och imperier. ”

Och detta, skrev Dominik Weil, chef för BitcoinVN utbyte, var den typ av anda som tidiga BTC-spelare diskuterade redan 2010 på de gamla Bitcointalk-forumen.

Thomas Kuhn, en Bitcoin-författare, menade att greenbacken “har blivit ett verktyg för centraliserad makt under stillastående och degenerativa sociokulturella förhållanden” och föreslog att västerländska värderingar länge har gått i riktning mot “att undvika den naturliga maktkoncentrationen.”

Thiels varningar – med tungan eller inte – är inte de första i denna riktning. Och vågar säga att de sannolikt inte kommer att vara den sista. Europeiska centralbanken förra året nämnde möjligheten till ”valutakrig” i den digitala finansiella eran.

Och Kina har varit mycket öppna för sina egna avsikter att bryta dollarnas dominans – liksom Ryssland de senaste veckorna.

Och medan vissa är skeptiska till Kinas chanser att lyckas, är andra inte så säkra på att den upplevda amerikanska utmaningen kommer att löna sig.

Vissa har hävdat att en värld efter dollar skulle kunna domineras av den digitala CNY, med experter som hävdar att även en digital dollar kanske inte ger en adekvat lösning.

Och andra hävdar fortfarande att det kommer att vara krypto – inte centralbankdrivna digitala initiativ – som i slutändan kommer att avgöra dollarns öde.
___
Läs mer:
– Bitcoin står inför säkringstest bland stigande inflationsproblem
– Fallet med en störtande Fiat-valuta: Turkiets kämpande lira
– Post-COVID-19, Bitcoin & Co kan hjälpa Storbritannien att fly från Economic Funk
– En skulddriven ekonomisk kris och bitcoin: vad kan man förvänta sig?
– Offentliga och privata pengar kan samexistera i den digitala tidsåldern
– Davos 2021 & A ‘Great Reset’: Vi kan inte räkna med samma gamla globalister
– Tillsynsmyndigheter funderar över strategi eftersom Bitcoin & Co är för stora för att ignorera
– Bitcoinmassadoption skulle gynna och skada den nuvarande ekonomin

Source link