Bitcoin säljer för 76 000 USD som insättningar på centraliserade börser sjunker – Emerging Markets Bitcoin News

Bitcoin säljer för 76 000 USD som insättningar på centraliserade börser sjunker – Emerging Markets Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 18, 2021 by Bitcoinera
9
Enligt en webbplats som spårar bitcoinpriset över hela världen uppgick kryptotillgångens försäljningspris i Nigeria den 18 februari till 76 000 dollar. Till det här priset säljer kryptotillgången för 20 000 dollar mer än de cirka 52 000 dollar som de flesta kryptovalutabörser för närvarande citerar. Effekten av CBN Crypto Order Denna höjning av premien som
nigeria-crypto-ban-bitcoin-sells-for-76k-as-deposits-on-centralized-exchanges-plummet.jpg


Enligt en webbplats som spårar bitcoinpriset över hela världen uppgick kryptotillgångens försäljningspris i Nigeria den 18 februari till 76 000 dollar. Till det här priset säljer kryptotillgången för 20 000 dollar mer än de cirka 52 000 dollar som de flesta kryptovalutabörser för närvarande citerar.

Nigeria Crypto Ban: Bitcoin säljer för $ 76K som insättningar på centraliserade börser sjunker

Effekten av CBN Crypto Order

Denna höjning av premien som tas ut på bitcoin följer det nyligen genomförda direktivet från Central Bank of Nigeria (CBN) som riktar sig till valutahandlare och börser. Enligt CBN-ordern, som trädde i kraft den 5 februari, ombads banker och andra finansinstitut att avsluta relationer med enheter som är associerade med kryptovalutor. Sedan dess har många kryptobörser sett att aktiviteten sjunkit drastiskt eftersom institutionerna följde direktivet.

News.Bitcoin.com nådde ut till Chiagozie Iwu, VD för Naijacrypto-kryptovalutabörsen för sitt perspektiv på den stigande premien. Iwu börjar med att bekräfta att olika börser har olika priser för BTC, och han säger att detta har krävts av ökade kostnader för att förvärva kryptotillgångar. Innan CBN utfärdade direktivet hade “alla kryptobörser en enhetlig likviditetskälla” och den här källan säkerställde att det var enkelt att få “naira mot krypto.”

Men efter att finansinstitut började genomföra CBN-ordern har likviditetssituationen förändrats till det sämre. Som Iwu förklarar, före CBN-ordern:

Handeln i Nigeria var smidigare än någonsin, alla börser hade enhetlig likviditet och marknaderna var mycket likvida. Det fanns i princip lite eller inga spreadar på marknaden.

Som ett resultat av förändringarna i likviditetssituationen har klyftan mellan BTC-priset i Nigeria och över globala börser ökat.

När det gäller prisskillnaderna säger Naijacryptos VD att dessa speglar kostnaden för att få naira-valutan till börser. Denna ökade kostnad eliminerar i sin tur eventuella arbitragemöjligheter som kan finnas som ett resultat av prisskillnaderna. Iwu medger dock att för användare med “bättre åtkomst” är dessa arbitragemöjligheter verkliga och kan utnyttjas.

Insättningar sjunker

När det gäller effekterna av CBN-ordern förklarar Iwu också hur detta har påverkat hans företags verksamhet illa. Enligt VD minskade insättningar på Naijacrypto-börsen med 80% samma dag som tillkännagivandet gjordes. Innan CBN-direktivet hade kryptobörser avtal med banker som möjliggjorde “automatiska insättningar” samt “enkla uttag”. Medan aktiviteten sedan dess har ökat avslöjar Iwu att insättningarna fortfarande är 20-25% lägre än sina vanliga nivåer.

Verkställande direktören observerar också hur denna CBN-order verkar påverka lokalt etablerade börser mer än den har utanför Nigeria. I förklaringen till denna observation sa Iwu:

För utländska kryptovalutabörser har det varit annorlunda eftersom de inte fungerar från Nigeria så att de kan strida mot lagar.

Samtidigt, trots CBN-ordern, som har skickat den nigerianska kryptoindustrin tillbaka till “Vilda västern”, säger Iwu att han är hoppfull att “förbudet kommer att upphävas och saker kommer att bli bättre än tidigare.”

Vad tror du annars orsakar att BTC-priset i Nigeria stiger? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

$ 76k, Bitcoin, Bitcoin (BTC), BTC, CBN crypto ban, Central Bank of Nigeria, Chiagozie Iwu, Crypto asset, crypto exchange, cryptocurrency arbitrage trading, Financial Institutions, Liquidity, naira

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link