Bitcoin sjunker under $ 60 000 – Vad drar ned BTC-priset?

Bitcoin sjunker under $ 60 000 – Vad drar ned BTC-priset?

Bitcoin Sverige
april 17, 2021 by Bitcoinera
4
Priset på Bitcoin (BTC) sjönk under 60 000 dollar den 17 april efter ett starkt rally under den senaste veckan i väntan på Coinbase-noteringen på Nasdaq. Efter COIN-noteringen, som är kortnamnet för Coinbase-aktien, började dock kryptovalutamarknaden rättas. BTC / USDT 1-dagars pristabell (Binance). Källa: TradingView.com En förväntad Bitcoin-försäljning av nyheter Coinbases offentliga notering uppmärksammade kryptovalutamarknaden.
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvNWYyOGRiMjEtZTRlZi00YzY5LTg1YjItMWRmZWY2OWM3NTMzLmpwZw.jpg


Priset på Bitcoin (BTC) sjönk under 60 000 dollar den 17 april efter ett starkt rally under den senaste veckan i väntan på Coinbase-noteringen på Nasdaq.

Efter COIN-noteringen, som är kortnamnet för Coinbase-aktien, började dock kryptovalutamarknaden rättas.

BTC / USDT 1-dagars pristabell (Binance). Källa: TradingView.com

En förväntad Bitcoin-försäljning av nyheter

Coinbases offentliga notering uppmärksammade kryptovalutamarknaden. Det markerade den första offentliga noteringen av ett stort kryptovalutabörs, vilket ledde till hög institutionell efterfrågan.

Som ett resultat steg kryptovalutamarknaden fram till noteringen med BTC-priset som slog nya rekordhöga nivåer över $ 64,00. Det var emellertid nästan förväntat att Bitcoin och Ether (ETH) skulle sjunka efter det faktum, med tanke på kryptovalutornas tendens att sälja efter en större händelse.

En annan viktig faktor som bidrog till prisfallet var de relativt höga finansieringsnivåerna för längtande Bitcoin. Detta, tillsammans med starkt tekniskt motstånd på $ 64 000 – $ 65 000, var de troliga orsakerna till att BTC testade $ 60 000 support efter att hype kring Coinases notering började blekna.

Bitcoin finansieringsräntor. Källa: Bybt.com

Under tiden är $ 60 000-nivån en viktig prispunkt för Bitcoin eftersom det tog ungefär en månad för BTC att bryta ut ovanför den.

Därför är det viktigt för Bitcoin att hålla 60 000 $ -området för att upprätthålla den hausseartade marknadsstrukturen in på nästa vecka.

Näringsidkare förutsäger vad som sannolikt skulle komma nästa

Samtidigt är kryptovalutahandlare blandade om var Bitcoin ska gå med sitt nya veckostearinljus.

Till exempel sa Cantering Clark, en populär handel med kryptovalutaderivat, att marknaden inte nödvändigtvis är hausse eller baisseartad, baserat på optionsdata.

Det öppna intresset för Bitcoin-optionerna varierar. Källa: Bybt.com

Istället noterade Clark att trenden för optionsmarknaden visar att Bitcoin sannolikt skulle se sidoåtgärder, vilket skulle innebära konsolidering på cirka 60 000 dollar. han skrev:

“50k och 80k slår högsta kontrakt / teori för $ BTC. Jag tror att dessa författare kommer att vara glada och jag är fortfarande i samma åsikt att slutet av april – maj börjar skiftet som gör Bitcoin till en mindre gynnsam lång. Ingen breakout, bara räckvidd och rotation. “

På lång sikt är handlare fortfarande optimistiska om Bitcoin. En pseudonym handlare känd som “Crypto Capo” noterade att Bitcoin baserat på historiska trender har gått ur ett intervall som går 1000 dagar tillbaka.

Handlaren betonade:

“Nu har en del $ BTC teknisk analys. Bitcoin har brutit ut från ett ackumuleringsintervall på över 1000 dagar. Detta resulterar vanligtvis i långa förlängningar. För närvarande är ökningen jämfört med tidigare ATH bara 200%.”