Bitcoin Skeptic Jeffrey Gundlach ser BTC som det bättre ‘Stimulus Asset’

Bitcoin Skeptic Jeffrey Gundlach ser BTC som det bättre ‘Stimulus Asset’

Köpa Bitcoins
februari 19, 2021 by Bitcoinera
11
Den berömda miljardären, Jeffrey Gundlach, har medgett att trots att den var långsiktigt hausse på guld och baissär på den amerikanska dollarn, skulle Bitcoin (BTC) vara en bättre “stimulans tillgång”. Gundlach, även känd som ”Bond King”, har dock förblivit neutralt på båda tillgångarna under det senaste halvåret. Som han säger beror detta på att överdrivna
BIC_btc_accumulate_institutional.jpg.optimal.jpg


Den berömda miljardären, Jeffrey Gundlach, har medgett att trots att den var långsiktigt hausse på guld och baissär på den amerikanska dollarn, skulle Bitcoin (BTC) vara en bättre “stimulans tillgång”.

Gundlach, även känd som ”Bond King”, har dock förblivit neutralt på båda tillgångarna under det senaste halvåret. Som han säger beror detta på att överdrivna kontanter hälls ut i det finansiella systemet under Covid-19-pandemin.

Under BTC: s spektakulära prestanda kan världens ledande kryptovaluta locka global stimulans på ett mer effektivt sätt snarare än guld.

“Inte alls en Bitcoin-hatare”

Tillbaka år 2017 hävdade Jeffrey Gundlach att det växande intresset för Bitcoin var en “mani” han föredrog att hålla sig borta från, “Kanske är jag bara för gammal, men jag ska bara låta den här manien fortsätta utan mig,” han sa.

I november 2020 förblev Gundlach fast och betonade att han inte trodde på Bitcoins trovärdighet:

”Jag tror att det är en lögn. Jag tror att det är mycket spårat, spårbart. Jag tror inte att det är anonymt. ”

Ändå kunde han inte annat än ändra sin inställning till flaggskeppskryptovalutan när den globala ekonomiska lågkonjunkturen fortsätter. Bitcoin var bland de första tillgångarna som återhämtade sig efter den ökända marknadskollapsen den 13 mars 2020. Under Rosenberg Researchs webbsändningsserie i november 2020 kom obligationsjätten överens om att BTC skulle kunna vara en användbar säkring mot inflation.

I ett tal med CNBC i januari 2021 sa Gundlach att han ändrade sin inställning till Bitcoin till neutral när den nådde 23 000 dollar. Men han insisterade ändå på att det fortfarande är i “bubbla territorium”, och BTC-rallyt har fått fart alltför snabbt. Samtidigt tillade han att Bitcoin skulle ha en “fantastisk tillgång och efterfrågan dynamisk” om institutionerna går in.

BTC vinner över institutionella penningförvaltare

Gundlach, som också är VD för DoubleLine Capital, verkar ha ändrat sig helt. Bitcoinefterfrågan från finansinstitut har varit särskilt betydelsefull.

En av de största kryptovalutorna, Grayscale, har redan ackumulerat 150% mer BTC i januari och fortsätter att växa sin stash. Under den senaste månaden har den lagt till över 1 miljard dollar i BTC och äger för närvarande cirka 650 000 mynt.

Ett annat börsnoterat företag MicroStrategy är på god väg att hamstra mer bitcoin efter att det tillkännagav ytterligare 10 miljoner dollar i köp i början av februari. Vid presstiden är dess BTC-innehav värda mer än 3,5 miljarder dollar.

Fintech-jättar stöder denna trend och katapulterar bitcoinpriset till 52 000 dollar. Bara under de senaste två veckorna inkluderar listan över företag som dyker in i utrymmet PayPal, Visa och Mastercard. Fintech-långivaren Affirm kommer också att vända sig till krypto, eftersom dess VD Max Levchin följer Elon Musk och går med i raden av investerare som är fängslade av BTC.

Även Wall Street Banks erkänner behovet av att kämpa med Bitcoin, eftersom det institutionella trycket från både inifrån och ut blir allt intensivare.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link