‘Bitcoin stimulerar förnybar energi’ håller Elon Musk och Jack Dorsey med

‘Bitcoin stimulerar förnybar energi’ håller Elon Musk och Jack Dorsey med

Bitcoin Sverige
april 23, 2021 by Bitcoinera
11
Några av Bitcoins mest framstående stödjare har försökt göra argument för Bitcoins miljöeffektivitet, med ett samarbetsarbete från forskare vid finansföretaget Square och investeringschef Ark Invest som hävdar att Bitcoin-gruvdrift kan driva ökad effektivitet inom produktion av förnybar energi. Tidningen, författad av “The Bitcoin Clean Energy Initiative”, eller BCEI, försöker motverka påståendet att “den beräkning som
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvM2Q2Y2YyNjYtNDdhMi00ZjkzLThkZmEtYTVmZTI1YjkyZjMzLmpwZw.jpgNågra av Bitcoins mest framstående stödjare har försökt göra argument för Bitcoins miljöeffektivitet, med ett samarbetsarbete från forskare vid finansföretaget Square och investeringschef Ark Invest som hävdar att Bitcoin-gruvdrift kan driva ökad effektivitet inom produktion av förnybar energi.

Tidningen, författad av “The Bitcoin Clean Energy Initiative”, eller BCEI, försöker motverka påståendet att “den beräkning som krävs för att säkra Bitcoin […] skadar miljön och förstör planeten, och hävdar att Bitcoin-gruvdrift stimulerar elproduktionen “från förnybara koldioxidfria källor.”

Papperet har fått stöd från de bästa kryptolamporna, inklusive Square Jack Dorsey, Teslas Elon Musk och Ark Invest’s Cathie Wood.

I en Twitter-tråd den 22 april, Square argumenterar att medan sol och vind kan producera energi billigare än fossila bränslen, producerar dessa förnybara källor vanligtvis ett alltför stort utbud när efterfrågan är låg och tvärtom kämpar för att möta konsumenternas och industrins behov när efterfrågan är hög.

Enligt forskarna kan frågan om divergerande förnybar produktion och efterfrågan på el lindras genom att bygga ett ekosystem “där sol / vind, batterier och Bitcoin-gruvdrift samexisterar för att bilda ett grönt nät som nästan uteslutande går på förnybar energi.”

“Inte bara är detta genomförbart, det är möjligt utan att äventyra sektorns lönsamhet.”

Papperet beskriver Bitcoin-gruvsektorn som ”en energiköpare av sista utväg” som kan ligga var som helst i världen.

Trots att solenergi och vindkraft kostar mellan ungefär hälften och en tredjedel av fossila bränslen per kilowattimme, hävdar papperet att de geografiska begränsningarna för förnybara kraftplaner vanligtvis leder till att energiförsörjningen är ”antingen riklig eller obefintlig.

”Slutresultatet är betydligt mer makt än vad samhället vanligtvis behöver under några timmar per dag och inte tillräckligt när efterfrågan ökar. Denna utmaning spelar också säsongsmässigt. ”

Genom att kombinera Bitcoin-gruvdrift med förvaring av förnybar energi argumenterar papperet för att batteriernas begränsningar och energiförbrukning kan kompenseras genom att vidarekoppla alltför stor el till gruvdrift. Om gruvarbetare kunde fånga bara 20% av vind- och solenergi som är försenad på amerikanska kraftnät, uppskattar BCEI att den globala gruvkapaciteten kan tredubblas.

Mobilisering av gruvarbetare som en sista utvägköp av el skulle också stärka lönsamheten inom sektorn för förnybar energi och ge producenterna möjlighet till ”arbitrage mellan elpriser och Bitcoin-priser.

”På sätt och vis tillåter gruvarbetarnas obegränsade aptit dem att äta allt som finns kvar av” ankans mage ”. Med tanke på dessa fördelar tror vi att det är logiskt för utvecklare av lagringsutrymme att utvidga sitt nuvarande batteriutbud med Bitcoin-gruvarbetare. ”

Papperet hävdar också att kostnaderna för att utvidga förnybar energi kommer att se en snabbare nedgång.

“Bitcoin- och energimarknaderna konvergerar och vi tror att dagens energitillgångsägare sannolikt kommer att bli morgondagens gruvarbetare”, sa det.

Men inte alla är övertygade om BCEI: s påståenden, med den populära analytikern Mati Greenspan som beskriver rapporten som ”motiverar[ing] Bitcoins enorma energiförbrukning. ”

I stället för att erbjuda en lösning på Bitcoins ständigt ökande energiförbrukning, beskriver Greenspan BCEI: s papper som en ritning för ”en energiintensiv återkopplingsslinga.”

”Tidningens huvudfokus verkar inte söka efter lösningar så mycket som motiverar Bitcoins massiva energiförbrukning och ritar en rosig bild av hur det positivt kan påverka den rena energisektorn,” argumenterade Greenspan.

Tidigare i år uppskattade forskare vid University of Cambridge att Bitcoin förbrukar 121,36 terawattimmar varje år – vilket rankar nätverket bland de 30 största energianvändarna världen över och över Argentina.