Bitcoin-tjurar återvänder efter att BTC studsar på en viktig supportnivå

Bitcoin-tjurar återvänder efter att BTC studsar på en viktig supportnivå

Bitcoin Sverige
april 8, 2021 by Bitcoinera
4
En våg av försäljning tog kommandot över kryptovalutamarknaden den 7 april efter att Bitcoin (BTC) -priset sjönk under 56 000 dollar. Den marknadsmässiga försäljningen ledde till 1,4 miljarder dollar i likvidationer och vissa analytiker föreslog att detta skulle kunna vara den sista svepningen av överdrivna långa handlare innan Bitcoin kan göra en körning högre till
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvY2NiOWY3MmUtMTAyMi00YzhjLWEzNzYtN2E5NWE5M2Q2ZmRmLmpwZw.jpg


En våg av försäljning tog kommandot över kryptovalutamarknaden den 7 april efter att Bitcoin (BTC) -priset sjönk under 56 000 dollar.

Den marknadsmässiga försäljningen ledde till 1,4 miljarder dollar i likvidationer och vissa analytiker föreslog att detta skulle kunna vara den sista svepningen av överdrivna långa handlare innan Bitcoin kan göra en körning högre till $ 70.000-nivån.

BTC / USDT dagligt diagram. Källa: TradingView

Ett tecken på att marknaden hade gått framåt sig själv den senaste veckan var den snabbt stigande Kimchi-premien, som följdes av en sjuprocentig nedgång i BTC-priset den 7 april, eftersom handlare oroade sig för att det skulle kunna vara signalen för en marknadstopp.

Trots nedgången på marknaden antyder analyser av kedjedata att Bitcoin snart kan se en rally till en ny rekordhög rekord då valar, gruvarbetare och långsiktiga innehavare har minskat eller slutat sälja helt och hållet och den institutionella efterfrågan är fortsatt hög.

Traditionella marknader nära rekordhöjder

Aktiemarknaderna handlades nära sina högsta tider på tisdagen eftersom accelererande jobbtillväxt, rekordnivå inom tjänstesektorn och en expansion inom tillverkningen resulterade i oväntad optimism som pressade aktiekurserna högre.

Trots dessa positiva nyheter stängde Dow och NASDAQ ned 0,06% respektive 0,16% medan S&P 500 lyckades avsluta dagen med en vinst på 0,06%.

Coinbase-listan ger lite lättnad

Några altcoins lyckades samlas hela dagen efter att Coinbase avslöjade att det skulle lista 1INCH, Enjin (ENJ), New Kind of Network (NKN) och Origin Protocol (OGN) på Coinbase Pro.

Efter tillkännagivandet sågs priset på 1INCH och ENJ blygsamma vinster på 5% medan Origin Protocol såg en 10% ökning och NKN ökade med 27%.

Solana (SOL) samlade också 10% och Ethereum (ETH) minskade med 7% för att handla under 2000 dollar.

Daglig kryptovalutamarknadsprestanda. Källa: Coin360

Det totala börsvärdet för kryptovalutor ligger nu på $ 1,90 biljoner och Bitcoins dominans är 55,6%.

De åsikter och åsikter som här uttrycks är endast författarens och återspeglar inte nödvändigtvis Cointelegraph.com: s åsikter. Varje investerings- och handelsrörelse innebär risk, du bör göra din egen forskning när du fattar ett beslut.