Bitcoin-skeptiker debatterar Bloomberg-analytiker i senaste Cointelegraph Crypto Duel

Bitcoin-skeptiker debatterar Bloomberg-analytiker i senaste Cointelegraph Crypto Duel

Bitcoin Sverige
februari 20, 2021 by Bitcoinera
10
I en ny videodebatt debatterade Bitcoin-skeptikern Frances Coppola Bloombergs seniorvarustrateg Mike McGlone om ekonomin i Bitcoin, marknadsmanipulation och förutsägelser för 2021. Coppola är skeptisk att Bitcoin någonsin kommer att lyckas som en värdebutik på grund av dess höga volatilitet, vilket enligt henne är en direkt följd av tillgångens fasta leveransränta. “Med en fast utbudsökning (…)
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDIvN2E5NGZmOWItM2RhNS00NWVhLTkzNTMtZTE4MmNmMWE4MDc0LmpwZw.jpgI en ny videodebatt debatterade Bitcoin-skeptikern Frances Coppola Bloombergs seniorvarustrateg Mike McGlone om ekonomin i Bitcoin, marknadsmanipulation och förutsägelser för 2021.

Coppola är skeptisk att Bitcoin någonsin kommer att lyckas som en värdebutik på grund av dess höga volatilitet, vilket enligt henne är en direkt följd av tillgångens fasta leveransränta.

“Med en fast utbudsökning (…) är det enda som kan anpassa sig till förändringar i efterfrågan priset”, förklarade hon. Efterfrågefluktuationer betyder att Bitcoins volatilitet är här för att stanna.

McGlone, å andra sidan, tror att den fasta tillgången på Bitcoin kommer att leda till att volatiliteten minskar över tiden.

”De enkla reglerna på marknaderna är att du har tillgång och efterfrågan. Båda är osäkra. Det är det som skapar volatilitet ”, förklarade han. “Om du har ett visst försörjningsschema, betyder det att 50 procent av den insatsen för volatilitet redan är borta (…) Så enligt lagar om ekonomi bör volatiliteten i Bitcoin sjunka”.

Ett annat diskussionsämne var anklagelserna om att stablecoin Tether kan användas för att manipulera Bitcoin-marknaden. Enligt McGlone är dessa anklagelser “inte meningsfulla”, med tanke på att marknadsvärde för Tether bara är en liten del av Bitcoins.

“Det är som att säga att lite fisk sparkar valen runt”, argumenterade han.

Coppola instämde inte och påpekade att Bitcoins marknadsvärde innehåller en stor mängd mynt som inte är i omlopp. “Vad Tether påverkar är flödet, inte aktien”, sa hon “Så jag tror att Tether faktiskt kan flytta priset”.

Välj din sida och kolla in hela debatten på vår Cointelegraph Youtube-kanal!